ایا پماد تتراسایکلین برای زخم بخیه خوب است ؟

تتراسایکلین ها متعلق به خانواده داروهای موسوم به آنتی بیوتیک ها هستند. از اشکال موضعی پماد برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود. از کرم و شکل مایع موضعی تتراسایکلین برای کمک به کنترل آکنه استفاده می شود. این داروها ممکن است به تنهایی یا با یک یا چند داروی دیگر که روی پوست اعمال می شوند ، استفاده شوند. ایا پماد تتراسایکلین برای بخیه خوب است ؟ بله اما در صورت داشتن برخی شرایط نباید از آن استفاده کرد. در ادامه با مجله زیبا بمان همراه باشید تا درباره آن اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

ایا پماد تتراسایکلین برای زخم بخیه خوب است ؟

دلیل استفاده از آنتی بیوتیک تتراسایکلین برای زخم

همانطور که گفته شد تتراسایکلین از خانوادهآنتی بیوتیک ها محسوب می گردد. وجود میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها در محل زخم های بعد از عمل می تواند منجر به عفونت های جراحی برای بیماران شود. عفونت محل جراحی می تواند منجر به افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی ، تأخیر در بهبود زخم و درد شود. آنتی بیوتیک ها داروهایی هستند که باعث از بین رفتن باکتری ها یا جلوگیری از پیشرفت آنها می شوند.

آنتی بیوتیک ها را می توان از طریق دهان (به صورت خوراکی) ، به طور مستقیم در رگ ها (داخل وریدی) مصرف کرد ، یا مستقیماً بر روی پوست بمالید (بصورت موضعی). آنتی بیوتیک های موضعی اغلب پس از عمل بر روی زخم ها اعمال می شود زیرا تصور می شود از عفونت محل جراحی جلوگیری می کنند.  از آنجایی که آنتی بیوتیک های موضعی فقط روی ناحیه بدن (|جایی که استفاده می شوند )عمل می کنند ، احتمال ایجاد اثرات ناخواسته بر کل بدن ، مانند تهوع و اسهال کمتر است.

با این وجود آنتی بیوتیک های موضعی  می توانند عوارض ناخواسته ای داشته باشند که رایج ترین آن  واکنش آلرژیک بر روی پوست است که می تواند باعث ایجاد قرمزی ، خارش و درد در محل مورد استفاده از آنتی بیوتیک شود. فرم های موضعی پماد تتراسایکلین بدون نسخه در دسترس هستند.. اما برای مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت نمایید زیرا ممکن است دستورالعمل ویژه ای در مورد استفاده صحیح از این دارو برای مشکل پزشکی شما داشته باشد.

استفاده از پماد موضعی تتراسایکلین

بیمارانی که از فرم پماد موضعی این دارو استفاده می کنند:

افرادی که برای کمک به پاکسازی کامل عفونت از زخم بخیه از پماد تتراسایکلین استفاده می کنند در کل مراحل درمان باید به مصرف آن ادامه دهند ، حتی اگر علائم آن بهبود یابد. اگر خیلی زود استفاده از این دارو را متوقف شود  ، ممکن است علائم برمی گردد. این دارو را بر روی لباس خود قرار ندهید زیرا ممکن است لکه دار شود.

اگر از این دارو بدون نسخه استفاده می کنید ، برای معالجه زخم های عمیق و یا سوختگی های جدی استفاده نکنید و حتما با پزشک مشورت نمایید. قبل از استفاده از این دارو ، ناحیه آسیب دیده را با آب گرم و صابون بشویید و کاملاً خشک کنید. پس از استفاده از این دارو ، در صورت تمایل می توانید قسمت تحت درمان را با پانسمان گاز بپوشانید.

دارو را در ظرف بسته و در دمای اتاق و به دور از گرما ، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. همچنین این دارو باید از اطفال دور نگه داشته شود و دور از یخ زدگی باشد. از مصرف داروی تاریخ مصرف گذشته نیز خودداری نمایید.

دوز دارو

دوز دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های موجود در داخل پماد را دنبال کنید.  میزان دارویی که شما مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می کنید ، زمان مجاز بین دوزها و مدت زمانی که دارو مصرف می کنید به مشکل پزشکی بستگی دارد. برای مصرف موضعی جهت زخم بخیه :

بزرگسالان و کودکان بهتر است یک یا دو بار در روز از این دارو استفاده کنند. اگر یک دوز از این دارو را از دست دادید ، در اسرع وقت آن را استفاده کنید. اگر تقریباً زمان مصرف دوز بعدی شما است ، دوز از دست رفته را در نظر نگرفته و به برنامه دوز منظم خود بازگردید.

اگر عفونت پوستی در طی 2 هفته بهبود نیافت و یا بدتر شود ، با متخصص  مشورت کنید.

اثرات جانبی

همراه با تأثیرات لازم ، یک دارو ممکن است عوارض ناخواسته ای ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند ، در صورت بروز آنها ممکن است به مراقبت پزشکی احتیاج داشته باشند. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید :

درد ، قرمزی ، تورم یا علامت تحریک دیگری که  قبل از استفاده از این دارو وجود ندارد

برخی از عوارض جانبی ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. با تنظیم بدن شما به دارو ، این عوارض جانبی در طول درمان از بین می رود. اگر هر یک از عوارض جانبی  ادامه دار یا آزار دهنده است یا در مورد آنها سؤال دارید ، به پزشک معالج خود اطلاع دهید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • زهرا دارابي سرور

    سلام دست من بخیه خورده و حالا عفونت میکند و چرک میاد چه کنم ممنون؟

    ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ پاسخ دهید
  • Negi

    سلام دست پدر من بخیه خورده و تاندون دستش هم پاره شده دیابت هم داره..از این پماد استفاده میکنه و دستش اب میاد..ادامه بدیم استفاده ازش و یا نه

    ۱۶ دی ۱۳۹۹ پاسخ دهید
  • Zahra

    سلام من الان زانوی پام بخیه شده الان نمیدونم خون میاد یا چرک ازش بیرون میاد بنظرتون پاماد تتراسایکلین بزنم یا نه از این پاماد زرد رنگا

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • فاطمه

    سلام من جای بخیه سزارینم کمی عفونت کرده چکارکنم؟پمادتتراسایکلین سه درصد خوبه بزنم

    ۰۱ شهریور ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • F

    سلام ببخشید برای زخم های معمولی هم میشه از این پماد استفاده کرد؟ضرری نداره؟!

    ۰۴ مهر ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • حمزه

    سلام.من در اثر حادثه ،با کاتر ،قسمتی ازپوست و بیشتر شاید گوشت دستم کنده شد و جدا شد.
    اورژانس فقط شستشو باسرم کرد و پماد تتراسایکیلین زد روی گاز استریل و پیچید دستم و پانسمان کرد .
    ایا این پماد برای روی سطح زخم موردی ندارد؟
    تقاضای راهنمایی دارم.

    ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ پاسخ دهید
  • اتنا

    سلام عزیزان اینطور سایتها برای اطلاع رسانی هستن نه تجویز دارو و نسخه خیلی از مشکلات باید با ویزیت حضوری یا انلاین برطرف بشن نه در قسمت نظرات پست و مطالب!

    ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ پاسخ دهید
    • زیبا بمان

      درود بر شما

      ۰۷ فروردین ۱۴۰۱ پاسخ دهید
  • مسعود

    سلام.کف پای من جایی که شصت پابه کف پا متصل است پارگی عمیقی حدود ۲سانت ایجاد شده.متاسفانه برای بخیه اقدام نکردم واز مدت زمان بخیه زدن گذشته.ایا باستفاده ازپماد وکپسول چرک خشک کن زخم ترمیم میشود؟؟؟ممنون

    ۱۷ آبان ۱۴۰۱ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *