ریزش مداوم موها و کم پشت بودن موها باعث شده است که بسیاری به سمت جراحی کاشت مو روی آورند. عمل کاشت مو نیز از جراحیهای پرطرفدار زیبایی است. موها نقش اساسی را در چهره شما دارند. برای اینکه متوجه این موضوع شوید برای لحظاتی خود یا اطرافیان را بدون موی سر تصور کنید! این موضوع برای خانمها بسیار ترسناک به نظر میرسد. به همین دلیل مراقبت از موها نیز اهمیت بسیاری پیدا میکند. خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی دیگر کسی از بابت نداشتن مو نگران نیست. و میتواند به هر علتی که موهای خود را از دست داده است، مجدد زیبایی را به چهره خود برگرداند . اما نه با کلاه گیس! بلکه با موهای طبیعی که کاملا رشد میکنند و میتوان آنها را شست و کوتاه کرد.
کاشت موها نیز مانند هر مسئله پزشکی دیگر دستخوش تغییرات رو به پیشرفتی شده است و دیگر میتوان گفت کاملا جراحی بی خطری است و نتایج بسیار خوبی را به دنبال دارد. نتایج روشهای کاشت دائمی هستند. با مجله زیبا بمان همراه باشید تا درباره این جراحی اطلاعات کاملی را به دست آورید. در ادامه به بررسی روشهای کاشت، عوارض احتمالی و هزینه آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
مراحل کاشت مو
اولین و مهمترین مرحله انتخاب بهترین مرکز با پزشکان متخصص و مجرب است. به زبان سادهتر کاشت موی سر در واقع تکنیک است که در آن ریشه موها از قسمت اهداکننده موها به محل مورد نظر کاشت انتقال داده میشوند. باید متوجه باشید که کاشت طی مدت کوتاه به اندازه موی طبیعی نمیشود. این جراحی یک عمل سرپایی است به این معنا که بعد از اتمام کار، مراجعه کننده به خانه بر میگردد و نیاز به بستری ندارد. تحت بی حسی موضعی و در کلینیک انجام میشود. عمل کاشت طبیعی مو 4 تا 8 ساعت طول میکشد. ریزش مو پس از کاشت مو برای ۶ ماه ابتدایی این عمل طبیعی است. روشهای مختلفی برای کاشت وجود دارد که در ادامه به طور مفصل به شرح آن میپردازیم. امروزه در پیشرفتهترین روشهای کاشت، پیاز مو را دست نخورده انتقال می دهند. نتیجه این کار ظاهر طبیعیتر موهای کاشته شده است.
به طور کلی مراحل کاشت به این صورت است :
- مشخص کردن نقاط برداشت و نشانهگذاری در پشت سر شخص بیمار
- عملیات بیحس کردن پشت سر
- برداشت فولیکولهای مو از بانک مو با روشهای متفاوت
- ضدعفونی شدن کامل فولیکولهای مو
- کاشت فولیکولهای مو با دقت و ظرافت در ناحیه مورد نظر
- شروع ریزش مو در هفته اول
- مراقبت از موهای کاشته شده
- مشاهده نتیجه بعد از 2 ماه الی یک سال
روشهای کاشت مو
این که چه نوع روشی مناسب شماست با توجه به بانک موی شما و بررسی موهای شما توسط پزشک مشخص میشود و در نهایت شما انتخاب میکنید که کدام روش به نفع شماست. زیرا هر روش مزایا و معایب خاص خودش را دارد. ریزش موی کاشته شده در چند هفته پس از درمان نرمال است، اما پس از این ریزش اولیه، مو دوباره قوی و سالم رشد میکند این کار کاملا تخصصی است و حتما باید توسط متخصص پوست و مو انجام شود. روشهای کاشت شامل:
- کاشت به روش FIT
- کاشت به روش FUT
- کاشت مو BHT
- کاشت به روشهای ترکیبی
کاشت به روش FIT
در روش کاشت fit دیگر نیازی به جراحی، بخیه و برش نیست در واقع پزشک مرحله برداشت و کاشت مو را در یک الی سه جلسه بسته به وسعت ناحیه کاشت انجام میدهد. به این معنا که هر یک از تارهای مو به وسیله سوزنهایی نازک از موی برداشته میشوند و سپس بلافاصله در محل مورد نظر کاشته میشود. پانسمان FIT سطحی است و تنها یک روز آن هم برای بالا بردن کیفیت کاشت باقی میماند. میتوان موهای ناحیه ریش یا سینه را نیز برداشت و در ناحیه سر پیوند زد. اما این موها به دلیل اینکه نمیتوانند رشد کافی داشته باشند، کیفیت مناسبی ندارند. در این جراحی به دلیل اینکه پوست سر برداشته نمیشود نیاز به بخیه و مراجعه مجدد برای کشیدن بخیهها نیست و از طرفی بیمار درد و خط بخیه نیز ندارد.
این روش اولین روش کاشت بوده و تقریبا در همه جای دنیا منسوخ شده است اما به دلیل اینکه هزینه کمتری دارد هنوز در برخی از مراکز ایران انجام میشود. مو اهمیت زیادی در زیبایی دارد و این جراحی نیز فقط یک بار انجام میشود بنابراین در انتخاب مرکز مورد نظر دقت فرمایید.
کاشت به روش FUT
روش کاشت FUT، که در آن با برش نازک نوار مانندی از پوست سر که دارای واحدهای فولیکولی(حاوی7000 تا 9000 تار مو) است. تارهای مو در ناحیه مورد نظر کاشته میشوند. ناحیه برش بخیه زده میشود و معمولا خط برش در ناحیه رویش مو در پشت سر قرار دارد و دیده نمیشود . چنان چه قصد دارید برای ابرو ، ریش و … و به طور کل جایی که مقداری کم مو لازم است، کاشت انجام دهید بهترین روش کاشت مو میتواند FIT باشد و FUT مناسب نیست. چنان چه در یک جلسه نیاز به مو با تراکم زیادباشد FUT بهتر جواب میدهد. از مهمترین ایرادهای این روش بجا ماندن اسكار در پشت سر است. که علاقه مندان به انجام کاشت مو را از انجام این روش منصرف میکند.
کاشت مو BHT
در این روش کاشت، از نواحی دیگر بدن موها کنده و به نواحی از سر که دچار طاسی یا ریزش مو شده بودند، پیوند زده میشود. این روش هم عوارض و معایب خاص خود را دارد و بازدهی لازم و نتایج عالی را در برنداشت.
کاشت مو SUT
در این روش تا 14000 تاری موی واقعی را میتوان بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت از مزایای این روش انجام کاشت مو است که با استفاده از دستگاه پیشرفته انجام میگیرد. این روش دارای کمترین عوارض است و عمل جراحی آن بسیار ساده انجام میشود. نتایج عمل ماندگار و عالی بوده و این روش امروزه در بهترین کیلینکهای کاشت مو در جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
کاشت به روش های ترکیبی
در روشهای جدید از ترکیب روشها استفاده میشود. روش SUT یکی از این روشها است. که در این روش نیازی به عمل جراحی یا پانسمان و بخیه نیست. بنابراین هیچ جای زخم و اسکاری بر روی سر باقی نمیماند. از روش کاشت موی اس یو تی میتوان به عنوان یکی از بهترین متدهای کاشت مو نام برد. در آن با استفاده از دستگاههای مخصوص مراحل کاشت پشت سر گذاشته میشود. همچنین در این روش، مو تراکم بسیار بالایی دارد و فولیکولهای مو اصلا از بین نمیروند و آسیبی به آن ها نمیرسد. زیرا تمامی عملیات برداشت و فریز کردن در طی یک فرآیند انجام گرفته و فولیکولهای مو سالم میمانند.
روش BHT نیز وجود دارد که از موهای ناحیههای دیگر مانند سینه و ریش فرد استفاده میشود. و مشکلات زیادی را در بردارد. از جمله اینکه موها طبیعی به نظر نمیرسند. بنابراین توصیه نمیشود. برای بانوان نیز کاربردی ندارد.
عوارض کاشت مو
همه جراحیها عوارض دائم و موقتی دارند. تورم، سردرد، سوزش و بخیه و پانسمان طولانی از عوارض موقت این جراحیها است. برخی دیگر از این عوارض شامل موارد زیر است:
- خارش و قرمزی پوست
- تراکم کم موها بعد از کاشت که بستگی به مرکز کاشت مو دارد
- کم تراکم شدن موهای پشت سر فرد که از آنها برداشت شده
- خونریزی
- عدم امکان شستشوی موها تا چند روز
- بجا ماندن خط باریک اسکار در روش کاشت مو FUT
- ریزش موها پس از دو سال بعد از کاشت که معمولا نادر است.
هزینه کاشت مو
به طور کلی هزینه کاشت با توجه به روشی که استفاده میشود و وسعت محل کاشت و تعداد گرافت یا فولیکولهای مو متفاوت است. برای تعیین هزینه حتما باید به کلینیک کاشت مو مراجعه نمایید. میتوان گفت به طور میانگین هزینه کاشت بیش از دو میلیون تومان است. هزینهها در شهرهای مختلف متفاوت است.
مراقبتهای بعد از کاشت مو
مراقبتهای بعد از جراحی کاشت موها بسیار اهمیت دارد به این دلیل که این مراقبتها در نتیجه بسیار تاثیر گذار است. پس حتما توصیه پزشک را جدی بگیرید چند مورد از این مراقبتها را در ادامه بخوانید:
- اگر سردرد دارید استفاده از مسکنهای ساده با تجویز پزشک به شما کمک میکند.
- هنگام خواب مراقب گذاشتن سر خود باشید به دلیل اینکه در چند روز ابتدایی باید از تماس محل کاشت با بالش خودداری کنید تا گرافتهای موی کاشته شده ریزش نداشته باشند.
- کلاه نزارید! پوشیدن کلا روند بهبود را کند میکند و یا از همه مهمتر به فولیکولها آسیب میرساند.
- تا چند روز از شست و شوی موهای سر خودداری کنید.
- تا 24 ساعت پس از عمل کاشت مو نباید رانندگی کنید.
- بعد از عمل هنگام حمام به آرامی ناحیه کاشته شده را با یک شامپوی مخصوص بشورید.
- از حرکات سنگین و ورزشهای مختلف اجتناب فرمایید.
بهترین روش کاشت مو برای هر فرد بسته به شرایطی بدنی، میزان و نوع طاسی سر و غیره متفاوت میباشد. به همین خاطر بهتر است که برای انتخاب بهترین روش کاشت مو باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
با توجه به بیحسی موضعی و داروهای مسکن پس از عمل، میتوان گفت دردناک نیست. البته هیچ جراحی نمیتواند کاملاً بدون درد باشد و ممکن است فرد کمی ناراحتی موقتی را تجربه کند.
6 ماه به زمان نیاز دارید تا بتوانید تغییرات قابل توجهی در رشد مو مشاهده نمایید. سپس نتایج کامل پیوند مو بعد از گذشت یک سال قابل مشاهده خواهد بود. در مواردی کاشت مو باید هر ساله انجام شود، تا فولیکولهای موی سالم به مناطق نازک یا طاس سر پیوند زده شوند.
برای افرادی که موهای قسمتی از سرشان را از دست دادهاند و به اصطلاح تاس شده مناسب است. افرادی که به دنبال کاشت هستند باید بانک موی خوبی داشته باشند. یعنی ناحیه از سر باید دارای مو باشد. محل برداشت مو محدودیت دارد و حداکثر ۱۲ تا ۱۵ هزار تار مو امکان برداشت دارد. اگر بیمار اجازه تراشیدن موها را ندهد روش FUT انجام میشود.
دیدگاه کاربران