آیا بی خوابی ارثی است؟

آیا بی خوابی ارثی است؟

مطالعات مربوط به ارثی بودن بی خوابی به بیش از نیم قرن پیش بر می گردد. تحقیقات اخیر تا حدودی نشان داده است اگر بی خوابی بر شما تأثیر بگذارد ، احتمالاً اعضای خانواده شما نیز آن را تجربه کرده اند. براساس مقاله اخیر در ژورنال Nature Review Disease Primers ، شانس این موضوع حداقل 30 درصد است.

یک مطالعه 2015 توسط مکنزی جی لیند ، از انستیتوی ویرجینیا برای ژنتیک روانپزشکی  رفتاری در دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا در ریچموند انجام شد ، و همکارانش ارزیابی کردند که ارثی بودن بی خوابی در زنان در حدود 59 درصد و در مردان 38 درصد  است. 

یک مطالعه بزرگ تأیید می کند که بی خوابی ارثی است. محققان ژن های خاصی را شناسایی کرده اند که ممکن است باعث بروز مشکلات خواب شود ، و همچنین ارتباط ژنتیکی بین بی خوابی و اختلالات روانی مانند افسردگی یا شرایط جسمی مانند دیابت نوع 2 را نشان داده اند. ( این تحقیق در ژورنال Molecular Psychiatry ، که توسط Springer Nature منتشر شده است ، توسط موری استین از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو و سیستم بهداشت و درمان VA San Diego انجام شده است)

اثرات بی خوابی بر سلامتی فرد می تواند ناتوان کننده باشد. بی خوابی مزمن در دراز مدت می تواند روی بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 و همچنین بیماری روانی مانند استرس تاثیر بگذارد.

علل دیگر بی خوابی

پس بی خوابی می تواند ارثی باشد اما می تواند در شرایط روحی و پزشکی ، عادات خواب ناسالم ، برخی از مواد غذایی و موارد خاص نیز اتفاق می افتد که یافتن علت آن می تواند تاثیر زیادی در روند بهبود یابد. عمده علل بی خوابی شامل موارد زیر می باشد :

بیماری های پزشکی

بسیاری از بیماری های پزشکی (برخی خفیف و برخی دیگر جدی تر) وجود دارد که می تواند منجر به بی خوابی شود. در برخی موارد ، یک وضعیت پزشکی به خودی خود باعث بی خوابی می شود ، در حالی که در برخی موارد دیگر علائم بیماری باعث ناراحتی می شود که می تواند خواب فرد را دشوار کند. نمونه هایی از شرایط پزشکی که می تواند باعث بی خوابی شود:

بی خوابی و استرس

بی خوابی و اضطراب

بی خوابی می تواند ناشی از شرایط روانی مانند افسردگی باشد.مطالعات نشان می دهد که بی خوابی همچنین می تواند افسردگی را ایجاد یا بدتر کند. اکثر بزرگسالان به دلیل اضطراب و احساس نگرانی یا عصبی بودن دچار بی خوابی می شوند. علائم اضطرابی که می تواند به بی خوابی منجر شود عبارتند از:

  • تنش
  • درگیر شدن با افکار درباره وقایع گذشته
  • نگرانی بیش از حد درباره اتفاقات آینده
  • احساس غرق شدن در مسئولیت ها

اضطراب ممکن است با بی خوابی شروع (مشکلی در خوابیدن) و با بی خوابی نگهدارنده (بیدار شدن از خواب در شب و عدم توانایی بازگشت به خواب) همراه باشد. به طور کلی شیوه خواب سالم  می تواند خواب را برای بسیاری از افراد مبتلا به اضطراب  بهبود بخشد.

بی خوابی و سبک زندگی

سبک زندگی ناسالم و عادات خواب می تواند به تنهایی بی خوابی ایجاد کند نمونه هایی از چگونگی شیوه زندگی خاص و عادات خواب می تواند که منجر به بی خوابی شود:

  • کار کردن در خانه باعث می شود که خوابیدن سخت شود و همچنین می تواند هنگام فرا رسیدن زمان خواب به شما دلهره وارد شود. نور رایانه نیز می تواند مغز شما هوشیارتر شود.
  • بعد از ظهر چرت می زنید (حتی اگر کوتاه باشد). چرت زدن کوتاه برای بعضی از افراد مفید است ، اما برای برخی دیگر خوابیدن در شب را دشوار می کند.
  • برای جبران بی خوابی ها چند بار می خوابید. این موضوع می تواند ساعت بدن شما را سردرگم کرده و خوابیدن دوباره در شب بعد را دشوار کند.
  • شما یک کارگر شیفتی هستید (به این معنی که ساعتهای نامنظم کار می کنید). ساعتهای غیر عادی برای خواب می تواند ساعت بدن شما را سردرگم کند ، به خصوص اگر باید در طول روز بخوابید تا شب به سرکار بروید .

برخی از موارد بی خوابی با یک مشکل عادی شروع می شوند اما به یک مشکل طولانی مدت تبدیل می شوند. به عنوان مثال ، شخصی پس از دریافت خبرهای بد نمی تواند یک شب یا دو روز بخوابد. در این حالت ، اگر فرد شروع به اتخاذ عادت های ناسالم خواب مانند بلند شدن در نیمه شب برای کار یا نوشیدن الکل قبل از خواب برای جبران بی خوابی کند ، بی خوابی می تواند ادامه یابد و به طور بالقوه به یک مشکل جدی تر تبدیل شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *