کاشت مو به روش FIT ، مراحل و عوارض آن

کاشت مو

ریزش مو مشکلی است که افراد زیادی با آن گریبان گیر هستند. این عارضه می‌تواند در اعتمادبه‌نفس افراد تأثیر زیادی بگذارد برای همین افراد روش‌های زیادی را برای درمان آن امتحان می‌کنند. در برخی افراد شاید درمان‌های دارویی جواب ندهد و یا اینکه افراد به دنبال برگرداندن موهای ریخته شده باشند. در این موارد افراد معمولاً به دنبال روش‌هایی دارویی و غیر دارویی هستند. کاشت مو یکی از این روش‌ها است که خود به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود. در این مقاله قصد داریم در مورد کاشت مو به روش FIT بیشتر صحبت کنیم.

کاشت مو یک روش جراحی برای احیای موهای ریخته شده در افراد است که در این روش ریشه‌های مو از قسمت اهداکننده یا بانک مو به قسمت در حال ریزش برده می‌شود. این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه به کار گرفته می‌شود.

تاریخچه کاشت مو

شاید تاریخچه کاشت مو به قرن 19 برگردد. درواقع در این زمان بود که روش کاشت به‌وسیله برداشتن پوست سر و انتقال آن به ناحیه کم مو شروع به رشد نمود؛ و استفاده از روش‌های مدرن کاشت مو مربوط به کشور ژاپن و دهه 30 است؛ که در این مورد متخصصان از گرافت های کوچک برای ترمیم مژه و ابرو و نه برای طاسی بهره می‌برند.
در اواخر دهه 50 میلادی یک متخصص نیویورکی به نام نرمن ارنریش با استفاده از گرافت های آزاد دهنده شروع به درمان طاسی مردانه نمود. همچنین ارنریش ثابت کرد که موهای کاشته شده در محل طاسی می‌تواند به همان اندازه قسمت‌های قبلی و قسمت‌های گیرنده است.
تکنیک برش جانبی در کاشت مو که در آن متخصصان تا 4 گرافت را برای نتیجه‌گیری بهتر انتخاب می‌کردند مربوط به سال 2000 میلادی بود که درواقع در این زمان موفقیت‌های بیشتری از حیث درمان طاسی سر حاصل شد.

موی مناسب برای کاشت

در کاشت مو با توجه به اینکه نوع روش چیست، موهایی که قرار است پیوند شود از ناحیه دهنده مو که می‌تواند پست سر و یا جای دیگر باشد برداشته شده و با به کار گیری ابزار مخصوص با دقت و ریزه کاری برداشته شده و در منطقه گیرنده کاشته می‌شود.
نکته جالب پیوند مو این است که مانند پیوند اعضا لازم نیست نگران پس زدن پیوند باشید چراکه عضو پیوندی که همان مو است از خود شخص گرفته می‌شود برای همین کاملاً با بدن فرد سازگار است.
ازلحاظ برداشتن مو و جای برش و برداشته شدن نیز نباید نگران باشید چراکه پزشک متخصص باظرافت هرچه تمام‌تر و به صورت یک خط کاملاً باریک و ظرف این کار را انجام می‌دهد. نکته قابل‌توجه این است که ریزش موی کاشت شده امری طبیعی است که افراد معمولاً از آن شکایت می‌کنند ولی نیازی به نگرانی نیست چرا که ریزش موی کاشته شده پیش‌زمینه رشد موی طبیعی خواهد بود.

روش‌های کاشت مو

البته روش‌های کاشت مو به دنبال پیشرفت علوم پزشکی، پیشرفت‌های زیادی نموده است و طیف وسیعی را شامل می‌گردد.

  • کاشت مو به روش DHI (میکروگرافت)
  • روش ترکیبی FUT و FIT
  • کاشت مو به روش safe
  • کاشت مو به روش FuT که درواقع به شکل نواری از پشت سر است.
  • کاشت مو به روش FiT که درواقع به شکل هم‌زمان و یک‌به‌یک است.
کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT

یکی از روش‌های کاشت مو ، کاشت مو به روش FIT است. این روش که در سال 2002 در آمریکا رایج شد درواقع روشی سرپایی است. در این روش موها را از قسمت گیرنده به‌صورت پراکنده برداشته می‌شود و بخیه‌ای در این روش نیاز نیست. نحوه کاشت مو به روش FIT به این شکل است که فولیکول‌های حاوی 1 تا 4 تار مو است توسط پانچ از قسمت گیرنده خارج کرده و در منطقه گیرنده قرار می‌دهند.
همان‌طور که گفته شد در این روش بخیه‌ای وجود ندارد و فقط نقطه سفیدی به‌جای می‌ماند که قابل روئیت نیست. برای همین جایی برای نگرانی از جای برداشت مو وجود ندارد.

مراحل کاشت مو به روش FIT

معاینه و بررسی توسط پزشک

قبل از هرکدام از روش‌های کاشت مو نیاز است تا جلسه یا جلساتی را با پزشک متخصص خود برای معاینه و بررسی و انجام مشاوره داشته باشید. در این جلسه لازم است تا با پزشک خود از انتظارات و مواردی که در مورد کاشت مو توقع دارید صحبت کنید.

برداشتن فولیکول‌های مو از منطقه گیرنده

برای برداشتن فولیکول‌ها در کاشت مو به روش FIT موهای سر به‌طور کامل تراشیده می‌شود. ناحیه دهنده علامت‌گذاری می‌گردد. معمولاً موهای پست سر به خاطر مقاومت بالایی که در برابر هورمون‌های مردانه دارند در برابر ریزش مقاوم هستند و به‌راحتی نمی‌ریزند. بعد لازم است تا خط رویش جدید طراحی شود. این مرحله اهمیت زیادی دارد چراکه میزان کاشت مو را تعیین می‌کند.

اماده‌سازی بیمار

در مرحله بعد از کاشت مو به روش FIT، بیماری برای عمل کاشت آماده می‌شود. این مرحله شامل ضد عفونی کردن سر با ماده‌ای مانند بتادین و همچنین بی حس کردن سر است. برای بی حسی از ماده‌ای به نام لیدوکائین استفاده می‌گردد تا بیمار درد را حس نکند.

برداشتن مو

برای برداشتن مو از پانچ‌های مخصوصی استفاده می‌شود. ناحیه گیرنده معمولاً پست سر است چراکه دارای موهای مقاوم با استحکام بالا است. پانچ در پزشکی وسیله‌ای با قطر کم در حد 1 میلی‌متر است که با یک حرکت چرخشی وارد پوست می‌شود. زمان برداشتن مو بسته به تعداد گرافت ها می‌تواند زیاد باشد. پس از اتمام کار ناحیه مورد نظر پانسمان شده و فرد در وضعیت نیمه نشسته قرار می‌گیرد. جای برداشت موها بسیار کوچک بوده و نیازی به بخیه نیست و با سرعت خوب می‌شود و با رشد موها ناحیه این قسمت از دیده شدن خارج می‌گردد.

نگه‌داری از گرافت ها

گرافت های مو در روش FIT استقامت کمی دارند بنابراین مراقبت از آن‌ها ضروری است. دمای اتاق می‌تواند موجب آسیب‌رسانی به فولیکول‌های شود برای همین آن‌ها را می‌توان حداکثر تا 8 ساعت در محلول سرم نمکی خنک نگه‌داری نمود.

ایجاد شکاف و کاشت

برای قرار دادن فولیکول‌های برداشته شده از پشت سر لازم است تا با تیغ‌های نازک شکاف‌هایی کوچک در ناحیه مورد نظر ایجاد شود. این شکاف‌ها اندازه‌ای در حدود 1 میلی‌متر و عمقی در حدود 4 میلی‌متر خواهد داشت. این مرحله ازجمله مراحل مهم و حساس کاشت مو است و لازم است در زاویه فرورفتن تیغ و همچنین عمل فرو رفتن تیغ دقت شود. عمق زیاد و کم شکاف‌ها هرکدام دارای ایراداتی است که می‌تواند شکل رشد موها را دفرمه کند.

عوارض جانبی کاشت مو به روش FIT

البته عوارض جانبی کاشت مو در فردی به فرد دیگر و از روشی به روش دیگر می‌تواند متفاوت باشد. ازجمله عوارض احتمالی درروش کاشت مو می‌توان به :

  • کم پشت شدن مو
  • وجود قطعات طاس روی سر
  • سکسکه بعد از عمل
  • تورم نواحی پوست سر
  • خارش پوست سر

هرکدام از این عوارض می‌تواند پس از گذشت مدتی از عمل از بین بروند. ولی در مواردی مانند خارش و احساس ناراحتی بهتر است تا از خاراندن پوست سر خودداری کرده و به پزشک خود مراجعه نمایید چراکه امکان آسیب به موهای تازه کاشت شده وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید : عوارض کاشت مو

مراقبت‌های پس از کاشت مو

این سؤالی است که اکثر افراد در مورد بعد از عمل خواهند داشت. بعد از عمل کاشت مو لازم است تا مراقبت‌هایی را داشته باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید. ازجمله این مراقبت‌ها این است که باید منطقه‌ای که در ان کاشت مو انجام شده است در تابش نور خورشید مصون بماند. استفاده از شامپو برای شستشوی مو بعد از عمل جراحی هم به جلوگیری از دلمه بستن زخم کمک شایانی می‌کند.
باید توجه داشت که ریزش مو بعد از عمل کاشت مو امری طبیعی است و در ماه‌های بعد از عمل رشد موهای فرد به روال عادی برگشته و شروع به ضخیم شدن می‌کند.

جمع‌بندی کاشت مو به روش FIT

در این مقاله در مورد کاشت مو به روش FIT صحبت کردیم و مواردی را به شما گفتیم. روش‌های کاشت مو بسیار گسترده است و اگر توسط پزشک متخصص و کاربلد انجام گیرد می‌تواند نتیجه‌بخش بوده و باعث ترمیم ناحیه طاس در افراد شود.

نکته‌ای که وجود دارد لزوم مشورت و صحبت با پزشک و بیان انتظارات در درجه اول اهمیت قرار دارد چرا که خط رویش مو در افراد با درجات مختلف طاسی متفاوت است و لازم است تا افراد انتظارات واقعی و قابل برآورده شدن از عمل کاشت مو داشته باشند تا به نتیجه مطلوب برسند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *