درخت بادام دارای ریشههایی بسیار قوی است که با رطوبت بسیار کم هم قادر به رشد میباشد. برگهای این درخت بیضی، باریک، نوکتیز و سبز رنگ است. گلهای این درخت به رنگ صورتی یا سفید است و در بهار شکوفا میشوند. میوهی درخت بادام یا همان مغز بادام را پوستهی نازک قهوهای رنگی در بر گرفته که داخل غشاء سخت دیگری نیز قرار دارد. از قسمتهای مختلف درخت آن مانند شکوفه، برگ، پوست قهوهای میوه و میوهی آن (که به دو صورت بادام شیرین و بادام تلخ یافت میشود)، استفادهی طبی میشود. آشنایی با بادام و خواص آن و قرار دادن آن در برنامهی غذایی، میتواند تاثیر مثبتی در سلامت جسم ما داشته باشد. از این رو قصد داریم در مجلهی “زیبا بمان” شما را با بادام و خواص آن آشنا کنیم. همراه ما باشید.
ارزش غذایی بادام شیرین
در 100 گرم بادام، 578 کالری، 50 گرم چربی، 21 گرم کربوهیدرات، 19 گرم پروتئین، 5 گرم قند، 12 گرم فیبر، 728 میلیگرم پتاسیم، 275 میلیگرم منیزیم، 228 میلیگرم کلسیم، 4.3 میلیگرم آهن، 3.3 میلیگرم روی، 2.5 میلیگرم منگنز، 0.5 میلیگرم نمک، 26 میلیگرم ویتامین E، 0.8 میلیگرم ویتامین B2 و 46 میکروگرم ویتامین A وجود دارد.
خواص درمانی بادام شیرین
افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد: مصرف بادام کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش داده و توانایی کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول بد خون (LDL) را دارد.
کاهش بیماریهای قلبی: بادامبا دارا بودن انواع آنتیاکسیدان و چربیهای اشباع نشده و کاهش چربی خون به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و بروز سکته کمک میکند.
جلوگیری از سرطان روده: فیبر موجود دربادام باعث میشود تا مواد غذایی در سیستم گوارشی به راحتی حرکت و با افزایش حرکات روده به حذف سموم بدن کمک کرده و این امر باعث کاهش احتمال بروز سرطان روده میگردد.
حفاظت در برابر دیابت: بادام حاوی مقادیر زیادی کلسیم است و میتواند با متعادل نگهداشتن قند خون به بیماران دیابتی کمک زیادی کند.
جلوگیری از نقض زایمانی: اسید فولیک موجود دربادام نقشی اساسی در شکلگیری لولههای عصبی جنین دارد و میتواند از بسیاری نقصهای مادرزادی جلوگیری کند.
درمان کمخونی: بادام با دارا بودن آهن و روی به تولید هموگلوبین در گلبول قرمز خون کمک کرده و باعث میشود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و از طریق مویرگها به بافتهای مختلف بدن برسد.
استحکام استخوانها و دندانها: کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و روی موجود دربادام به حفظ سلامت و استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند.
جلوگیری از آلزایمر: بادامحاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین است که به فعال ماندن و بهبود عملکرد سلولهای مغز کمک کرده و از ابتلا به آلزایمر پیشگیری میکند.
افزایش انرژی: منگنز، روی و ریبوفلاوین موجود در بادام در تولید انرژی بسیار موثر بوده و برای افرادی که ورزشهای سنگین انجام میدهند مفید است.
کاهش وزن: دارا بودن فیبر سالم و پروتئین بالا باعث احساس سیری در فرد شده و به کاهش وزن بدن و کاهش چربیهای شکمی کمک میکند. مصرف یک چهارم فنجانبادام در طول روز توصیه میشود.
مضرات بادام
مصرف بیش از اندازهی آن باعث چاقی و اضافه وزن میشود.
هضم آن مشکل است و ممکن است باعث یبوست شود.
ممکن است فرد نسبت به مصرف آن آلرژی داشته باشد؛ علائم آلرژی بهبادام، خارش، تنگی نفس و تنفس سخت است.
همانطور که قبلا گفتیم پوست قهوهای مغز، برگ و شکوفهیبادام در طب سنتی کاربرد دارد:
خواص پوست قهوهای مغز بادام: پنج گرم پوست قهوهای رنگ مغز آن را در صد گرم آب دم کرده و پس از صاف کردن، آن را میل کنید. این دمنوش برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی به کار میرود.
خواص برگ درخت بادام: برگهای تازهی درخت آن مسهل و ضد انگل و برگهای خشک آن، قابض است و اسهال را بند میآورد. کوبیدهی برگ سبز آن، اثر سوختگی را کاهش میدهد. همچنین، اگر یک قاشق غذاخوری از آن را در آب بجوشانید و صاف کرده و میل کنید، بر کارکرد کبد تاثیر مثبتی دارد.
خواص شکوفهی بادام: یک قاشق غذاخوری از شکوفهی بادام را دم کرده و صاف کنید. این دمنوش به عنوان مسهل برای کودکان به کار میرود.
دو نکتـــــــه:
در هنگام خرید دقت کنید بادام، تازه، بدون لکه، بدون شکاف، بدون بو و طعم تلخ باشد.
بادام را در ظرف در بسته و در جای خنک، خشک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
دیدگاه کاربران