ریزش مو سندرم تخمدان پلی کیستیک را چگونه درمان کنیم؟

ریزش مو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ که سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از آنها است. اما، سندرم تخمدان پلی کیستیک چگونه باعث ریزش مو می شود؟ چطور می توان این مشکل را درمان کرد؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان همراه ما باشید تا پاسخ این سؤالات را بیابیم.

درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال هورمونی رایج است که زنان را درگیر می کند.

قبل از یائسگی، فولیکول‌ های تخمدان هر ماه پاره می ‌شوند و تخمک آزاد می ‌کنند. اما در فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، این فولیکول ها به رشد خود ادامه داده و به کیست تبدیل می ‌شوند. سپس آندروژن اضافی (معروف به هورمون ‌های مردانه) در بدن آزاد می ‌کنند.

این سندرم ممکن است علائم متعددی مانند پریودهای نامنظم، چاقی و دیابت نوع 2 ایجاد کند. یکی دیگر از علائم آن ریزش مو است.

چرا سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث ریزش مو می شود؟

آندروژن ها (هورمون های مردانه، مانند دی هیدروتستوسترون) هم در زنان و هم در مردان یافت می شوند. اما سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث می شود که میزان این هورمون ها در بدن زنان، بیشتر از حد معمول شود.

آلوپسی آندروژنتیک نوعی ریزش مو است که در اثر زیاد بودن هورمون های مردانه در بدن اتفاق می افتد. از این رو، بین 20 تا 30 درصد از افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا به ریزش مو هستند.

درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک چگونه است؟

به طور کلی، بهترین روش های درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک عبارت اند از:

داروهای موضعی

ماینوکسیدیل یک داروی تأیید شده و محبوب برای درمان ریزش مو است. این داروی موضعی را هر روز روی پوست سر خود قرار می دهید و از این طریق، به رشد مجدد مو کمک می کند.

بسیاری از متخصصان پوست و مو معتقدند که اولین روشی که برای درمان ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک به سراغ آن می روید، باید ماینوکسیدیل موضعی باشد.

داروهای ضد بارداری خوراکی

قرص های ضد بارداری سطح هورمون آندروژن را کاهش می دهند. از این قرص ها برای درمان سایر علائم PCOS مانند جوش و بی‌نظمی دوره های قاعدگی نیز استفاده می شود.

آنتی آندروژن ها

اسپیرونولاکتون یک دیورتیک است که برای درمان ادم (احتباس مایعات) به کار می رود؛ اما برای درمان ریزش مو PCOS و جوش نیز استفاده می شود. این دارو آندروژن ها را مسدود می کند.

مطالعات نشان می ‌دهد که 44 تا 74 درصد از افراد مبتلا به ریزش مو که اسپیرونولاکتون مصرف کرده ‌اند، شاهد بهبود ریزش موی خود بوده ‌اند. ممکن است لازم باشد مدتی این دارو را مصرف کنید تا نتیجه دلخواه حاصل شود.

فلوتامید داروی دیگری است که یک آنتی آندروژن خالص محسوب می شود. این دارو گاهی اوقات برای درمان هورمونی بیماری سرطان به کار می رود. اگرچه برای درمان ریزش موی زنانه نیز مفید است، اما در موارد نادر ممکن است باعث آسیب شدید کبدی شود.

فیناستراید و دوتاستراید

فیناستراید و دوتاستراید دو داروی خوراکی برای رشد مجدد مو هستند که برای درمان طاسی و ریزش مو در مردان به کار می روند.

اگرچه این داروها می توانند در درمان ریزش مو به زنان نیز کمک کنند، اما ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. از این رو، استفاده از آنها چندان توصیه نمی شود.

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)

PRP روشی است که در آن از شما خون گرفته می شود. این خون برای جداسازی پلاکت ها، سانتریفیوژ می شود. در نهایت، مایع به دست آمده به هر جایی از پوست سر که نازک شدگی یا ریزش مو وجود دارد، تزریق می شود.

با این حال، هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا نشان داده شود که این روش چقدر برای ریزش موی ناشی از PCOS مؤثر است.

لایت تراپی با نور قرمز

لایت تراپی (نور درمانی) با نور قرمز، روشی نوین است که می تواند به تحریک رشد مو کمک کند. البته برای اثبات عملکرد این روش هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کاشت مو

کاشت مو نوعی جراحی است که در آن فولیکول ‌های مو از ناحیه ای که دارای موی زیاد است، برداشته شده و سپس به ناحیه کم مو پیوند داده می ‌شوند.

این روش علی رغم دوره نقاهت و هزینه زیادی که دارد، ممکن است برای همه اثربخش نباشد.

کلام آخر

علاوه بر روش های درمانی بالا، اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند به کاهش سطح آندروژن کمک کند. در نتیجه، علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را کاهش داده و ریزش مو را کنترل می کند. مصرف ویتامین ها از جمله ویتامین C، ویتامین D و بیوتین نیز می تواند رشد موها را افزایش دهد.

منبع: ro.co

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *