لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد چگونه عمل می کند؟

لیزر موهای زائد، یکی از پر طرفدارترین لیزرها برای رهاییِ همیشگی از موهای زائد است که با تخریب فولیکول‌های مو در اثر پالس های نور اتفاق می افتد؛ در واقع به زبانی ساده، انرژیِ لیزر جذبِ رنگدانه های موهای نا خواسته می شود و آن ها از ریشه نابود می کند. با وجودی که می توان قسمت های مختلف بدن را تحتِ اثر لیزر موهای زائد عاری از موهایِ زائد کرد یا حداقل موها را بسیار کمتر و نازک تر نمود اما تعداد جلسات و نحوه‌ی اثرِ لیزر در قسمت های مختلف بدن، متفاوت است.

لیزرهایِ الکساندرایت در نوع هایِ کوترا، آپوجی و کندلا این روزها بیشتر در کلینیک ها دیده می‌شوند و تأثیراتِ متفاوتی بر افراد دارند. لیزر موهای زائد در افراد مختلف تأثیرات متفاوتی دارد و بسته به وضعیت تیروئید، استفاده از داروها و تنظیم هورمون ها در بدن، میزانِ تأثیرِ لیزر موهای زائد متفاوت است. در انتخابِ نوعِ دستگاه لیزر خود بر اساسِ نوع پوست و موهایتان حتما با یک پزشک مشورت و به خوبی تحقیق نمایید.

اقدامات قبل از لیزر موهای زائد

قبل از هر اقدامی برای لیزر موهای زائد، از کیفیتِ دستگاه لیزر و تخصصِ اپراتور آن مطمئن شوید چراکه هرچند این روش، عمدتا روشی کارآمد و مؤثر است، انتخابِ کلینیک های نامعتبر برای این کار ممکن است شما را ناامید کند؛ حتما برای شروعِ لیزر موهای زائد با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و پس از انتخابِ درست با در نظر گرفتنِ همه ی جوانب، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

1) از یک ماه قبل از اقدام برای لیزر، موهای خود را فقط شیو کنید و از اپیلاسیون و هرگونه روشی که موها را از ریشه خارج می کند، خودداری نمایید زیرا موها برای تأثیرِ نور لیزر در طولِ دوره ی درمان باید دارای فولیکولِ سالم باشند.

2) شبِ قبل از انجام هر جلسه لیزر، موها را شیو کنید تا پوستتان کاملا صاف شود زیرا مو بر پوست، انرژی و توان لیزر را می گیرد و اجازه نمی دهد این انرژی به ریشه برسد( تا حد امکان روزِ لیزر بدن را شیو نکنید و شب قبل این کار را انجام دهید، شیو کردن و دوش گرفتن روزِ لیزر، پوست را حساس خواهد کرد)…

3) پوستِ بدنتان نباید برنزه باشد (آفتاب، سولار یا…) چراکه به زبانِ ساده، نورِ لیزر جذب هر چیز تیره ای می‌شود، حتی اگر پوستتان باشد و به روشی مصنوعی تیره تر شده باشد و همین باعثِ سوختن پوست می گردد.

4) در صورت مصرف داروهایی مانندِ راکوتان، دکوتان و… باید به مدت حدود 6 ماه از انجام لیزر خودداری کنید و در صورت مصرف داروهای دیگر با پزشک متخصص پوست و مو مشورت نمایید.

5) نواحیِ انجام لیزر باید عاری از هرگونه کرم، ضد آفتاب، محصولات آرایشی، مام و… باشد؛ حتما قبلِ لیزر آنها را پاک کنید؛ 30 دقیقه قبل از لیزر می توانید از بی حس کننده استفاده نمایید.

6) با آگاهی و شناخت  اقدام کنید.. صبور باشد و بدانید لیزر موهای زائد در جلسه ی اول جادو نمی کند و باید زمان کافی و جلساتِ مناسب را بگذرانید.

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد به شرح زیر است:

1) هرچند احساس درد بعد از لیزر چندان شایع نیست اما در صورت درد یا سوزش، از کمپرسِ یخ استفاده نمایید، در بیشتر مواقع درد و سوزش خیلی زود آرام خواهند گرفت..

2) سعی کنید تا 24 ساعت از استفاده ی شوینده ها و قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید یا در صورت اجبار از ضد آفتاب، ماسک یا نقاب استفاده کنید؛ روزهای بعد حتما از ضد آفتاب استفاده نمایید و تا یک هفته از حمام آب داغ و سونا اجتناب کنید.

3) ممکن است قرمزیِ خفیف یا التهاب بعد لیزر رخ دهد؛ تا برطرف شدن قرمزی و التهاب از کرم های زینک اکساید یا ترمیم کننده ها بر نواحی لیزر شده بمالید. ( روزی 3 بار)

4) ممکن است موها بعد از انجام لیزر برویند؛ نگران نباشد، معمولا نتایجِ اولیه را 1 تا 3 هفته بعد از لیزر موهای زائد خواهید دید و  غالبا در هر جلسه 20 درصد  از موهایِ روییده شده خواهند ریخت.

5) تا 48 ساعت از مصرف کرم های زیبایی و محصولات آرایشی بر نواحی لیزر شده خودداری نمایید.

6) در طولِ دوره ی انجام لیزر در صورتِ روییدنِ موها تنها مجاز به استفاده از تیغ و شیو کردن موها هستید.

سوالات رایج درباره ی لیزر مو زائد

1) آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست یا باعث ناباروری می گردد؟

هرگز چنین چیزی ممکن نیست. طول موجِ این لیزرها تا حدی است که تنها در سطحِ پوست تا فولیکول های مو می رسد و به قسمت هایِ زیریِ پوست نخواهد رسید.

2) آیا لیزر موهای زائد عوارضی دارد؟

از این لیزرها عوارضِ طولانی مدتِ خطرناکی گزارش نشده است؛ قرمزی و التهاب های کوتاه مدت، کبودی هایِ خفیف ممکن است رخ دهد که خیلی زود برطرف می شوند.. البته در صورت مراجعه به کلینیک های نامعتبر ممکن است سوختگی رخ دهد، با اطمینان از مهارتِ اپراتور از این اتفاق جلوگیری کنید؛ اپراتور ماهر با انتخاب طول موج مناسب نسبت به رنگ پوست شما، نوع و ضخامتِ موها و محل لیزر نه تنها مانع از سوختگی می شود بلکه در گرفتن بهترین نتیجه نیز مؤثر خواهد بود.

3) لیزر موهای زائد برای چه کسانی مناسب است؟

لیزر موهای زائد بر موهای مشکی و قهوه ای بیشترین تأثیر را دارد چراکه نور لیزر جذب ملانین (رنگدانه ی مو) می گردد؛ پوست های روشن تر ملانین کمتری دارند و موهای تیره تر ملانین بیشتر پس مناسب ترین افراد برای لیزر موهای زائد، افراد با پوست روشن و موی تیره هستند.

4) آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

بله انجام لیزر موهای زائد دردناک است اما معمولا این درد قابل تحمل می باشد زیرا سیستم هایِ خنک کننده ی پوست که در لیزرهایِ جدید وجود دارد، از شدت درد می کاهد. افرادی هستند که بدون کرم های بی حسی، دردِ لیزر را تحمل می کنند اما اگر شما آستانه ی دردتان پایین است می توانید 30 دقیقه قبل از لیزر کرم بی حسی بزنید..

5) برای گرفتن بهترین نتیجه به چند جلسه لیزر مو زائد نیاز است؟

تعداد جلسات لیزر موهای زائد بسته به هر بدن، نوع پوست و مویی متفاوت است اما معمولا به 4 تا 8 جلسه درمان با فواصل 30 تا 45 روزه نیاز است؛ زیرا در هر جلسه فقط موهایی تحت اثرِ انرژیِ لیزر قرار می گیرند که در فاز رشد باشند؛ یعنی فقط ملانینِ موهایِ در فاز رشد به حدی است که نور لیزر را جذب می کند و در هرجلسه انتظار می رود حدود 20 تا 30 درصد موها از بین بروند..

6) منظور از بهترین نتیجه در رفع موهای زائد چیست؟

70 تا 80 درصد موهایِ زائد بعد از گذراندن تعدادِ جلساتِ کافی که توسط پزشک تعیین می شود، از بین خواهند رفت یا در حدی نازک خواهند شد که دیده نمی‌شوند. برای جلوگیری از رویشِ مجدد موها بعد از پایانِ جلسات، در سالِ اول هر 6 ماه یک بار و سپس، سالیانه 1 بار لیزر انجام دهید و به اصطلاح شارژ کنید.

7) آیا لیزر موهای زائد برای آقایان هم انجام می گیرد؟

بله.. با وجود اینکه بیشترین متقاضیانِ انجام لیزر موهای زائد خانم ها هستند اما در صورت تمایلِ مردها، لیزر برای آنها نیز انجام می شود؛ مردانِ ورزشکار متقاضیِ انجام لیزر هستند.

نگرانی های بعد از انجام لیزر موهای زائد

نگرانی های بعد از انجام لیزر

گاهی بعد از گذشت یک هفته از انجام لیزر، موها جوری بر پوست می رویند که شما به اشتباه احساس می‌کنید موهای زائدتان بیشتر شده است اما این تصوری بیش نیست چراکه لیزر، موهایِ زیر پوستیِ شما را نیز به سطح می آورد تا از بین بروند و شما آن ها را می بینید و به اشتباه تصور می کنید موها بیشتر شده اند. ممکن است نقطه هایِ سیاه مو بر سطح پوست دیده شوند که آن هم جای نگرانی نیست و به مرور در طول جلساتِ لیزر به کلی از بین خواهند رفت.

نگرانیِ دیگری که بسیار شایع است، تیره شدن موهایِ کرکی بر اثرِ لیزر است؛ ما به شما توصیه می کنیم که موهای کرکی را لیزر نکنید؛ هرچند یک اپراتور متخصص و حرفه ای دقیقا می داند چه قسمت هایی را و با چه طولِ موجی تحتِ اثرِ لیزر قرار دهد که به هیچ عنوان مواردِ این چنینی رخ ندهد.

تأثیرات دیگر لیزر موهای زائد

اگر لیزر موهای زائد را در کلینیک های معتبر با دستگاه هایِ با کیفیت و اپراتورهای کاربلد انجام دهید، نتایجِ شگفت انگیزی از رفعِ حجم زیادی از موهای زائد خواهید گرفت، به مرور روزنه های پوست بسته می شوند و به پوستی صاف، براق، شفاف و ابریشمین خواهید رسید؛ حتی بسیاری بر این باورند که بعد از انجام لیزرها، پوستشان یکی دو درجه روشن تر شده است.

البته برای حصولِ این نتایج باید صبور باشید و جلسات خود را کامل کنید؛ خواهید دید که صرفِ زمان و هزینه ارزش رهایی از شرِ موها و نجات یافتن از دردهایِ اپیلاسیون و… را دارد. با آگاهی شروع کنید، با پزشک مشورت کنید و آزمایشات هورمونی را انجام دهید تا در صورتِ لزوم در کنارِ انجام لیزر موهای زائد، درمانِ داروییِ مکمل برای تنظیم هورمون ها و کنترلِ موهایِ زائد برای شما تجویز شود.

هزینه ی انجام لیزر موهای زائد چقدر است؟

  هزینه ی انجام لیزر موهایِ زائد بسته به نوعِ دستگاه، انجامِ پزشک، نوعِ کلینیک و میزانِ منطقه ی هدف برای انجام ِ لیزر متفاوت است. کلینیک ها در دوره هایی تخفیف ها و مزایایی برای انجام لیزرها قائل می شوند که می‌توانید از آن ها استفاده کنید؛ در نهایت خواهید دید که نتایجِ به دست آمده از لیزرها، ارزشِ هزینه کردن را داشته اند چراکه شما را از یکی از دغدغه هایِ بزرگتان که آن هم موهایِ ضخیم و مشکی بر سطح پوستتان است، نجات داده اند.

توصیه های نهایی در انجام لیزر

بعد از گذشت 10 روز از انجام هر جلسه لیزر می توانید با یک اسکرابِ ملایم، به آرامی سطح پوست را ماساژ دهید؛ این کار هم در ریختنِ موها و فولیکول هایِ آن ها به شما کمک می کند و هم خشکیِ احتمالیِ پوست بعد از انجام لیزر موهای زائد را برطرف می نماید.

بعد از هر حمام، در طولِ دوره هایِ درمان پوست را به آرامی با یک لوسیون مناسب، مرطوب نگاه دارید. از دست کشیدنِ محکم بر پوست و موها در طولِ درمان خودداری کنید؛ میزانِ تأثیرِ لیزر بر موهایِ خود را با دیگران مقایسه نکنید، پوست و موهایِ هرکس واکنشِ خاصِ خود را دارد و در تأثیر از لیزر، نتیجه ی متفاوتی می گیرد.

بعد از لیزر بویِ سوختگیِ موها از سطحِ پوست به مشام خواهد رسید و بعد از اولین حمام به کلی از بین خواهد رفت؛ سعی کنید اولین دوش گرفتن را تا 24  ساعت بعد از لیزرِ موهای زائد به تعویق بیندازید

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *