پیکرتراشی

پیکرتراشی

یکی از روش‌های تخلیه چربی پیکرتراشی لیپوماتیک است که مشکلاتی که در لیپوساکشن وجود داشت را تا حدودی رفع کرده است. که در این نوع عمل با ایجاد حرکات لرزشی کانولا سلول‌های چربی به صورت فیزیکی تخریب شده و به صورت آزاد درمی‌آید و چربی‎ها بدون درد و خونریزی به وسیله دستگاه از بدن خارج می‌شود. در این روش از لیزر و یا حرارت در بافت دارای چربی استفاده نمی‎شود که امکان فیبروز در بافت زیر پوست بسیار کم و این امر موجب سفت شدن و لیفت پوست می‌شود. هدفی که این عمل دنبال می‌کند تغییر سایز و حجم و شکل یا فرم است. اما طول دوره بیماری حداقل یک هفته می‎باشد و در این دوره حداقل تا دو هفته باید از گن استفاده نمایید.

روش انجام لیپوماتیک اینگونه است که امواج مادون صوت (التراسونیک) را به روش میدانی به وسیله کمپرسور که یک منبع نیرویی است که پس از برخورد با با بافت چربی تخریب می‌کند و موجب کاهش سایز می‌شود. تخلیه به طور یکنواخت از شکم، پهلو، باسن و… برداشته می‌شود و اگر قصد تزریق به قسمت‌های دیگر بدن را دارید می‎توانید استفاده کنید.

روش انجام پیکرتراشی

برای روش پیکرتراشی ابتدا پزشک متخصص با ایجاد منفذی به قطر 2 تا 5 میلی‌متر در محل موردنظر، کانولای دستگاه را وارد بافت چربی‌دار کرده و با کمک ایجاد میدانی از امواج مادون صوت با فرکانس زیر 20 هرتز و حرکت دورانی، بافت چربی را به‌طور یکنواخت تخریب می‌کند. همزمان با انجام این کار، محلولی را جهت بی‌حسی موضعی و از بین بردن احتمال خونریزی به بافت چربی‌دار تزریق می‌کند. سپس مخلوط محلول تزریق شده و چربی خرد شده از همان سوراخ ایجاد شده خارج می‌شود.

لیپوماتیک اینفراسونیک دارای سیستم ایمنی فعال می‌باشد به این معنی که وقتی امواج به بافت غیر چربی برخورد می‌کند، دستگاه متوقف می‌شود و خطر پارگی احشایی وجود ندارد. از طرفی، چون در بافت چربی حرارتی ایجاد نمی‌کند احتمال سوختگی و نکروز پوست و یا سوختگی محل ورود کانولا از بین می‌رود.

میزان چربی تخلیه شده با نظر پزشک متخصص به وزن، سایز و محتوای چربی بدن بستگی دارد که در بهترین شرایط مقدار آن حداکثر 5 لیتر است.

برای کدامیک از قسمت‎های بدن می‎توان این جراحی را انجام داد؟

  • قسمت‎هایی از بدن که دارای چربی کم هستند مانند غبغب، بالای سینه، اطراف زانو، بزرگی سینه در آقایان.
  • بازو، شکم، پهلو، پشت، باسن، ساق پا
  • جراحی سینه (ماموپلاستی، لیفت و ایمپلنت سینه)

مزایا

  • خونریزی، تورم و کبودی کمتر
  • بهبود سریع
  • دوران نقاهت کوتاه
  • جلوگیری از سوختگی پوست
  • درد کمتر در زمان عمل و بعد از عمل
  • زمان عمل کوتاه
  • میزان استفاده از داروی بیهوشی کمتر
  • خطر پارگی احشایی (نوعی از چربی های بدن است که در داخل حفره شکم ذخیره می شود) و آمبولی(به معنی انسداد شریان به وسیله یک جسم متحرک است) ندارد.
  • انقباض در پوست را بهتر و از جمع شدن پوست و از شلی پوست جلوگیری می‌شود.

طول درمان عمل پیکرتراشی

لیپوساکشن به علت تزریق ماده بی‌حسی به مقدار زیاد و آسیب در بافت تا حداقل دو ماه بیمار درد دارد و طول درمان طولانی دارد اما در لیپوماتیک بیماران در روزهای اول یا حداکثر یک هفته بعد از عمل به زندگی روزمره خود می‎رسند.

مراقبت بعد از پیکرتراشی

مراقبت بعد از پیکرتراشی

رژیم غذایی: خودداری از مصرف الکل، نوشیدن آب به مقدار کافی، در صورتی که بی‎حسی موضعی روی بیمار انجام شده است رژیم غذایی خاصی پیشنهاد نمی‌شود.

فعالیت بدنی: در چند ساعت اول بعد از جراحی بیمار باید استراحت مطلق داشته باشد. بیمار در روزهای اول رانندگی نکند، پیاده‎روی کوتاه مدت مانعی ندارد، حداکثر تا یک هفته نشستن به صورت 90 درجه ممنوع است. توصیه می‌شود که حالات بیمار باید به صورت ایستاده، نشسته، دراز کشیده باشد. بیمار می‎تواند بعد از حداکثر یک هفته می‎تواند به ورزش کردن بپردازد البته فرد نباید از روزهای اول ورزشهای سنگین انجام دهد، فرد می‎تواند فعالیت‎های خود را کم‎کم افزایش دهد.

پوشیدن گن‎های مخصوص برای تخلیه چربی: برای جلوگیری از تورمی که پس از تخلیه چربی ممکن است ایجاد شود باید از گن‎های مخصوص استفاده کرد. این گن‎ها را می‎توان روزانه قبل از حمام بیرون آورد و شست و بعد از حمام و خشک شدن آن پوشید.گن‎ها را می‎توان حداکثر به مدت دو هفته باید پوشیده شود.

ضعف و سرگیجه بیمار: بیمار بعد از تخلیه چربی احساس سرگیجه و ضعف را بعد از ایستادن ممکن است تجربه کند که در این حالت بیمار باید در حالت دراز کشیده یا نشسته قرار بگیرد.

از حال رفتن به دلیل دیدن خون: در این حالت باید مراقب افرادی بود که در زمان عوض کردن پانسمان با دیدن خون از حال می‎روند.(این حالت برای همه صدق نمی‎کند)

از حال رفتن بعد از ادرار: نوعی از غش کردن یا از حال رفتن بعد از ادرار در خانم‎های باردار که بعد از زایمان است که به آن سنکوپ از ادرار می‎گویند. این حالت ممکن است بعد از تخلیه چربی هم اتفاق بیفتد. توصیه می‎شود که در زمان سرگیجه بیمار روی زمین بشیند یا دراز بکشد و در حمام و یا دستشویی را قفل نکند تا در صورت لزوم به فرد کمک شود.

مدیریت درناژ: درناژ خروج مقدار زیادی خونابه یا ماده بی‎حسی از قسمت‏های برش خورده در بدن بعد از عمل تا حداکثر 48 ساعت بعد از تخلیه چربی رخ می‎دهد. هر چقدر تخلیه این مایعات بیشتر کبودی و تورم کمتر است.

حمام کردن: باید محل بریدگی‎ها تمیز نگه داشته شود. بعد از دو روز حداکثر دو بار بیمار باید حمام کند. طریقه حمام کردن به این صورت باید باشد که ابتدا دستها را با صابون شسته و محل تخلیه را ماساژ دهید و بریدگی را با آب و صابون شستشو دهید و دوباره پانسمان مجدد کنید. در صورتی که در محل برش دیگر مایعی تخلیه نشود، بیمار دیگر به پانسمان کردن نیازی ندارد.

استفاده از آنتی بیوتیک: به مدت یک هفته تجویز می‌شود. در صورت دیدن نشانه‎ای از تب، ترشحات بودار، تورم، درد در ناحیه تخلیه چربی و… بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند.

عوارض جانبی پیکرتراشی

  • حالت تهوع
  • بی‎نظمی‎های قاعدگی
  • بالا رفتن دمای بدن در طول 48 ساعت اول بعد از عمل
  • تورم و التهاب و زخم زیر پوست در محل تخلیه چربی تا حداکثر دو روز بعد از عمل
  • کبودی در محل تخلیه چربی
  • درد و خارش در محل
  • باقی ماندن جای زخم جراحی
  • برگشت مجدد چربی‎ها

نکته: از مصرف ایبوپروفن و آسپرین برای حداقل 3 روز خودداری کنید، زیرا باعث خونریزی و آسیب رسیدن به ساختار پلاکت می‎شود و تعداد گلبول‎های سفید خون را کاهش می‎دهد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *