توجه به زیبایی اندام یکی از مواردی است که میتواند به افزایش اعتماد به نفس فرد کمک کند. جراحی سینه یکی از مواردی است که میتواند این کار را انجام دهد. البته نباید فراموش کنید سینههای بیش از حد بزرگ زیبایی ندارند و تناسب در زیبایی حرف اول را میزند. شاید واژه ماموپلاستی را شنیده باشید؛ ماموپلاستی کاهشی عنوانی برای جراحی سینه است که در آن بافتهای چربی و غدد لنفاوی و پوست سینه را حذف میکنند. برای کسانی که سایز سینههایشان متناسب با بدنشان نیست(بسیار بزرگ یا کوچک بودن و یا افتادگی سینه دارند)یا به علت سرطان سینه یکی از سینهها یا هر دو را از دست داده اند میتوانند با عمل جراحی سینه، سینههایشان را به فرم دلخواهشان درآورند.
لازم به ذکر است که حجم و وزن بالای سینه ها موجب فشار به ناحیه گردن، پشت و سوزش در ناحیه پوست بالاخص در فصل گرما میشود.
فهرست مقالات
انواع روش های جراحی سینه
انواع روش های جراحی سینه را در ادامه معرفی خواهیم کرد:
لیپوساکشن
ابتدا باید بدانید که این عمل برای کسانی است که در سینههای خود چربی زیادی دارند و بانوانی که علاقهای به جای عمل بر روی بدن خود ندارند و اصلاح افتادگی سینه مدنظرشان نیست. نکته دیگر این است که قبل از عمل پیش بینی اینکه چه سایزی از سینه شما کوچک میشود نیست. روش انجام لیپوساکشن این است که مایعی که ماده ای است برای بی حسی و منقبض کننده عروق به سینهها تزریق و سپس با استفاده از کانولا سوراخهایی 2 الی 3 میلیمتر را در نواحی مختلف سینه ایجاد و چربی داخل سینه ساکشن شده و حجم سینه کوچک میشود که این عمل افتادگی در سینه را اصلاح نخواهد کرد.
برش سینه
در این روش بسته به اندازه سینه برشهایی در سینه ایجاد میشود. هر چه سینه بزرگتر باشد باف بیشتری از سینه برداشته میشود. روش کار به این شکل است که یک برش دور هاله پستان و برش بعدی به صورت عمودی زیر هاله و برش افقی در چین زیر سینه ایجاد میشود. اگر سینه ای نسبت به اندازه ای که دارد پوست اضافی زیادی داشته باشد از برش لنگری برای اصلاح سینه استفاده میشود.
ایمپلنت سینه
این روش برای افزایش حجم سینههایی که بیش از حد کوچک هستند از این روش استفاده میشود.
نکاتی درباره جراحی سینه
- بی حسی در ناحیه نوک سینه که از عوارض کوتاه مدت بعد از جراحی.
- به تعویق انداختن جراحی در صورتی که قصد دارید بچه دار شوید و باشیر خود او را تغذیه کنید.
- در هر سنی میتوانید این عمل را انجام دهید، نکته ای که هست این است که عوارض این جراحی در افراد با سنین بالاتر با شدت بیشتری به سراغ بیماران میرود مانند عفونت ها ، تاخیر در ترمیم زخمها.
- بعد از عمل اگر کاهش وزن داشته باشید ممکن است باعث افتادگی دوباره سینههایتان شود. اگر چنین قصدی دارید پیشنهاد میشود قبل از عمل این کار را انجام دهید.
امکان برگشت سینه جراحی شده به حالت اول وجود دارد؟
- افزایش وزن باعث بزرگی سینههایتان میشود
- افزایش سن
- صاحب فرزند شدن
عواملی هستند که بر اندازه سینهها و حتی افتادگی آنها تاثیرگذار است.
انواع جراحیهای سینه
انواع جراحی سینه شامل موارد زیر است که در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد:
بزرگ کردن سینه با کاشت پروتز
تقویت سینهها برای ظاهر، تغییر در اندازه سینهها انجام میشود. ممکن است در برخی از افراد سینهها به اندازه کافی رشد نکرده باشد و از اینموضوع ناراحت هستند، یا اینکه از عدم تقارن در سینههایشان ناراحت هستند و غیره. از این رو تمایل این افراد به بزرگ کردن سینههایشان است و آنها میتوانند با استفاده از ایمپلنت در زیر یا روی عضله سینه خود این مسائل را حل کنند. در این نوع جراحی بزرگ کردن سینهها با پروتز از جنس سالین یا سیلیکون در سینه قرار داده میشود. در انجام این عمل گزینههایی همچون اندازه، شکل پروتز و الگوی برش سینه برای انجام جراحی سینه باید در نظر گرفته شود. نوع عمل به شکلی است که پروتزها را در زیر بافت سینه با ایجاد برشی کوچک درون سینه قرار داده میشود.
کوچک کردن سینهها
این عمل برای زنانی که سینههای بزرگ داشته باشند پیشنهاد میشود. این امر نارضایتی و باعث عدم اعتمادبنفس در خانمها میشود البته جدا از این دو امر موجب درد در ناحیه قفسه سینه و خارش یا عرق سوز شدن نیز میشود. انجام عمل به گونهای است که بافتهای اضافی سینه برداشته شده و ناحیه نوک سینه به بالا انتقال پیدا میکند تا سینههای رو فرم و زیباتری داشته باشید.
لیفت سینهها یا ماستوپکسی
جراحی کاهش اندازه سینهها، یکی از انواع جراحی سینه است که بیشتر برای زمانی است که سینههای فرد افتاده و شل شده باشد که جراح بعد از بررسی وضعیت سینهها، نوع مناسب انجام جراحی سینه را مشخص میکند. لیفت سینه بیشتر برای زنانی مناسب است که سینههای بزرگی دارند و به علت وزن زیاد سینهها احساس ناراحتی میکنند، این ناراحتیها از قبیل گردن درد، کمردرد و بی حسی یا ضعف در این مناطق است. در این روش پوست، چربی و بافت اضافی برداشته میشود. این میزان در بانوان مختلف، متفاوت است. شیوه عمل به گونهای است که لیفت با ایجاد یک برش در هاله پستان و برشی در زیر سینه انجام میشود. به این صورت که جراح میتواند بافت اضافه و پوست اضافه را حذف کند و این جراحی موجب بالا رفتن سینهها میشود. چندین روش برش برای لیفت سینه استفاده می شود از جمله:
- الگوی برش به شکل T معکوس: به این الگو، الگوی هوشمندانه (wise pattern ) نیز گفته میشود. این برش به شکل لنگر یا حرف T در اطراف سینه و زیر سینه قرار دارد.
- لجور (LeJeour): در این روش برش دور آرئول و به سمت پایین میرود.
- دونات یا نیمه آرئولار: این برش تنها در اطراف آرئولار انجام میشود.
تزریق ژل یا چربی در سینهها
تزریق ژل برای افزایش حجم و تزریق چربی به سینه ها فرم میدهد بدشکلی و نامتقارن بودن سینه ها را از بین میبرد. انجام عمل به شیوه ای است که از قسمت دیگری از بدن چربی را با استفاده از لیپوساکشن با فشار کم استخراج کرده و با سالین پاکسازی شده و قسمتهایی از سینه که برجستگی کمتر دارد و یا ندارد اضافه میشود. باید بدانید که این عمل خطرات و محدویت هایی نیز دارد و باید بیمار شرایط مناسب داشته باشد که در این مورد حتما در مورد خطرات با پزشک مورد نظر خود صحبت کنید.
بازسازی سینه
بعد از برداشتن سینه به علت سرطان، سینه نیاز به بازسازی دارد که پزشک معالج با توجه به روشهایی که موجود است به بازسازی سینه میپردازد. عمل بازسازی نیز بلافاصله بعد از ماستکتومی انجام میپذیرد که در آن ناحیه نوک سینه و هاله پستان تا حدودی بازسازی شود.
جراحی ترمیمی سینه
پروتز سینه به گونه ای است که دوام دار است اما بیمارانی که این عمل را انجام میدهند ممکن است نیاز به عمل جراحی ترمیمی داشته باشند. در جراحی ترمیمی پروتز سینه، شکل و یا سایز تعویض میشود و یا تغییراتی در فرم پستانها ایجاد میشود. این جراحی میتواند بسته به علت ساده مثل تنظیم پروتز و یا پیچیده باشد.
جراحی برداشتن پروتز
همان طور که میدانید کاشت پروتز یکی از جراحیهای زیبایی سینه است که بسیار پر طرفدار است. در برخی از موارد شخص نیاز پیدا میکند که پروتزی که کاشته شده را بردارد. این کار به گونه ای است که در برش محل قبلی که کاشت پروتز را انجام دادیم دوباره برشی ایجاد میکنیم و با بی حسی موضعی پروتز را بیرون میکشیم. نکته قابل ذکر این است که ممکن است با توجه به اندازه پروتز و میزانی که پوستتان کشیده شده است نیاز به عمل لیفت سینه دارید.
کوچک کردن سینه آقایان
گاهی برخی از عوامل ژنتیکی، وجود هورمونهای زنانه در مردان موجب میشود سینه آقایان به صورت غیر طبیعی بزرگ باشد. این پدیده به صورت بافت اضافی در سینه که ممکن است با درد و حساس باشد و به طوری است که شرایط سنی خاصی نیز ندارد. در مواردی ممکن است این عمل با ورزش کردن و رژیم غذایی و دارویی درمان شود. نوع جراحی به گونهای است که بافتهای اضافی و چربیها به وسیله لیپوساکشن و یا برشهایی برداشته میشود. برشها نزدیک به هاله پستان ایجاد میشود که جای زخم را میتواند پنهان کند و زمان این عمل حداکثر یک ساعت به طول میانجامد. مدت زمان بازیابی فرد نیز حداکثر دو هفته میباشد.
نکاتی درباره بعد از جراحی سینه
جراحی سینه جراحی سادهای نیست. نیاز به مراقبت دارد و شما باید حداقل در هفته اول به مراقب نیاز دارید البته بدن انسان توانایی در ترمیم بافت و بازیابی را دارد. در هفتههای بعد نیز نباید به انجام کارهای سنگین و ورزش کردن و … بپردازید پس سعی کنید که این نکات را رعایت کنید. یکی از نکات نگران کننده این است که فقط بهبود زخم خارجی نیست که اهمیت دارد بلکه درون سینه نیز زخمهایی ایجاد میشود که تا چند سال امکان انجام ماموگرافی نمیباشد و خطر ابتلا به سرطان را به دلیل پرهیز از ماموگرافی زیاد میشود.
بهبودی کامل بعد از انواع جراحی زیبایی سینه چقدر طول می کشد؟
زمان بهبودی در افراد مختلف متفاوت است. اما به طور کلی این زمان حدودا به طور میانگین 6 هفته است، و بیماران بعد از 1 الی 2 هفته تقریب سلامت خود را به دست خواهند آورد.
بلافاصله بعد از جراحی
بعد از عمل اثرات ماده بیهوشی بر روی شما وجود دارد و احتمالا احساس خماری خواهید کرد، این اثرات عموما بعد از چند ساعت از بین خواهد رفت.
5 تا 7 روز بعد از جراحی
5 الی 7 روز اول بعد از جراحی سینه سخت ترین دوره بعد از جراحی محسوب میشود که پزشک در این مدت داروهای مسکن تجویز خواهد کرد.
چند هفته بعد از جراحی
بعد از گذشت یک هفته بیماران به آرامی میتونند به فعالیت های روزانه خود بازگردند، البته فعالیت های سنگین و ورزش های سنگین مانند دویدن، اسب سواری و غیره توصیه نمیشود. همچنین از بلند کردن اجسام سنگین باید خودداری نمایید. افرادی که مشاغل سنگین دارند توصیه میشود حداقل به مدت سه هفته از کار مرخصی بگیرند.
بهبودی کامل بعد از جراحی سینه
در مجموع بعد از 2 ماه اکثر بیماران سلامت کامل خود را به دست میآورند و میتوانند تمام فعالیت های عادی خود را دوباره شروع کنند.
توصیههایی برای قبل از عمل جراحی سینه
- قبل از عمل برای جلوگیری از خونریزی در زمان عمل جراحی سینه پیشنهاد میشود که از مصرف آسپرین و سیگار و داروهای ضدالتهابی و مکملهای گیاهی خودداری کنید.
- این عمل برای افرادی که مشکلات در زمینههای کبدی،قلبی،ریوی و… دارند و تا زمانی که این مسائل کنترل نشده باشد خطرناک است.
- استفاده از قرص ضد بارداری در دوهفته قبل و بعد از عمل ممنوع است.
- در هفتههای اول بعد از جراحی باید روی حرکات تنه و بازو دقت شود و سعی کنید کارهای روزمره تان را به آرامی انجام دهید.
- اگر از فرم سینه خود راضی هستید و به اصرار فرد دیگری قصد انجام اینکار را دارید و یا به علت مشکلات روحی و خانوادگی تصمیم به عمل گرفتید پیشنهاد میشود که اینکار را انجام ندهید.
مراقبت های قبل و بعد دوره های نقاهت
قبل از جراحی سینه باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- تست ماموگرافی
- تست های مختلف آزمایشگاهی
- از استعمال دخانیات بپرهیزید. قبل و بعد از جراحی باید این کار را متوقف کنید زیرا بر روی روند بهبود تاثیر میگذارد.
- برای کنترل خونریزی در زمان جراحی با از مصرف داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی خودداری نمایید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما باید پزشک را در جریان قرار دهید.
مراقبتهای بعد عمل جراحی سینه
- بعد از جراحی، سینههایتان با پانسمان و یا باند پوشیده و در مواردی یک لوله زیر هر بازو قرار داده شود تا خون و مایع اضافی را از بین ببرد. باید بدانید در هفتههای اول سینههایتان متورم و کبود شود و جراح به شما پیشنهاد میکند از یک سینهبند فشرده الاستیک برای محافظت از سینههایتان استفاده کنید.
- هفته اول باید استراحت مطلق داشته باشید.
- رژیم غذایی سبک و سالم داشته باشید، زیرا این رژیم میتواند در بهبود فرد موثر باشد.
- برای جلوگیری از تشکیل کپسول انقباضی کلاژن اطراف پروتز سینه توصیه میشود که در چند ماه اول بعد از جراحی ماساژ روزانه انجام دهید.
- برای مدت 6 هفته باید از ورزش بالای بدن خود خودداری کنید.
- 6 الی 12 هفته زمان نیاز است که فرد به بهبود کامل برسد، در این مدت باید از انجام فعالیتهای سنگین خودداری نمایید.
- بعد از جراحی از خوابیدن به پهلو یا روی شکم خودداری نمایید. خوابیدن به پشت بهترین گزینه است.
- بعد از بهبود زخم و برش ها میتوانید استحمام کنید، که این امر حدود 4 الی 6 هفته زمان میبرد. دوش گرفتن بی خطر است اما حداقل برای یک ماه از رفتن به استخر یا استفاده از وان باید خودداری نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی سینه مراقبتهای قبل و بعد از عمل با پزشک معالج خود حتما صحبت کنید.
دیدگاه کاربران