زاویه سازی صورت و فک

زاویه سازی فک و صورت

زاویه سازی صورت و فک برای داشتن صورت V شکل، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. زاویه‌دار کردن صورت یک عمل رایج در بین زنان و مردانی شده که می خواهند صورتی لاغرتر، زیباتر و جذابتر داشته باشند.

به طور کلی زاویه سازی به تغییراتی گفته می‌شود که در آن ظاهر صورت V شکل می شود. این عمل با برداشتن گونه های چاق، غبغب، پوست اضافه، برداستن استخوان و برش چانه انجام میگردد. با انجام این فرآیند صورت لاغرتر و کشیده تر به نظر میرسد. اصلاح زاویه صورت به روش های گوناگونی انجام شده و هر کدام مزایا و معایبی دارند. در مجله زیبا بمان به بررسی هر کدام از آنها می پردازیم.

مزایای زاویه سازی صورت و فک

زاویه سازی با روش ها و تکنیک های گوناگونی انجام می شود اما به طور کلی با انجام آن می توانید از مزایای زیر بهرمنده شوید:

  • جوان سازی ظاهری
  • چهره‌ای باریک و جذاب
  • خط گونه باریک
  • چانه زاویه دار
  • برجستگی استخوان گونه
  • بینی ظریف با پلی برجسته
  • چشمانی گرد و براق
  • پوستی صاف و روشن

روش‌های مختلف زاویه سازی

زاویه سازی صورت و فک بدون انجام جراحی ( موقت )

برخی افراد تمایلی به انجام جراحی نداشته و یا از عمل و عوارض آن وحشت دارند. استفاده از زاویه سازی بدون انجام جراحی میتواند جایگزین بسیار خوبی برای این افراد باشد. زیرا زاویه سازی به طور موقت، به صورت سرپایی انجام شده و نیازی به بخیه، برش و بیهوشی ندارد.

استفاده از روش های موقت حدود 6 ماه الی یک سال ماندگاری دارند و در این مدت هیچ تغییری در شکل استخوانهای گونه یا استخوانهای اصلی ایجاد نمی شود. عوارض جانبی احتمالی آن نیز نهایتاً بروز کبودی های جزئی یا عدم تقارن صورت است.

زاویه سازی صورت وفک با انجام جراحی ( دائمی )

استفاده از روشهای زاویه سازی با انجام جراحی نیاز به بیهوشی داشته و ممکن است مقداری از ماهیچه یا استخوان فک، چانه و گونه ها برداشته شود.

در جراحی زاویه سازی صورت و فک به شکل V، ترکیبی از اقدامات زیر انجام می شود:

  • مالارپلاستی (باریک کردن استخوان بالایی چانه)،
  • آنولوپلاستی (برداشتن مقداری از گوشه های فک پایینی)،
  • کورتیکوتومی (کاهش برآمدگی فک پایینی)،
  • ژینوپلاستی (باریک، بلند یا کوتاه کردن چانه)،
  • میوتومی (کاهش حجم ماهیچه ها).

عوارض جانبی این جراحی نیز شامل بیحسی، کبودی، التهاب، عفونت، افتادگی پوست و عدم تقارن می باشد.

 

انواع زاویه سازی فک و صورت

انواع زاویه سازی بدون انجام جراحی

تزریق بوتاکس :

اولین روش زاویه سازی بدون جراحی،  استفاده از بوتاکس است. در این روش با استفاده از تزریق بوتاکس در قسمتهایی از عضلات فک وصورت، این عضلات فلج شده و در نهایت کوچکتر میشوند. تنها در ماهیچه هایی که تزریق در آنها انجام شده، فلج عضلات رخ داده و در دیگر عضلات تاثیری ندارد. با استفاده از این روش، زاویه سازی صورت و فک بخوبی انجام می شود. همچنین خطوط پوست و چین وچروکها از بین می رود. در نتیجه پوست شما زیبا، خوش فرم و جوانتر دیده می شود.

تزریق این ماده با استفاده از سوزن بسیار باریک انجام شده و پیش از آن بیحسی موضعی استفاده می شود. این روش هیچ گونه درد و ناراحتی به همراه نداشته و خارش، کبودی، خونریزی یا قرمزی بجا نمیگذارد. نتایج تزریق بوتاکس 3تا5 روز پس از انجام فرآیند قابل مشاهده بوده و حدود 3تا4 ماه باقی می ماند.

بعد از آن تزریق دوباره باید انجام شود اما در طولانی مدت و با عادت کردن عضلات به این حالت، فاصله بین هر تزریق نیز بیشتر می شود.

تزریق ژل :

یکی دیگر از روشهای زاویه سازی بدون جراحی، تزریق ژل است. با استفاده از ژل میتوان چانه را برجسته کرده و زاویه سازی صورت و فک را اصلاح نمود. مقدار ژل تزریق شده در نوبت اول، حدود یک میلیلیتر بوده و قبل ازآن داروی بیحسی موضعی تزریق می شود.

همراه با تزریق ژل، عمل لاغری صورت نیز میتوان انجام داده تا زاویه سازی بهتری داشته باشید. انجام این فرآیند درد کمی داشته و قابل تحمل است. تاثیر این عمل به صورت آنی مشاهده شده و بعد از 2تا3 هفته مجدداً ارزیابی می شود تا در صورت نیاز در جلسات بعدی مقدار ژل تزریقی افزایش یابد.

لیفت با نخ :

لیفت با نخ نوعی روش زاویه سازی، جوانسازی و بهبود ساختار صورت البته بدون انجام جراحی است. در این روش از نخهای مخصوص استفاده شده که دارای خارهای بسیار ریز می باشند. این نخ ها بعد از قرارگرفتن در زیر پوست، باعث لیفت بافت پوست و عضلات شده پوست را بهبود میبخشند. لیفت با نخ روشی بسیار مؤثر، مطمئن و راحت است، دوره بهبودی آن کوتاه بوده باعث زاویه سازی صورت و فک می شود.

نخ های استفاده شده از جنس پلی دی اکسانون بوده و به راحتی در پوست جذب می شود. این ماده باعث تسکین بافت پوست و عضلات شده و کلاژن سازی را افزایش می‌ دهد.

همچنین سنتز الاستین و اسید هیالورانیک را در پوست افزایش داده و باعث جوانی و شادابی پوست شما می گردد. چند هفته بعد از انجام لیفت صورت با نخ، اثرات زاویه سازی قابل مشاهده بوده و حدودا تا دوسال اثر آن باقی میماند. معمولاً این نخها پس از 6 تا 8 ماه جذب بدن می شوند.

انواع زاویه سازی با انجام جراحی

به طور کلی هدف از این جراحی، اصلاح فک تحتانی و کاهش اندازه آن است اما قبل از آن چند نکته کلیدی را باید رعایت کرد.

آماده‌ سازی برای جراحی

قبل از عمل باید از مصرف داروهای حاوی اسپرین خودداری نمود. همچنین مصرف داروهای ضد التهابی باید حداقل یک هفته پیش از جراحی کاملاً قطع شوند.

این داروها خون شما را رقیق کرده و مانع از لخته شدن خون به طور طبیعی در حین زاویه سازی صورت و فک می گردد. در نتیجه خطر خونریزی و کبودی افزایش پیدا میکند.

کوچک کردن فک (ژینوپلاستی، آنولوپلاستی و کورتیکوتومی) :

در این روش اصلاح فک با کاهش اندازه فک تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. هدف از این روش کاهش اندازه فک تحتانی برای انجام زاویه سازی است.

در ابتدا، در استخوان فک برشی انجام شده و قسمتهایی علامت گذاری شده سپس با استفاده از مته و اره مخصوص، آن قسمتها برش داد می شود. بعد از انجام برش زاویه فک اصلاح شده و شک آن تنظیم می شود. در افرادی که بافت عضلانی ضخیمی در صورت دارند، جراح مقداری از بافت را خارج می کند. این کار به منظور کاهش حجم کلی فک و زاویه سازی آن صورت می گیرد.

کوچک کردن چانه (مالارپلاستی و میوتومی) :

جراحی کوچک کردن چانه روشی نسبتاً ساده بودهو جراح با مهارت خود زاویه سازی صورت و فک را انجام میدهد. در این روش جراح برش کوچکی در داخل دهان و نزدیک لب پایین یا زیر چانه ایجاد می‌کند.

سپس با استفاده از ابزار مخصوص، استخوان اضافه را جدا کرده و تغییراتی را ایجاد می کند تا به ظاهری متناسب دست یابد. بعد از انجم تنظیمات، استخوان را با استفاده از سیم و بست در جای خود ثابت می کند. در پایان کار نیز برش ها را بخیه زده و محل را تمیز میکند. همچنین از نوارهای چانه استفاده کرده تا فک را در جای خود محکم نگه دارد. ممکن است بیمار بعد از عمل یه مدت یک روز در بیمارستان بستری شود تا شرایط بررسی گردد. عوارض استفاده از این روش کم بوده و احتمالاً بین 1 تا 2 هفته صورت ورم خواهد داشت. در این مدت بهتر است از مایعات زیاد و غذاهای نرم استفاده نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *