موثر ترین روش های درمان ترک پا در خانه

گاهی اوقات پوست ناحیه پاشنه پا دچار ترک خوردگی می‌شود. این عارضه « ترک پا » نام دارد. به طور معمول، تنها مشکل ترک پا ظاهر نه چندان زیبایی است که به پا می‌دهد؛ اما گاهی اوقات این ترک‌ها عمیق شده و دردناک، متورم و قرمز نیز می‌شوند. در چنین شرایطی لازم است که فرد به پزشک مراجعه نماید. ترک پا دلایل مختلفی دارد و حتی گاهی اوقات نشانه ابتلا به نوعی بیماری است. برای مثال، بیماری‌هایی نظیر دیابت، تیروئید، اگزما، پسوریازیس و حتی اضافه وزن نیز می‌توانند به ترک خوردگی پاشنه پا منجر شوند. اما در اغلب موارد، ترک پا به علت خشکی پوست پا رخ می‌دهد. جالب است بدانید که احتمال بروز ترک پا در زنان 50 درصد بیشتر از مردان است. با این حال، درمان ترک پا کار چندان دشواری نیست.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی بهترین و موثرترین روش های درمان ترک پا می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

درمان ترک پا

درمان ترک پا

استفاده از راهکارهای زیر در درمان ترک پا بسیار موثر خواهد بود:

کرم ترک پا

اولین راهکار درمان ترک پا ، استفاده از کرم‌‌های مخصوص ترک پا است. این کرم‌ها حاوی مواد مرطوب کننده و لایه بردار هستند. به منظور خرید موثرترین کرم ترک پا، به دنبال محصولی باشید که حاوی اوره، سالیسیلیک اسید و آلفا هیدروکسی اسیدها باشد. سپس آن را طبق دستورالعمل محصول استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که برای نتیجه گرفتن از این قبیل کرم‌ها، باید آن‌ها را به طور مرتب مصرف کنید.

لایه برداری

پوست ناحیه پاشنه پا معمولاً ضخیم‌تر و خشک‌تر از دیگر نواحی است. در نتیجه با اعمال وزن بدن بر روی پا، ممکن است پس از مدتی ترک پا رخ دهد. برای رفع این ترک‌ها می‌توان پا را لایه برداری کرد.

برای انجام این روش مراحل زیر را انجام دهید:

  • پاها را به مدت 20 دقیقه در آب ولرم نگه دارید.
  • سپس برای از بین بردن پوست‌های خشک و ضخیم از لیف، اسکراب پا یا سنگ پا استفاده کنید.
  • پس از لایه برداری به آرامی پاهای خود را خشک کنید.
  • یک مرطوب کننده قوی یا کرم ترک پا را به قسمت ترک خورده پاشنه پا بمالید.
  • در مرحله آخر، مقداری وازلین روی پاهای خود بمالید تا کاملاً نرم شوند. برای پیشگیری از مالیده شدن وازلین به محیط اطراف می‌توانید جوراب بپوشید.

به یاد داشته باشید که لایه برداری در هنگام خشک بودن پا، ترک خوردگی را بدتر کرده و خشکی پوست را افزایش می‌دهد.

عسل

عسل یک ضد عفونی کننده و نرم کننده طبیعی است که می‌تواند به درمان ترک پا کمک کند. خاصیت تسکین دهنده عسل موجب احیای پوست نیز می‌گردد. می‌توانید از عسل به عنوان اسکراب پا استفاده کرده یا آن را به عنوان ماسک نرم کننده قبل از خواب به پاهای خود بمالید.

روش استفاده از عسل به عنوان اسکراب به صورت زیر است:

  • یک فنجان عسل را با مقداری آب گرم مخلوط کنید. ترجیحاً از تشت یا سطل استفاده کنید.
  • پاها را حدود 15 الی 20 دقیقه در مخلوط آب و عسل قرار دهید.
  • سپس پا را به آرامی پاک کنید تا پوست‌های مرده از آن جدا شوند.

تفاوتی ندارد که از عسل به عنوان اسکراب استفاده می‌کنید یا ماسک نرم کننده؛ آنچه که اهمیت دارد این است که نتیجه آن پس از چند روز استفاده مشخص خواهد شد. بنابراین در استفاده از آن مداومت به خرج دهید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل پوست خشک را مرطوب کرده و در رهایی از سلول‌های مرده پوست موثر است. روغن نارگیل همچنین می‌تواند به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ کرده و آنها را تغذیه کند. در صورتی که ترک پا منجر به رشد باکتری‌ها و عفونت شده باشد، روغن نارگیل با خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی خود به درمان آن کمک می‌کند. برای استفاده از روغن نارگیل به عنوان درمان ترک پا ، قبل از خواب روی هر پا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل بمالید. سپس جوراب بپوشید. می‌توانید پس از بیدار شدن از خواب پاهای خود را بشویید. این روش را چند روز تکرار نمایید.

روغن زیتون

روغن زیتون دارای مواد مغذی بسیاری بوده و پوست را به شدت نرم می‌کند. با این حال، برای همه انواع پوست مناسب نیست. به همین دلیل قبل از استفاده از آن آزمایش حساسیت انجام دهید. اگر به روغن زیتون حساسیت ندارید خوش شانس هستید؛ زیرا در درمان ترک پا تاثیر شگفت انگیزی دارد.

به منظور استفاده از روغن زیتون برای نرم کردن پاها، مراحل زیر را انجام دهید:

  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به کمک یک توپ پنبه‌ای به پا بمالید.
  • سپس به مدت 10 دقیقه پای خود را با حرکت دایره‌ای به آرامی ماساژ دهید.
  • یک جفت جوراب نخی ضخیم بپوشید و بعد از یک ساعت پا را بشویید.

این روند را چند بار در هفته تکرار نمایید تا نتیجه دلخواه حاصل شود.

آلوئه ورا برای درمان ترک پا

آلوئه ورا

ژل گیاه آلوئه ورا پوست خشک را لطیف و احیا می‌کند. همچنین اسیدهای آمینه موجود در آن به لایه برداری و نرم شدن پوست کمک می‌کنند. برای استفاده از ژل آلوئه ورا برای درمان ترک پا به روش زیر عمل کنید:

  • چند دقیقه پای خود را در آب ولرم خیس کنید.
  • پا را خشک کرده و ژل آلوئه ورا را روی آن بمالید.
  • جوراب بپوشید و بگذارید در طول شب ژل آلوئه ورا روی پا بماند.

این روش را هر شب به مدت 4-5 روز تکرار کنید.

روغن ویتامین E

یکی دیگر از روش ‌های درمان ترک پا استفاده از روغن ویتامین E است. روغن ویتامین E به تغذیه و آبرسانی پوست شهرت داشته و پاشنه پا را صاف و نرم می‌کند. برای استفاده از روغن ویتامین E روش زیر را امتحان کنید:

  • حدود سه تا چهار کپسول ویتامین E را سوراخ کنید و روغن موجود در آن‌ها را درون یک کاسه بریزید.
  • روغن را به ناحیه ترک خورده پوست بمالید.
  • سپس به مدت یک دقیقه آن را ماساژ دهید.

برای کسب نتیجه مطلوب، روغن ویتامین E را 2-3 بار در روز استفاده کنید.

پیشگیری از ترک خوردن دوباره پا

با عدم مراقبت از پاها امکان برگشت ترک پا وجود دارد. با رعایت موارد زیر می‌توانید به سادگی از بروز دوباره ترک پا جلوگیری نمایید:

1- کفشی که به پا می‌کنید بسیار اهمیت دارد. کفش‌هایی را انتخاب کنید که از پاشنه پا محافظت کرده و به آن فشار وارد نمی‌کنند. اگر تا به حال دچار ترک پا شده اید، باید از از پوشیدن صندل، کفش‌هایی با پاشنه بلند و نازک، کفش‌های پشت باز و کفش‌های خیلی تنگ پرهیز نمایید.

2- از سراپا ایستادن طولانی پرهیز کنید.

3- در طول روز مقدار زیادی مایعات بنوشید تا پوستتان آبرسانی شود.

4- جوراب‌های با کیفیت و مناسب بپوشید.

5- هر شب به پاهای خود مرطوب کننده بزنید.

6- سلامتی خود را تحت نظر داشت باشید. همانطور که گفته شد، ترک پا می‌تواند نشانه بیماری‌هایی مانند دیابت نیز باشد.

7- در هنگام حمام کردن از سنگ پا استفاده کنید. این کار را چند بار در هفته انجام دهید اما زیاده روی نکنید. سنگ پا از ضخیم شدن پوست پاشنه پا و ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند. البته اگر ترک پا ناشی از دیابت باشد، نباید از سنگ پا استفاده نمود؛ زیرا ممکن است به بروز زخم و عفونت بیانجامد.

8- از صابون‌ها و شوینده‌هایی که موجب خشکی پوست می‌شوند استفاده نکنید.

9- در حین استحمام از آب داغ استفاده نکنید؛ زیرا پوست را خشک می‌کند.

کلام آخر

به طور کلی، ترک پا را می‌توان با مرطوب کردن و لایه برداری در خانه کاملاً رفع نمود. همچنین برای جلوگیری از بازگشت ترک‌ها، لازم است که رطوبت پوست خود را به کمک مرطوب کننده‌ها و روغن‌ها به طور روزانه تأمین کنید. اگر ترک خوردگی پاشنه پا ناشی از بیماری باشد، نباید روش های خانگی درمان ترک پا را امتحان کنید؛ زیرا ممکن است خطرناک باشد. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به درمان ترک پا در خانه، از سلامت جسمی کامل خود اطمینان حاصل نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *