انواع سردرد مانند سردرد های میگرنی، سینوسی، عصبی و تنشی هستند که برای درمان آن ها ممکن است به سراغ داروهای مسکن بروید. استفاده بیش ز حد از داروهای مسکن می تواند بدن را نسبت این داروها مقاوم کند و دیگر تاثیری چندانی بر روی درمان فرد نگذارد. به همین علت بهتر است از دمنوش برای درمان سردرد خود استفاده کنید. در ادامه به معرفی دمنوش برای سردرد می پردازیم که می توانند جایگزین مناسبی برای قرص های مسکن باشند.
دمنوش برای سردرد
دمنوش آویشن برای رفع سردرد
برای تهیه دمنوش آویشن 1 قاشق چایخوری آویشن را می توانید در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد بعد از 10 دقیقه می توانید آن را از صافی عبور دهید و سپس میل کنید.
خواص آویشن : این گیاه خاصیتی ضد ویروس دارد. برای رفع نفخ، تنگی نفس، سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفههای خشک، عفونت گوش میانی، تهوع بسیار مفید است. بخور آویشن بر روی زیبایی پوست تاثیر می گذارد و آن را با طراوت می کند و دم کرده آن می تواند هر دردی را تسکین دهد.
مضرات آویشن : مصرف بیش از حد از آویشن در دوران بارداری خطر سقط جنین را افزایش می دهد.
آویشن می تواند در عملکرد گیرنده پروژسترون و استروژن اختلال ایجاد کند.
مصرف بیش از حد آویشن می تواند باعث ایجاد علائمی همچون کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع ، استفراغ، سرگیجه و سردرد شود.
افرادی که کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید دارند نباید آویشن مصرف کنند. مصرف بیش از حد از آویشن می تواند سطح هورمون تیروئید را کاهش دهد.
آویشن موجب افزایش فشار خون می شود. بهتر است در صورت داشتن فشار خون بالا از مصرف آن بپرهیزید.
مصرف آویشن برای کودکان زیر 10 سال خطرناک است.
در صورتی که به اختلالات انعقاد خون مبتلا هستید یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می نمایید. از مصرف آویشن باید خودداریی کنید.
تیمول و کارواکرول جز ترکیبات شیمیایی آویشن می باشند. در صورت مصرف بیش از حد ممکن است برخی افراد از تحریک غشاهای مخاطی واکنش آلرژیک نشان دهند.
ممکن است برخی افراد نسبت به خانواده نعناعیان واکنش آلرژیک داشته باشند. اگر به رزماری، کرفس و پونه حساسیت دارید این امکان وجود دارد که به آویشن نیز واکنش آلرژیک نشان دهید.
دمنوش نعناع برای سردرد
برگ نعناع تازه را در داخل آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه می توانید آن را بنوشید. حتی استشمام بخار چای نعناع می تواند برای درمان سردرد مفید باشد.
خواص نعناع : نعناع دارای طبع گرم و خشک می باشد. این گیاه در درمان بیماری هایی مانند آسم، برونشیت، کولیت و رینیت آلرژیک نقش موثری دارد. چای نعناع می تواند تاثیر شگفت انگیزی در رفع سردرد، نفخ معده و روده داشته باشد.
مضرات نعناع : برخی از افراد ممکن است نسبت به خانواده نعناعیان واکنش آلرژیک داشته باشند.
بهتر است زنان باردار و شیرده از مصرف دمنوش و چای نعناع خودداری کنند. همچنین افرادی که سابقه سقط جنین دارند نیز باید از مصرف چای نعناع خودداری کنند.
در صورت مصرف بیش از حد ممکن است سیستم گوارشی فرد تحریک شود.
در صورتی که رفلاکس معده دارید بهتر است از مصرف بیش از حد نعناع خودداری کنید.
مصرف بیش از حد از نعناع می تواند موجب افزایش فشار خون شده، تحریک معده، حالت تهوع و استفراغ شود.
مصرف نعناع به مقدار زیاد می تواند موجب افزایش فشار خون شود.
اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
دمنوش پونه برای سردرد
برای تهیه دمنوش پونه یک قاشق غذاخوری پونه خشک شده را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد. بعد از 10 دقیقه آن را صاف کنید و با عسل یا نبات می توانید میل کنید. مصرف 2 فنجان دمنوش پونه می تواند برای درمان سردرد مفید باشد. زیاده روی در مصرف آن می تواند موجب افزایش شذت سردرد شما شود.
خواص پونه : پونه از خانواده نعناعیان و دارای طبیعتی گرم و خشک است و برای درمان سردرد بسیار مفید است. دمنوش پونه به علت خاصیت آرام بخشی که دارد سطح استرس را می تواند کاهش دهد و موجب تسکین دردهای ناحیه سر و گردن و چشم شود.
مضرات پونه : زیاده روی در مصرف پونه می تواند موجب سقط جنین در دوران بارداری شود.
همچنین می تواند موجب بروز واکنش آلرژیک شود، این گیاه عموما با علائمی مانند درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب، تب، لرز و اسپاسم عضلانی همراه است.
دمنوش مرزنجوش برای سردرد
برای تهیه این دمنوش شما می توانید یک قاشق غذاخوری مرزنجوش داخل قوری حاوی آب جوش بریزید و قوری را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید 30 دقیقه بماند تا دم بکشد بعد از صاف کردن آن می توانید آن را به همراه عسل، خرما و توت میل کنید. مصرف 1 الی 2 فنجان از این دمنوش می تواند به درمان سردرد کمک کند.
خواص مرزنجوش : مرزنجوش از خانواده نعناعیان و دارای عطری فوق العاده می باشد. این گیاه آرام بخشی طبیعی بوده که موجب بهبود گردش خون خواهد شد. این دمنوش می تواند به درمان انواع سردرد به ویژه سردردهای سینوسی کمک کند. سردردهای سینوسی به علت التهاب در حفرههای سینوس در پیشانی، زیر چشم و اطراف بینی به وجود میآیند. سردرد سینوسی معمولا با آبریزش بینی همراه بوده اند و اگر علت التهاب سینوس عفونت باشد مخاط بینی سبز رنگ است و در غیر اینصورت مخاط شفاف است.
مضرات مرزنجوش : مصرف بیش از حد از این دمنوش می تواند موجب تهوع، استفراغ و یا اسهال شود، که در این صورت سریعا باید مصرف آن را قطع کنید.
ممنوعیت مصرف برای بیماران مبتلا به ناراحتی های کلیوی.
مصرف طولانی مدت از این دمنوش توصیه نمی گردد زیرا موجب افزایش ابتلا به سرطان می شود.
مصرف این دمنوش در دوران بارداری اکیدا ممنوع است زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود.
مصرف این دمنوش برای کودکان زیر 5 سال توصیه نمی شود.
دمنوش زنجبیل برای رفع سردرد
برای تهیه دمنوش زنجبیل 1 قاشق چای خوری زنجبیل را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد. بعد از 5 دقیقه می توانید این دمنوش را با عسل یا نبات میل کنید. هر چه زنجبیل مورد استفاده تازه تر باشد بهتر است. روش دیگر این است که زنجبیل خرد شده را روی پیشانی خود ماساژ دهید به این روش سردردتان رفع خواهد شد.
خواص زنجبیل : زنجبیل عروق خونی را باز کرده و موجب افزایش گردش خون می شود. همجنین خوصا ضدالتهابی آن می تواند به درمان سردرد کمک کند.همچنین مصرف این گیاه می تواند بر روی سردرهای میگرنی مانند قرص سوماتریپتان عمل کند. زنجبیل برای درمان سردرد، تهوع و استفراغ بعد از جراحی، همچنین کشیدگی در عضله، گلودرد و دندان درد نیز مفید است.
مضرات زنجبیل : زنجبیل بسیار قوی است و به همین علت ممکن گاهی مصرف بیش از اندازه آن موجب ناراحتی معده، اسهال، و سوزش معده شود. در این صورت مصرف خود را کم کنید تا علائم رفع شود.
اگر دیابت دارید بهتر است از زنجبیل استفاده نکنید زیرا ممکن است با داروهای شما تداخل داشته باشد. قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید زیرا باعث کاهش قند خون در شما می شود.
اگر باردار هستید حتما قبل از مصرف دمنوش زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید.
دمنوش ریحان برای سردرد
چند عدد برگ ریحان را در یک قوری بریزید و اجازه دهید دم بکشد و بعد از 5 دقیقه آن را می توانید با عسل میل کنید.
خواص ریحان : ترکیبات موجود در ریحان مانع ترشح هورمون کورتیزول شده و همین امر موجب کاهش استرس خواهد شد. ریحان دارای خواص خواب آور و ضد سردرد (سردردهای تنشی در اثر اضطراب و استرس ایجاد شده اند) و درمانگر سردردهای میگرنی نیز می باشد. همچنین تاثیر فوق العاده ای در از بین بردن سرگیجه دارد. آرام بخش و نشاط آور بودن، برطرف کننده گلودرد، ضد دل پیچه و تهوع و مناسب برای دستگاه گوارش. اگر روزی پر تنش و استرس داشتید می توانید از این دمنوش برای کاهش استرس خود استفاده کنید.
مضرات ریحان : ریحان در باروردی مردان و زنان دارای اثرات منفی می باشد. زیرا تعداد و تحرک اسپرم ها را کاهش می دهد. همچنین موجب کوچک شدن اندام های تولید مثلی مردان نظیر بیضه ها، پروستات و غدد فوق کلیه نیز خواهد شد. همچنین می تواند سبب تغییراتی نیز در رحم و تخمدان شود. ممکن است اثرات ضد تولید مثلی ریحان ناشی از توانایی آن در تعدیل هورمون های جنسی باشد.
مصرف ریحان در دوران بارداری موجب انقباضات رحمی می شود.
ریحان ممکن است با داروهای رقیق کننده خون اثر تداخلی داشته باشد. در صورتی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ریحان با خاصیت کاهش قند خون می باشد، اگر شما داروهای کاهنده قند خون مصرف می کنید. این دارو می تواند اثر کاهش قند خون را افزایش دهد. در این صورت قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.
دمنوش بابونه برای درمان سردرد
برای تهیه دمنوش بابونه می توانید بابونه خشک شده را داخل قوری بریزید بعد از اضافه کردن آب جوش به آن در قوری را ببندید. بعد از 5 دقیقه دمنوش بابونه آماده است و شما می توانید آن را با آبلیمو و عسل میل کنید. علاوه بر این میتوانید کیسه های دمنوش بابونه را به طور مستقیم روی محل درد قرار دهید تا سردردتان بهبود یابد.
خواص بابونه : بابونه دارای طبع گرم و خشک و خاصیت ضد التهابی و آرام بخش دارد. عموما کم خواب بودن و بیخوابی تاثیر بسزایی در سردرد دارد. دمنوش بابونه می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند. دمنوش بابونه برای درمان سردرد و سردردهای میگرنی، حتی دندان درد و دردهای عصبی بسیار مفید است.
مضرات بابونه : مصرف بابونه در دوران بارداری ممنوع می باشد زیرا ممکن است در این دوران با آلرژی همراه باشد.
مصرف بابونه به همراه داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون و غیره ممنوع می باشد.
مصرف همزمان بابونه به همراه الکل ممنوع می باشد.
مصرف بابونه می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود.
مصرف بیش از حد از دمنوش بابونه می تواند با علائمی همچون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد همراه باشد.
دمنوش اسطوخودوس برای درمان سردرد
برای تهیه دمنوش اسطوخودوس یک قاشق غذاخوری گل اسطوخودوس را می توانید داخل یک قوری آب جوش بریزید. بعد از گذشت 15 دقیقه دمنوش را صاف کنید و می توانید به همراه عسل میل کنید. مصرف روزانه 1 الی 2 فنجان از این دمنوش می تواند به درمان سردرد کمک کند.
نکته : برای بهتر شدن طعم این دمنوش می توانید گاوزبان، برگ به لیمو نیز به آن اضافه کنید.
خواص اسطوخودوس : اسطوخودوس دارای طبع گرم و خشک و رایحه ای بی نظیر می باشد. این گیاه بیخوابی را رفع و با داشتن خاصیت ضد درد و آرام بخش طبیعی که می تواند موجب کاهش استرس و انواع سردرد (سردردهای عصبی، سینوسی، تنشی و میگرنی) را درمان کند.
عوارض اسطوخودوس : اسطوخودوس می تواند تعادل هورمونی را در نوزادان و کودکان پسر بر هم بزند و موجب رشد غیرطبیعی سینه ها در پسرها شود.
ممنوعیت مصرف این دمنوش برای زنان باردار و شیرده.
مصرف بیش از حد این دمنوش برای افراد مبتلا به دیابت ممنوع می باشد.
به علت تاثیر اطوخودوس بر روی سیستم عصبی مرکزی و تداخل آن با داروهای بیهوشی تا دو هفته قبل از جراحی از مصرف آن خودداری کنید.
دمنوش گل مینا برای درمان سردرد
برای تهیه چای گل مینا می توانید یک قاشق غذاخوری گل مینا خشک شده را در داخل آب جوش بریزید. بعد از قرار دادن روی حرارت غیر مستقیم 30 دقیقه صبر کنید تا به خوبی دم بکشد. پس از صاف کردن آن می توانید این دمنوش را با عسل و نبات میل کنید. برای درمان سردردهای میگرنی می توانید به مدت 3 ماه هر روز از این دمنوش استفاده کنید. البته قبل از مصرف حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
خواص دمنوش گل مینا : دمنوش گل مینا موجب تسکین سردردهای میگرنی شده و حملات میگرنی را تا حد زیادی کاهش می دهد. مصرف گل مینا روی سطح هورمون سروتونین و سایر ترکیباتی که باعث سردرد میشوند تاثیر گذار است. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی در مغز است و با نام هورمون شادی بخش شناخته میشود. کمبود سروتنین باعث بروز سردردهای میگرنی و تنشی میشود.
مضرات دمنوش گل مینا : مصرف گل مینا در دوران بارداری می تواند موجب بروز انقباضات رحمی شود.
در صورتی که زخم معده یا مشکلات مربوط به کیسه صفرا دارید مصرف این دمنوش موجب دردهای شکمی خواهد شد.
در صورتی که به بابونه و جعفری حساسیت دارید بهتر است این دمنوش را با احتیاط مصرف کنید.
دمنوش میخک برای درمان سردرد
شما می توانید برای تهیه این دمنوش میخک خورد شده را داخل چای خو بریزید و به همراه عسل یا نبات میل کنید.
خواص میخک : میخک دارای خواص ضدالتهابی می باشد. میخک دارای کلسیم، منیزیم و فیبر می باشد، این ادویه ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد درد هست، در مریضیهاي پوستی بسیار موثر است، دارای مواد مغذی ضروری بدن هست، برای نفخ، زخم معده، قلب، دندان درد، گوش درد، رفع سردرد، برطرف کننده تنگی نفس، فلج و کبد موثر هست و کلیه را تقویت میکند.
مضرات میخک : مصرف بیش از حد از گل میخک می تواند افزایش خونریزی، کاهش سطح قند خون، آلرژی، مشکلات تنفسی، تشنج و حساسیت پوستی شود.
بادام برای درمان سردرد
مصرف روزانه 15 عدد بادام حاوی ماده ای به نام سالیسین هست می تواند سردرد شما را تسکین دهد.
بادام تلخ را می توانید آسیاب کنید و بعد از مخلوط کردن با سرکه مانند ضماد بر روی سر خود بمالید تا سردرد شما را التیام ببخشد. همچنین مالیدن آن به دور چشم بینایی را تقویت میکند.
خواص بادام : مصرف بادام در درمان سردرد، اسهال، بیماریهای قلبی عروقی، کلسترول خون و دیابت بسیار موثر است.
مصرف آب
نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز در کاهش یا پیش گیری از سردرد موثر است.
حرف آخر
مصرف دمنوش های گیاهی می تواند به درمان انواع سردرد کمک کند. برای بهتر شدن طعم دمنوش ها می توانید از عسل، آبلیمو و نبات و غیره استفاده کنید. از روش های خانگی دیگر مانند نوشیدن آب کافی، آروماتراپی، ورزش کردن و یوگا تنها برخی از روشهای خانگی هستند می توانید برای درمان سردرد استفاده کنید.
دیدگاه کاربران