خواص معجزه آسای تخم شربتی از لاغری تا کمک به آرامش اعصاب

تخم شربتی که در نوشیدنی ها اضافه می کنند ؛ علاوه بر کمک به رفع عطش و احساس تشنگی به متعادل نگه داشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار کمک می کند. تخم شربتی دارویی گیاهی می باشد که به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. در ادامه با مجله “زیبا بمان” همراه باشید تا با خواص تخم شربتی آشنا بیشتر آشنا شوید.

خواص تخم شربتی

ارزش غذایی تخم شربتی 

تخم شربتی حاوی مقدار بسیار زیادی آهن، پتاسیم، کلسیم، ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود، ویتامین C و اسیدهای چرب غیراشباع می باشد. جالب است بدانید تخم شربتی حاوی امگا 3 نیز می باشد و همین امر باعث شده است که این غذا برای مغز و قلب مفید باشد. 

تخم شربتی به جز آمینو اسید تورین، همه ی آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن را دارد و غذایی کامل به شمار می رود.

فواید و خواص تخم شربتی

آنتی اکسیدان : تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است که به مراقبت از پوست بدن کمک می کند و از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد دفاع میکنند.

فشار خون : خوردن غذاهای پر از نشاسته می تواند باعث افزایش فشار خون شود در صورت مصرف تخم شربتی همراه غذا مواد نشاسته ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد کرده و به این ترتیب شما انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت. 

کاهش وزن : اگر تخم شربتی را در آب بریزید از آن دانه های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری و ماده لغزنده و ژل مانندی به جا خواهد ماند. علاوه بر داشتن فیبر بالا، محلول ژله ای آن به پاکسازی بدن کمک خواهد کرد. این ماده ی ژله ای با کند کردن فعالیت آنزیم ها بر روی کربوهیدرات ها، از تجزیه ی سریع آن ها در بدن جلوگیری می کند.

اعصاب ، استرس و اضطراب : از خواص تخم شربتی می توان به تاثیر آن بر آرامش اعصاب اشاره کرد. افسردگی، بهبود در خلق و خو، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می کند. می توانید تخم شربتی ، عسل و عرق بادرنجبویه را با هم ترکیب کنید و روزی دوبار میل کنید. این ماده حاوی ترپیتوفان و آمینو اسید می باشد که می تواند تولید سروتونین در بدن را افزایش دهد. سروتونین به بدن کمک میکند با اضطراب مبارزه کند. 

سیستم گوارشی : از خواص تخم شربتی می توان به برطرف کردن ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها اشاره کرد. فیبر موجود در تخم شربتی برای گوارش و درمان بافت های گوارشی بسیار مفید است. پتاسیم موجود در تخم شربتی به کاهش نفخ در معده کمک می کند. 

بارداری و شیردهی : مصرف تخم شربتی در دوران بارداری به تقویت قلب مادر و جنین کمک می کند. و موجب زیاد شدن شیر مادر نیز خواهد شد. 

عفونت مثانه و واژن : تخم شربتی به علت افزایش ادرار می تواند عفونت مثانه را درمان کند. از خواص تخم شربتی آنتی باکتریال بودن آن است و به درمان عفونت مثانه و واژن در زنان و دختران کمک خواهد کرد. 

اسهال و یبوست : فیبر موجود در تخم شربتی می تواند موجب بهبود حرکات و پاکسازی روده شده و یبوست و اسهال را درمان کند. 

دهان و دندان : تخم شربتی دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی می باشد که از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرده و به از بین بردن بوی بد دهان کمک شایانی خواهد کرد. 

پوست، مو، ناخن : به تقویت پوست، مو و ناخن کمک می کند. 

دیابت : به تعادل گلوکز خون کمک می کند. 

سیاه سرفه : به علت تأثیر ضد اسپاسمی ای که دارد می تواند سیاه سرفه را برطرف کند.

تقویت قلب : برای تقویت قلب می توانید تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن ترکیب کنید و میل کنید. 

بیماری های تنفسی : ترکیب تخم شربتی، زنجبیل و عسل برای درمان آسم ، سرفه ، سرماخوردگی ، آنفلوانزا و برونشیت و بیماری های تنفسی بسیار مفید است.  

مضرات تخم شربتی

خواص روغن تخم شربتی

روغن تخم شربتی می تواند به درمان عفونت هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه ، عفونت پوست و… کمک کند.

مضرات تخم شربتی

مصرف بیش از حد تخم شربتی می تواند موجب سرگیجه و اختلال در بینایی شود. 

اگر کرم معده دارید نباید از تخم شربتی استفاده کنید.

تخم شربتی برای افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند توصیه نمی شود.

افرادی که داروی ضد فشار مصرف می کنند باید مراقب باشند زیرا تخم شربتی موجب کاهش فشار خون می شود. 

دانه های تخم شربتی فاقد گلوتن بوده به همین دلیل باید با توجه به شرایط بدنی خود از آن استفاده کنید. پس بهتر است قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید. به خصوص زمانی که داروی خاصی مصرف می کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *