ریزش مو

ریزش مو

امروزه بیشتر از نصف  افرادی که به درمانگاه های پوست و مو مراجعه می کنند به خاطر ریزش مو و بیماری های مرتبط با آن است به همین دلیل درمان ریزش موی سر بسیار رایج شده است. ریزش مو چه در خانم ها و جه در آقایان ناراحت کننده است . البته امروزه روش هایی مانند کاشت مو برای برگشتن زیبایی مو رواج پیدا کرده است. اما هزینه های بالا این کار ار برای همه ممکن نکرده است. بهتر است علت ها و روش های جلوگیری از ریزش مو را بدانیم. با مجله زیبا بمان همراه باشید.

هنگامی که موهای سر به صورت غیر طبیعی و بیش از حد معمول بریزد، ریزش مو گفته می شود. با تکرار این روند، تعادل میان ریختن مو و رویش مجدد آن بهم خورده  و پس از گذشت مدتی کم مویی و طاسی مشاهده می شود.

هرفرد ممکن است در طول روز حدود 50 تا 100 تارموی خود را ازدست بدهد که یک روند طبیعی است ولی ریختن مو همیشه به این دلیل نیست و ممکن است نشان دهنده ی یک اختلال و بیماری در بدن باشد که نیازمند مراجعه به پزشک و در صورت لزوم انجام مراحل درمان باشد.ما در این مقاله قصد داریم دلایل ریختن مو و راه های درمان آن را برای شما عزیزان بیان کنیم:

دلایل ریختن مو ها

فشار جسمی :

انواع فشارهای فیزیکی به بدن مانند عمل جراحی،بیماری های شدید،بارداری و…می­توانند موجب ریختن موی موقت شوند.هر تار مو دارای فرایند سیکل رشد مو و یا چرخه­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ی مو است که این چرخه شامل سه مرحله­ ی آناژن(مرحله­ ی فعال رشد مو)،کاتاژن(مرحله ­ی میانی) و تلوژن(مرحله­ ی استراحت یا ریزش مو) می­باشد.فشار جسمی می­تواند نظم این چرخه را بهم ریخته و موجب افزایش ریختن مو گردد.

کمبود پروتئین :

از آنجایی که پروتئین کراتین بخش عمده­ای از ساختار مو را شامل می­شود در نتیجه نقش مهمی در رشد مو وجلوگیری از ریزش آن دارد. رژیم غذایی نامناسبی که درآن پروتئین کافی در اختیار بدن قرارنگیرد باعث می­شود بدن برای جبران این کمبود پروتئین رشد موهارا متوقف کرده که این امر پس از گذشت چند هفته مشهود می­شود و به دنبال آن ریزش مو افزایش می­یابد.

اثرات وراثتی :

یکی از دلایل مهم در ریزش  تاثیرات ارثی به نام آلوپسی آندروژنتیک است.این ژن ممکن است از خانواده ی پدری یا مادری به ارث رفته باشد.و اگر فردی در خانواده ای باشد که هردوی آنها ریزش  داشته باشند.احتمال ریزش در این فرد به شدت افزایش می‌یابد.در ریختن موی وراثتی موهای زنان نازک تر و فرق سر بازتر می‌شود ولی در مردان عقب رفتگی خط مو مشاهده می‌شود.

کم کاری غده تیروئید :

غده ی تیروئید ترشح هورمون های مهمی را برعهده دارد که در تنظیم سوخت و  ساز و رشد و نمو اهمیت بسیاری دارند.در برخی موارد  کاهش ترشحات هورمون از این غده که کم کاری غده تیروئید نامیده می‌شود  سبب افزایش ریزش می‌گردد.با انجام آزمایشات مربوطه می توان علت کم کاری غده تیروئید را فهمید.

کاهش وزن زیاد :

در برخی موارد افرادی که اضافه وزن دارند برای کاهش وزن خود در مدت زمان کوتاه دست به رژیم های غذایی سخت میزنند که موجب میشود بدن تحت فشارقرار گرفته و دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی شود که این خود باعث ریزش  می‌شود.

بیش از حد مدل دادن و فرم دادن مو :

استفاده از انواع مواد شیمیایی،خشک کردن موی سر باسشوار،استفاده از بابلیس،اتومو برای لخت کردن موها و…از جمله عواملی هستند که باعث آسیب بافت مو می‌شوند همچنین انواع بافت مو سبب کشید شدن موهای سر افزایش ریزش میگردد.

استفاده از برخی داروها :

داروهای شیمی درمانی که به منظور درمان انواع سرطان ها به کار می­روند به سلول هایی که با سرعت بالا تکثیر می­شوند آسیب جدی وارد می کنند.سلول های مربوط به رویش مو نیز جزء این دسته از سلول­ها می باشند،در نتیجه مصرف این داروها موجب ریزش  تمامی قسمت های بدن می شود.

برخی از داروهای ضد کلسترول و ضد فشار خون باعث بروز عوارض جانبی مانند خارش سر و ریزش می شوند و مصرف این داروها در طولانی مدت تاثیر منفی روی جنس موها دارد و سبب شکنندگی آنها می شود.

کمبود ویتامین A :

ویتامین A ماده­ی موردنیاز برای رشد تمامی سلول های بدن می باشد و از آن جایی که موها بیشترین رشد را در بین اندام های بدن دارند برای رشد بهتر به این ویتامین نیاز دارند.یکی از مشکلاتی که در اثر کمبود ویتامینA  برای بدن ایجاد می شود ریزش مو است.

افزایش سن :

با بالا رفتن سن میزان اسیدفولیک خون کاهش می­یابد که رابطه­ی مستقیم با ریزش مو دارد. در افراد مسن رشد موها کاهش می­یابد ، تار موها نازک شده و شکننده می­گردند.درنتیجه به مرور از حجم موها کاسته می­شود.

درمان و جلوگیری ریزش مو

راه های درمان و جلوگیری ریزش مو

تغذیه مناسب :

مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین در کاهش ریزش مو بسیار موثر می‌باشد. مجله ی زیبا بمان به دوستان عزیزی که از ریزش شدید مو رنج می‌برند توصیه می کند در رژیم غذایی خود  جایگاه ویژه ای برای مصرف ماهی، میگو ، گوشت مرغ و خروس قرار دهند. دانه های روغنی همچون گردو و پسته در تقویت و حفظ سلامتی مو بسیار تاثیر گذارند.

محلول ماینوکسیدیل ۲%یا۵% :

استفاده از محلول موضعی ماینوکسیدیل برای آن دسته از افرادی که دچار فشار جسمی یا احساسی می شوند و موقتا ریزش مو را تجربه می کنند مناسب می باشد. استفاده از این دارو برای زنانی که در دوران بارداری ریزش مو دارند توصیه نمی‌شود.

آزمایش میزان هورمون های تیروئید در خون :

در صورتی که  پزشک معالج بر اساس نتایج آزمایش خون تشخیص دهد ریزش مو به دلیل کاهش سطح هورمون های تیروئید است،با تجویز داروهای کنترل کننده‌ی این هورمون ها باعث می شود به روند طبیعی خود برگردند و پس از مدتی ریزش مو کاسته می‌شود.

لیزر درمانی :

استفاده از روش لیزر درمانی موجب تحریک رویش مو و از بین رفتن مشکلات ایجاد شده در موها شده و تقویت موهای ضعیف را به دنبال دارد. اگر لیزر درمانی به طور موثر انجام شود باعث زنده شدن فولیکول مو شده و پس از مدتی رشدن موها مشاهده می شود.

درمان های خانگی ریزش مو

آب پیاز: پیاز به دلیل داشتن مقدار زیادی گوگرد یک منبع مناسب برای کاهش ریزش مو است زیرا گوگرد باعث بهبود گردش خون در فولیکول های مو می شود.ماساژ دادن موها با آب پیاز می تواند بسیار موثر باشد.

شیرنارگیل: شیرنارگیل حاوی مواد پروتئینی و چربی می باشد و باعث رویش مجدد موها شده و ریشه­ ی موها را تقویت میکند. مالیدن شیر نارگیل بر روی پوست سر و نوک مو ها از نازک شدن آن ها جلوگیری می کند.

سفیده ­ی تخم مرغ :  از آنجایی که سفیده ی  تخم مرغ سرشار از انواع پروتئین ها و ویتامین ها می باشد برای رشد موها بسیار مفید است.تهیه ی ماسک خانگی با سفیده ی تخم مرغ برای کف سر یکی از گزینه های مناسب برای درمان ریزش مو می باشد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *