درمان ریزش مو با 15 روش جادویی که فوراً ریزش مو را متوقف می کنند!

شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از بیدار شدن از خواب، تعداد زیادی مو روی بالشت خود مشاهده کنید یا موهایتان در حمام بریزند. این اتفاق می‌تواند نشانه ریزش شدید مو باشد. عوامل مختلفی، از ژنتیک گرفته تا بیماری‌های زمینه‌ای، می‌تواند باعث ریزش مو شود. اما چگونه می‌توان یک بار برای همیشه ریزش مو را درمان کرد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، علت ریزش مو و بهترین روش‌های درمان آن را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

زوش درمان ریزش مو

علت ریزش شدید مو چیست؟

ریزش مو دلایل مختلفی دارد. کشف علت دقیق ریزش مو، به ما کمک می‌کند تا بهترین روش درمان را انتخاب کنیم. برخی از رایج‌ترین علل ریزش شدید مو عبارت‌اند از:

کمبودهای تغذیه‌ای

اگر با ریزش موی شدید مواجه هستید، ممکن است مواد مغذی ضروری مانند آهن، مس، روی و پروتئین در رژیم غذایی شما وجود نداشته باشد. کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین D نیز یکی دیگر از دلایل ریزش مو است.

در صورتی که احساس می‌کنید که کمبود ویتامین و مواد معدنی باعث ریزش موی شما شده است، می‌توانید با تغییر رژیم غذایی یا مصرف مکمل‌های دارویی این مشکل را برطرف کنید.

عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی می‌تواند باعث ریزش شدید مو شود. حتی اگر به طور مرتب ورزش کنید و غذای سالم بخورید، چنانچه هورمون‌هایتان در تعادل نباشند، ممکن است مشکلاتی مانند ریزش مو، طاسی، افزایش وزن و … را تجربه کنید.

در صورتی که با عدم تعادل هورمونی دست و پنجه نرم می‌کنید، لازم است به پزشک مراجعه کنید. در کنار روش‌های درمانی تجویزشده توسط پزشک می‌توانید از ماسک‌ها و شامپوهای ضد ریزش مو نیز کمک بگیرید.

مشکلات تیروئید

اگر غده تیروئید به مقدار بیش از حد یا ناکافی هورمون تیروئید تولید کند، امکان تغییر چرخه رشد مو وجود خواهد داشت. عملکرد نادرست تیروئید می‌تواند فرد را با علائم دیگری مانند افزایش یا کاهش وزن، حساسیت به سرما یا گرما و تغییر ضربان قلب نیز درگیر کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باعث تولید بیش از حد آندروژن می‌شود. این اتفاق معمولاً رشد مو در صورت و بدن را افزایش می‌دهد؛ در حالی که موهای سر را ضعیف‌تر می‌کند. سایر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل مشکلات تخمک‌گذاری، آکنه و افزایش وزن هستند.

استرس جسمی و روانی

استرس روانی و فشار فیزیکی شدید می‌تواند موها را دهیدراته (خشک و کم آب) کند.

اگرچه ورزش کردن برای سلامتی مفید است، اما انجام فعالیت‌های سنگین می‌تواند باعث ریزش مو شود. یکی از دلایل این اتفاق این است که تجمع مقدار زیادی عرق روی سر، منافذ پوست سر را مسدود کرده و منجر به ریزش موها می‌شود.

استرس روانی بیش از حد نیز ممکن است باعث ریزش موی ناگهانی شود. گاهی اوقات این ریزش مو چندین ماه طول می‌کشد. می‌توانید با روش‌هایی مانند ورزش، مدیتیشن، یوگا و ماساژ، ریزش موی ناشی از استرس روانی را کاهش دهید.

استفاده از شامپوی نامناسب

هر فردی باید از شامپوی مخصوص موهای خودش استفاده کند. به عنوان مثال، اگر موهایتان چرب است، نباید از شامپوی مخصوص موهای خشک استفاده کنید. یا اگر موهای وز و خشکی دارید، نباید به سراغ شامپوهای تولیدشده برای موهای چرب بروید. استفاده از شامپوی نامناسب می‌تواند باعث ریزش مو شود.

ژنتیک

ریزش مو در بیشتر مواقع به صورت ژنتیکی منتقل می‌شود. در صورتی که در اقوام خود کچلی و طاسی مشاهده می‌کنید، امکان دارد که ریزش موی شما نیز ارثی باشد. اگرچه کنترل ریزش موی ارثی می‌تواند کمی دشوار باشد، اما می‌توان با تغذیه کردن موها، ریزش را کاهش داد.

مصرف برخی داروها

گاهی اوقات داروها با عوارض جانبی زیادی همراه هستند. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید و دارو مصرف می‌کنید، لازم است با پزشک درباره ریزش موی ناشی از مصرف دارو مشورت کنید. می‌توان برای کنترل این نوع ریزش مو، از محلول‌های ضد ریزش مو نیز کمک گرفت.

بارداری

بارداری فشار زیادی به بدن وارد می‌کند. از آنجایی که نیازهای تغذیه‌ای مادر بیشتر می‌شود، عدم مراقبت مناسب می‌تواند منجر به کم‌آبی، خستگی و استرس بدن شود که در نهایت ریزش مو را به همراه خواهد داشت. استفاده از مکمل‌های ویتامین مخصوص دوره بارداری می‌تواند به کنترل ریزش مو کمک کند.

درمان سریع ریزش مو چگونه است؟

بسته به علت ریزش مو، روش‌های مؤثری برای درمان آن وجود دارد. در ادامه، با بهترین روش‌های درمان ریزش مو در طب سنتی و طب مدرن آشنا می‌شویم.

درمان ریزش مو در طب سنتی

برای درمان سریع ریزش مو در خانه می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

روغن اسطوخودوس

گیاه اسطوخودوس رشد مو را تسریع کرده و ریزش را کاهش می‌دهد. در واقع، این گیاه قادر است بدن را به تولید سلول‌های جدید تحریک کند و استرس را کاهش دهد. همچنین دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که به بهبود سلامت پوست سر نیز کمک می‌کند.

برای استفاده از روغن اسطوخودوس، آن را با 3 قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوب‌شده مخلوط کرده و مستقیماً روی پوست سر بمالید. اجازه دهید 10 دقیقه بماند و سپس موهایتان را با شامپو بشویید. این روش را چند بار در هفته تکرار کنید.

روغن رزماری

روغن رزماری علاوه بر رشد مو، ضخامت آن را نیز افزایش می‌دهد. این روغن تولید سلول‌های جدید در بدن را افزایش داده و از این طریق باعث رشد مجدد موها می‌شود.

کافی است روغن رزماری را با 3 قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوب‌شده مخلوط کنید. سپس آن را روی پوست سر بمالید. بعد از 10 دقیقه، موهایتان را با شامپو شستشو دهید. این مراحل را چند بار در هفته تکرار کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از گوگرد، فسفر، سلنیوم، ید، روی و پروتئین است که همگی به جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کنند.

یک عدد سفیده تخم مرغ را جدا کرده و یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون و عسل به آن اضافه کنید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا به قوام خمیر مانند برسد. سپس ماسک به دست آمده را از ریشه تا نوک موها بمالید. بعد از 20 دقیقه، موها را با شامپو بشویید.

ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان از ریزش و آسیب‌دیدگی موها جلوگیری می‌کند. همچنین در تسکین پوست سر و درمان شوره مؤثر است.

کافی است 1 قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان آسیاب شده و ¼ قاشق چای‌خوری زعفران را به 1 فنجان شیر اضافه کنید. ماسک خمیری به دست آمده را روی پوست سر و موها بمالید و اجازه دهید یک شب بماند. صبح روز بعد، موهای خود را بشویید. این روش را دو بار در هفته انجام دهید.

شیر نارگیل

پروتئین و چربی‌های ضروری موجود در شیر نارگیل باعث رشد مو و جلوگیری از ریزش آن می‌شود.

یک نارگیل متوسط ​​را رنده کنید و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید. مخلوط را از صافی رد کرده و صبر کنید تا خنک شود. سپس 1 قاشق غذاخوری فلفل سیاه و 1 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله به شیر نارگیل اضافه کنید. ماسک حاصل‌شده را روی پوست سر و موهای خود بمالید. در نهایت، بعد از 20 دقیقه با شامپو بشویید.

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که به افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش آن کمک می‌کند.

بسته به طول موهایتان، 2 یا 3 کیسه چای سبز را در آب داغ بخیسانید. وقتی خنک شد، آن را روی پوست سر و موهای خود ریخته و هم‌زمان پوست سر را به آرامی ماساژ دهید. بعد از یک ساعت موها را آبکشی کنید.

آب چغندر

چغندر سرشار از ویتامین‌های C و B6، فولیک اسید، منگنز، بتائین و پتاسیم است که همگی برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد آن ضروری هستند. علاوه بر این، آب چغندر می‌تواند پوست سر را پاکسازی کند.

به این منظور، 7 عدد برگ چغندر را بجوشانید و همراه با 5 عدد برگ حنا خرد کنید. مخلوط به دست آمده را روی پوست سر مالیده و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه بماند. سپس با آب گرم بشویید.

ماست یونانی و عسل

ماست یونانی به افزایش جریان خون در پوست سر کمک می‌کند؛ که به نوبه خود باعث رشد مو و تقویت آن می‌شود. عسل نیز سرشار از آنتی اکسیدان است که شکستگی و ریزش مو را کاهش می‌دهد.

2 قاشق غذاخوری ماست را با 1 قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو مخلوط کنید. سپس آن را به پوست سر و ریشه موها بمالید. بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید. هفته‌ای یک بار از این ماسک استفاده کنید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یک درمان خانگی مؤثر برای ریزش مو است. همچنین مشکلات پوست سر مانند خارش و پوسته‌پوسته شدن را برطرف می‌کند.

کافی است ژل آلوئه ورای طبیعی را روی موها و پوست سر بمالید. اجازه دهید حدود 45 دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این مراحل را سه تا چهار بار در هفته تکرار کنید.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله یکی از مؤثرترین داروهای خانگی برای جلوگیری از ریزش مو است که فولیکول‌های مو را ترمیم کرده و باعث رشد مجدد مو می‌شود.

برای استفاده از دانه شنبلیله به عنوان درمان ریزش مو، لازم است دانه‌های شنبلیله را یک شب در آب بخیسانید. سپس آن را له کرده و به موها و پوست سر بمالید. اجازه دهید دانه شنبلیله حدود 30 دقیقه روی سرتان بماند. می‌توانید با استفاده از کلاه دوش، پوست سر را بپوشانید تا مرطوب بماند. در نهایت، بعد از 30 تا 40 دقیقه آبکشی کنید.

می‌توانید دو بار در هفته از این روش استفاده کنید.

آب پیاز

گوگرد موجود در پیاز باعث بهبود گردش خون در فولیکول‌های مو می‌شود. در نتیجه، استفاده از آب پیاز باعث رشد مو شده و ریزش مو را کنترل می‌کند.

به این منظور، آب پیاز را بگیرید. یک تکه پنبه را به آب پیاز آغشته کرده و به پوست سر بمالید. اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید. این روش را یک بار در هفته تکرار کنید.

درمان ریزش مو در طب مدرن

امروزه، انواع مختلفی از داروها برای درمان ریزش مو تولید شده است. مانند:

ماینوکسیدیل موضعی

ماینوکسیدیل یک داروی بدون نسخه است که به صورت محلول و شامپو عرضه می‌شود. خانم‌ها یک بار در روز و آقایان دو بار در روز باید این محصول را روی پوست سر بمالند.

ماینوکسیدیل به رشد مجدد مو کمک کرده و سرعت ریزش مو را کاهش می‌دهد. البته باید توجه داشت که شروع رشد مجدد موها به چند ماه زمان نیاز دارد.

قرص اسپیرونولاکتون

قرص اسپیرونولاکتون که با نام آلداکتون نیز شناخته می‌شود، بهترین قرص ضد ریزش مو است. این دارو به گیرنده‌های آندروژن متصل شده و هورمون تستوسترون را در بدن کاهش می‌دهد. در نتیجه، ریزش مو نیز کاهش می‌یابد.

توصیه می‌شود قبل از مصرف اسپیرونولاکتون، در مورد فواید و خطرات احتمالی آن با پزشک صحبت کنید.

لیزر درمانی

دستگاه‌های لیزر می‌توانند در افرادی که کچلی و طاسی دارند، باعث رشد مجدد مو شوند. انواع مختلفی از لیزر وجود دارد که برای انتخاب مؤثرترین نوع آن، باید با متخصص پوست و مو مشورت کنید.

مناسب ترین شامپو برای درمان ریزش مو کدام است؟

شستشوی صحیح موها برای حفظ سلامت و رشد مو بسیار مهم است. اگر دچار ریزش مو هستید، باید در انتخاب شامپوی خود دقت بیشتری به خرج دهید.

مهم‌ترین نکته این است که از خرید شامپوهای سنگین و حاوی روغن اجتناب کنید؛ زیرا این شامپوها منافذ پوست سر را مسدود کرده و باعث ریزش مو می‌شوند.

در مقابل، برخی از مواد به‌کار رفته در شامپوها می‌توانند به رشد مو و جلوگیری از ریزش آن کمک کنند. مانند:

  • منتول
  • متیل نیکوتینات
  • ترکیبی از سولفات روی، ویتامین B6 و آزلائیک اسید
  • بتائین سالیسیلات یا سالیسیلیک اسید
  • روغن دانه کدو تنبل
  • کتوکونازول

بنابراین، توصیه می‌شود در هنگام انتخاب مناسب ترین شامپو برای درمان ریزش مو، برچسب محصول را بررسی کرده و به دنبال این مواد تشکیل‌دهنده باشید.

کدام ویتامین برای ریزش موی شدید مفید است؟

همان‌طور که گفتیم، ریزش مو می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد. مهم‌ترین مواد مغذی که کمبود آن‌ها باعث ریزش مو می‌شود عبارت‌اند از:

  • بیوتین (ویتامین B7)
  • آهن
  • ویتامین C
  • ویتامین D
  • روی (زینک)

حتماً تا به حال درباره تأثیر قرص آهن بر درمان ریزش مو یا مصرف مکمل بیوتین برای رشد مو چیزهای زیادی شنیده‌اید. اما استفاده خودسرانه از مکمل‌ها و قرص‌های ویتامین نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای حتماً با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر

در مجموع، ریزش مو ممکن است هرکسی را با هر سن و جنسیتی درگیر کند. این اتفاق دلایل مختلفی دارد که آگاهی از این دلایل، می‌تواند باعث درمان سریع‌تر ریزش مو شود. اگر در زمینه درمان ریزش مو تجربه‌ای دارید، می‌توانید آن را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *