همه چیز درباره دوران قاعدگی (پریودی)

دوران قاعدگی

وجود روز جهانی بهداشت قاعدگی (پریود شدن) خبر از اهمیت این موضوع در سراسر جهان می دهد. قاعدگی یا همان عادت ماهانه که به صورت عامیانه به آن پریود شدن می گویند در دوران بلوغ و تا زمان یائسگی در خانم ها اتفاق می افتد و در واقع این خونریزی در اثر ریزش لایه داخلی رحم  یا همان آندومتر اتفاق می افتد و در هر ماه به مدت 3 الی 7 روز اتفاق می افتد.

سوالی که پیش می آید چرا پریود یا قاعدگی اتفاق می افتد؟ با زبان ساده هر دوره قاعدگی در مدت زمان 28 روز اتفاق می افتد و هدف از آن ایجاد شرایط حاملگی و بارداری است. در دوره قاعدگی یک یا چند تخمک از تخمدان جدا می شود و به سمت لوله رحم حرکت می کند اگر در این مدت که تخمک در لوله رحم قرار دارد ، اسپرم به آن برسد عمل لقاح انجام می شود.

به صورت عامیانه به ترکیبات خارجی از واژن را خون قاعدگی می گویند اما در واقع ترکیبی ازخون، موکوس سرویکس، ترشحات واژن و بافت اندومتر رحم است که در دوران پریودی از بدن خارج می شود. چرخه قاعدگی بر روی احساسات و امیال خانم ها تاثیر میگذارد و این مورد کاملا توسط اطرافیان ملموس است.

سوالات متداولی درباره دوران قاعدگی وجود دارد که می توانید در این باره در این مقاله از سایت زیبا بمان مطالعه کنید و سوالات خود را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید.

اولین پریودی چه زمانی اتفاق می افتد ؟

اولین پریودی معمولا در سن 13 سالگی اتفاق می افتاد اما در برخی  یک الی دو سال زودتر و در برخی به همین اندازه دیرتر اتفاق می افتد به طوری که 98 درصد از دختران در سن 15 سالگی دوره قاعدگیشان که نشان از شروع دوره تخمک گذاریشان است ، آغاز شده است. اگر شما در این سن هنوز به اتفاق نیفتاده ، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

درباره تاخیر در قاعدگی نگران نباشید. در برخی به علت هایی مانند ژنتیک و سوابق خانوادگی و بیماری ها ممکن است این زمان افزایش یابد ولی بهتر است توسط پزشک بررسی شود تا علت آن کشف و برطرف شود. برای مثال اگر مادر یک دختر خانم در سن بیشتر از 15 سالگی دوران پریودیش شروع شده باشد ، معمولا در دختر نیز این اتفاق خواهد افتاد.

نکته ای که برای همه مادران حائز اهمیت است ، دختران خود را قبل از رسیدن به این دوره آگاه کنید با او صحبت کنید . نکات بهداشتی را با او در میان بگذارید . برخی از دختران ممکن است موقع رویایی با این اتفاق ترس داشته باشند، اما صحبت های مادرانه همیشه به کاهش این ترس کمک خواهد کرد. از تغییرات خلق و خویی و درد ها و کرفتگی هایای که در این زمان به وجود می آید با دخترتان صحبت کنید.

اگر شما به عنوان به پدر یا دخترتان زندگی می کنید بهتر است از خانم دیگر بخواهید تا با او در این باره صحبت کند و خودتان با دختر حرف نزنید تا احساس شرم مانع از صحبت و پرسیدن سوالات او نشود.

تعداد روز های قاعدگی و سیکل قاعدگی چقدر است ؟

به طور معمول این سیکل 28 روزه است که در برخی افراد با توجه به شرایط بدنی تا 38 روز ممکن است باشد. برای فهمیدن این موضوع اگر قاعدگی منظم دارید می توانید روز اول قاعدگی خود را در تقویم مشخص کنید ، دوره قاعدگی شما از روز اول پریودی شروع می شود و تا روز قبل از پریودی بعدی محسوب می شود.

معمولا این سیکل قاعدگی تا اواخر 40 یا 50 سالگی (دوران یائسگی) ادامه پیدا می کند.

معمولا زمان پریودی 3 الی 7 روز است. البته این موضوع در هر فرد متفاوت است و بسته به شرایط بدنی آن مشخص می شود. میزان ترکیب هنگام پریودی نیز شش قاشق غذاخوری است. افرادی که بیشتر از۵ تا ۶ قاشق غذاخوری خونریزی می‌کنند، «خونریزی سنگین» دارند. دیدن لخته خون به ویژه در روزهایی که خونریزی شدیدتر هست طبیعی است.

دوران قاعدگی

مشکلات دوران قاعدگی

یکی از رایج ترین این مشکلات درد ناحیه زیر شکم و گرفتگی کمر است که تقریبا همه افراد آن را تجربه می کنند. دردهای قاعدگی با گذشت زمان کمتر می‌شوند و معمولا در دوران جوانی آذیت کننده هستند.

  یکی دیگر از مشکلات رایج آکنه یا جوش است که افراد در این دوران به دلیل تغییر هورمون ها به آن مبتلا می شوند. معمولا بعد از پایان پریودی ، این جوش ها نیز برطرف می شوند ، بهتر است با آنها را دستکاری نکنید.

در زمان پریودی ممکن است دچار نفخ شوید ولی این موضوع نگران کننده نیست و می توانید با روش های خانگی آن را کاهش دهید و معمولا بعد از پایان پریودی به خودی خود بر طرف می شود.

برخی دیگر از مشکلاتی که در این دوره به وجود می آید ، شامل موارد زیر هستند که این مشکلات در حوالی آغاز سیکل قاعدگی نیز ممکن است به وجود آیند:

  • تغییرات روحی که شامل احساس خشم و گریه کردن است
  • بی خوابی و بد خوابی
  • تغییر در اشتها
  • احساس خستگی و خواب آلودگی
  • عدم تمرکز در انجام کارها
  • بی قرار شدن و احساس استرس
  • درد در ناحیه سینه ها

در دوران قاعدگی چه تغذیه ای داشته باشیم ؟

مصرف سبزیجات و میوه ها را فراموش نکنید. سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری بسیار مفید هستند. خوردن ماهی که سر شار از امگا3 هست می تواند در کاهش درد به شما کمک کند.

گوشت ها، تخم مرغ ، جگر، حبوبات مثل عدس و لوبیا، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجیل، خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو ، توت خشک، انجیر خشک و کشمش در این دوران فراموش نشود.

از مصرف نمک و نوشیدنی های الکی در این ایام بپرهیزید.

سخن آخر

اگر دچار پریود های نامنظم هستید و بعد از شروع سه سال از قاعدگی هنوز ، پریود نامنظم دارید و یا دارای پریود های سنگین و درد ناک هستید حتما به پزشک مراجعه نمایید تا اگر دچار بیماری های رحم یا عفونت ها بودید جهت درمان اقدام کنید.  همچنین اگر چرخه قاعدگی شما کمتر از 21 روز و یا بیشتر از 45 روز است باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

گاهی پیش می آید که آقایان در این دوران درک درستی از احوال همسرشان ندارند. توصیه می شود با مشاهده تغییراغت خلق و خویی و درد در ناحیه شکم و سایر نشانه ها به کمک حال همسرتان باشید و سعی کنید استرس و اظطراب را از او دور کنید .

در کار های منزل به او کمک کنید و مواد غذایی مفید را برایش تهیه نمایید. بحث کردن در این دوران برای خانم ها ناخوشایند است ، حتما با آرامش با همسرتان صحبت کنید. با گفتن سختان و کلمات محبت آمیز او را خوشحال کنید تا به او آرامش بدهید.

هنگام قاعدگی و یا پریود باید از وسیله ای برای جذب خون استفاده کرد. برای این کار باید از نوار بهداشتی استفاده کنید . برای انتخاب نوع نوار بهداشتی می توانید با مادر، معلمان بهداشت و یا خواهر بزرگتر خود مشورت کنید. نوار بهداشتی در بسیاری از داروخانه ها و سوپر مارکت ها قابل تهیه است. و برای نیاز روزانه و شبانه متفاوت است. انتخاب آن بسته به شرایط خودتان دارد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *