دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل

زنجبیل یک گیاه دارویی است که می‌توان از آن به عنوان یک چاشنی مغذی در تهیه‌ی انواع غذا نیز استفاده کرد. زنجبیل را می‌توان به صورت پودر شده، محلول الکلی، اسانس یا عصاره تهیه کرد و در درمان برخی بیماری‌ها و مصارف خوراکی مانند ادویه و دمنوش از آن بهره برد. میزان مصرف فرآورده‌های زنجبیل تا سه گرم در روز مجاز است که البته این مقدار باید در دو یا سه نوبت مصرف شود. دمنوش زنجبیل یکی از دمنوش‌های مفید و خوش‌طعم است که در مجله‌ی “زیبا بمان” شما را با روش تهیه‌ی انواعی از آن آشنا می‌کنیم. همراه ما باشید تا از خواص ارزشمند دمنوش زنجبیل نیز با شما صحبت کنیم.

ارزش غذایی زنجبیل

مهم‌ترین ترکیب زنجبیل مواد بودار سوزاننده‌ای (1 تا 3 درصد) است که بیشترین اثرات دارویی آن، مربوط به همین مواد است.  از ترکیبات دیگر زنجبیل می‌توان به انواع قند (50 تا 70 درصد)، چربی (3 تا 18 درصد) و اولئورزین (4 تا 7 درصد) اشاره کرد. هر یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه که معادل شش گرم از آن است، حاوی پنج کالری انرژی، یک گرم کربوهیدرات و مقدار کمی چربی، پروتئین و فیبر است. همچنین، این گیاه مقادیر بالایی از ویتامین C را دارد.

خواص زنجبیل

دمنوش زنجبیل پاک‌کننده‌ی قوی کولون و از بین برنده‌ی گازهای آن است. همچنین، باعث افزایش آب در روده و حرکات آن می‌گردد. این موارد به هضم راحت غذا کمک می‌کند.

دمنوش زنجبیل خاصیت ضد عفونی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد و در درمان عطسه و سرفه موثر است.

دمنوش‌زنجبیل با کاهش درد و التهاب در رگ‌های خونی به تسکین میگرن کمک می‌کند.

خواص ضد التهابی زنجبیل باعث تسکین دردهای مفصلی و عضلانی ناشی از تحرک شدید فیزیکی می‌شود.

دمنوش‌زنجبیل در کاهش دردهای دوران قاعدگی موثر است و مصرف روزانه‌ی یک گرم از این دمنوش در روزهای نخست این دوران مانند ایبوپروفن عمل می‌کند.

مصرف مجاز دمنوش‌زنجبیل در کاهش میزان کلسترول بد خون نقش دارد و از این رو، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

زنجبیل خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و با از بین بردن رادیکال‌های آزاد بدن، در سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌های مغزی و همچنین، پیشگیری از بروز سرطان مفید است.

انواع دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل: یک قاشق چایخوری از زنجبیل تازه‌ی رنده شده را به همراه یک فنجان آب داخل قوری بریزید و بعد از ده دقیقه، آن را صاف کرده و میل کنید.

دمنوش زنجبیل و زردچوبه

یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل را به همراه مقدار کمی زردچوبه و فلفل سیاه، درون یک فنجان آب جوش داخل قوری بریزید و بعد از اینکه به مدت پنج دقیقه دم کشید مقداری عسل به آن اضافه کنید و این دمنوش را میل کنید.

دمنوش زنجبیل و آبلیمو

یک قاشق چایخوری از زنجبیل تازه رنده شده را داخل یک قوری حاوی یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد. حال آن را صاف کرده و مقدار کمی عسل و آبلیموی تازه به آن بیفزایید. دمنوش شما آماده است.

دمنوش زنجبیل و چای

نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل را به یک فنجان چای (سیاه یا سبز) در داخل قوری اضافه کنید و پس از گذشت پنج دقیقه، آن را بنوشید.

دمنوش زنجبیل و دارچین

یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین را به یک فنجان آب اضافه کنید و بعد از گذشت یک ساعت، آن را بجوشانید. سپس با افزودن نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل به آن، اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد. دمنوش آماده است.

دمنوش زنجبیل و نعناع

چند عدد برگ نعناع به یک فنجان آب درون یک قوری بیفزایید و اجازه دهید دو دقیقه بجوشد. سپس، یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از ده دقیقه که دم کشید، آن را صاف کرده و میل نمایید.

مضرات زنجبیل

مصرف زنجبیل سرعت انعقاد خون را کاهش می‌دهد؛ دو هفته قبل یا بعد از هر نوع عمل جراحی، از مصرف آن خودداری کنید.

مصرف زنجبیل در دوران بارداری ممنوع است و در دوران شیردهی باید طبق نظر پزشک مصرف شود.

مصرف زنجبیل برای کودکان زیر دو سال ممنوع است.

افرادی که سنگ کلیه دارند، باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنند.

در صورت استفاده از داروهایی مانند آسپرین و وارفارین، زنجبیل مصرف نکنید.

در صورت استفاده از داروهای قلبی و دیابتی از مصرف زنجبیل خودداری کنید.

مصرف بیش از اندازه‌ی زنجبیل سبب سوزش سر دل و درد معده می‌گردد.

مصرف زیاد زنجبیل اختلالات سیستم عصبی مرکزی را به همراه دارد.

مصرف دمنوش زنجبیل قبل از خواب باعث بی‌خوابی می‌گردد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *