افتادگی پلک

افتادگی پلک

افتادگی پلک می‎تواند به عوامل متفاوتی بستگی داشته باشد که در مجله زیبا بمان به شرح انواع افتادگی پلک می‎پردازیم. در ادامه برای رهایی از افتادگی پلک به شما جراحی پلک پیشنهاد می‎شود و درباره دوره نقاهت و عوارض احتمالی پس از جراحی نیز نکاتی گفته شده است. عمل جراحی زیبایی می‎تواند اعتمادبنفس رفته شما را بازیابی کند. 

افتادگی پلک مادرزادی

یکی از دلایل افتادگی پلک بالا مادر زادی است.در این حالت نوزاد در بدو تولد ب این آرزه مبتلا می باشد. از دلایل آن میتوان به عدم تکامل ماهیچه های بالا‌برنده ‌پلک، فلج عصب پلک، عدم تشکیل ماهیچه و بافت پلک و یا بروز بیماری های مادر زادی اشاره نمود. این ضایعه به صورت افتادگی یک و یا هر دو پلک با هم رخ می دهد. البته اگر علت صرفاً فلج صورت باشد، ممکن است بعد از گذر زمان بهبود یافته و مشکل برطرف گردد.

اختلال در بافت ماهیچه یا بافت پلک:  اگر بافت ماهیچه و یا بافت پلک در زمان تولد تشکل نشده باشد، این مشکل به دو گروه تقسیم می گردد.

  • قسمتی از بافت تشکیل شده باشد.
  • بافت به طور کامل تشکیل نشده است.

توجه داشته باشید این نوع افتادگی ها به مرور بهبود نیافته و مشکلاتی نیز به همراه دارد. هر دو حال قابل جراحی بوده و هر دو آنها تحت رعایت شرایطی کاملاً موفقیت آمیز است. در صورت بروز هر دو حالت باید حتماً به پزشک مراجعه و مشکل را پیگیری نمایید.

مشكلات ناشي از افتادگي پلك به دلیل فلج عضلات: از اصلی ترین عوارض فلج عضلات پلک میتوان به پوشانده شدن چشم توسط پلک و یا ایجاد تاری در دید اشاره کرد. افتادگی کامل میتواند جلوی دید را گرفته و کودک را از بینایی کامل محروم کند. حتی در برخی موارد باعث انحراف چشم نیز می گردد و منجر به تنبلی پشم می شود. فلج عضلات نیز در بزرگسالان معمولاً به علت تصادف رخ داده و عصب پلک دچار مشکل می گردد.

افتادگی پلک در اکثر عوامل اکتسابی: عوامل اکتسابی زیادی ممکن است منجر به ایجاد اختلال در ماهیچه بالا برنده پلک گردد. عواملی همچون بالارفتن سن، وجود تومور های چشمی، التهاب پلک و چشم، اختلال در اعصاب ماهیچه ها و یا وارد شدن ضربه به پلک از اصلی ترین موارد بروز این مشکل هستند. عواملی اکتسابی شایع ترین دلیل برای افتادگی پلک بالایی می باشند. البته عوامل اکتسابی بیشتر در بزرگسالان رخ میدهد.

کشیده و یا جدا شدن ماهیچه: یکی دیگر از علت های افتادگی پلک در بزرگسالان، کشیدگی یا جدا شدن ماهیچه بالابرنده پلک است. این عارضه در اثر جراحی های چشم نظیر آب مروارید و یا ضربه های وارده به پلک ممکن است رخ دهد. البته چین و چروک پلک نیز میتواند موجب کشیدگی ماهیچه شده و افتادگی را به همراه داشته باشد. جدا شدن ماهیچه در اثر وقوع حوادثی نظیر تصادف نیز رخ میدهد. متاسفانه به علت هدر رفتن زمان جهت انتقال فرد این پارگی ممکن است تشدید شده و در نهایت عمل جراحی موفقیت آمیز نباشد.

افتادگی پلک در اثر سوختگی: سوختگی ناشی از آتش سوزی می توان منجر به افتادگی پلک و یا از بین رفتن آن گردد. در صورت وقوع این عارضه فرد باید به سرعت تحت مراقبت و جراخی قرار گیرد. اگر این کار به موقع انجام نشود، ممکن است مشکلات جدی برای چشم ها به وجود بیاید.

جراحی افتادگی پلک بالا

جراحی افتادگی پلک بالا

جراحی پلک بالا به چند روش انجا می گیرد.

  • تخلیه بافت چربی
  • توزیع مجدد بافت چربی
  • برداشتن قسمتی از پوست پلک
  • پرداشتن برشی از ماهیچه پلک

برای انجام تمامی این اقدامات جراح برشی در چین خوردگی های پلک ایجاد می کند. سپس پوست های اضافه را با دقت بر می دارد. حال با توجه به نوع مشکل و تشخیص پزشک، عملیات آغاز می گردد. در انتها با استفاده از بخیه جذبی، برش را بخیه کرده، سپس پماد مخصوصی روی آن زده و موضع را با نوارهای کوچک می پوشاند. برش درست روی خطوط طبیعی پلک انجام می شود. با اینکار هیچ اثری از برش و بخیه بعد از عمل باقی نخواهد ماند.

دوران نقاهت بعد از جراحی پلک

بعد از جراحی، مشکلاتی نظیر ورم و یا تاری دید برای بیمار رخ خواهد داد. این عوارض در اثر ورم پلک بعد جراحی افتادگی پلک خواهد بود. بنابراین پس از جراحی بیمار باید سر را بالا نگه داشته و تا حد امکان از کمپرس سرد استفاده نماید. کمپرس سرد به سرعت مقدار ورم کاهش می دهد.

در صورت باقی ماند ورم و استفاده نکردن از کمپرس سرد، بخیه ها کشیده شده و افتادگی پلک دوباره باز خواهد کشت. بعد از عمل، پلک جراحی شده ممکن است گاهی اوقات سفت‌تر از حد معمول می‌شود. علت آن نیز انقباض عضلات است. البته عضله پلک هنگام خوابیدن، شل شده و دوباره باز می شود.

برخی بیماران پس از جراحی پلک با خشک شدن شدید چشم مواجه می‌شوند. برای پیشگیری از خشکی چشم نیز بیمار باید از قطره و پماد روان کننده طبق دستور پزشک استفاده نماید. دوره مصرف این دارو ها ممکن است تا چند هفته به طول بیانجامد.

عوارض جراحی افتادگی پلک

خونریزی شدید، عفونت محل جراحی، باقی ماندن جای زخم، نامتقارن شدن صورت و آسیب عصب صورت از عوارض جراحی افتادگی پلک محسوب می‌شوند. اما وقوع اين عوارض بسيار نادر است. بعد از جراحی عوارضی همچون باز ماندن پلک در هنگام خواب و یا بالا ماندن پلک در هنگام نگاه کردن به سمت پایین رخ خواهد داد.

برای بسیاری ازافراد، این عوارش بعد از گذر زمان بهبود می یابند. اما در صورت باقی ماندن آنها، نیاز به عمل جراحی برای بار دوم است. انجام اصلاح نهایی افتادگی پلک یا به اصطلاح روتوش آن، چند هفته تا چند ماه بعد از عمل اولیه انجام می گردد. اگر جراح مهارت کافی داشته باشد، این عمل به صورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام می شود. اما در برخی مواقع نیاز به بیهوشی نیز وجود دارد.

با اين عمل اتصال عضله با محل اتصال‌ روي پلك دوباره برقرار مي‌شود. عمل اصلاح افتادگي پلك، عمل بسيار ظريف و حساسی است و براي هر چشم ۴۵ دقيقه الی يك ساعت زمان خواهد برد. در عمل‌هاي افتادگي پلك ناشي از افزايش سن، در بيشتر موارد نياز به برداشتن پوست اضافه پلك نيز وجود دارد. دوره نقاهت معمولاً بین 7 تا 10 روز بوده و نیاز به مراقبت های زیادی دارد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *