به احتمال زیاد نام بیماری اگزما به گوش شما خورده است و یا امکان دارد از نزدیکان شما به این بیماری دچار شده باشند. نوعی خاص از واکنش التهابی پوست که در آن پوست بیمار دچار خارش می شود و به دنبال آن قرمزی پوست، التهاب و پوسته ریزی به آن اضافه می شود. تاکنون پزشکان درباره این بیماری دلیلی یافت نکرده اند البته لازم به ذکر است که اگزما عموما در افرادی که آلرژی دارند رخ می دهد و حتی ممکن است به ژنتیک شما بستگی داشته باشد.
این عارضه یک مشکل پوستی بسیار شایع است. ممکن است در نوزادی ، بعداً در کودکی یا در بزرگسالی شروع شود. با درمان مناسب ، بیماری اغلب قابل کنترل است. این مشکل بیشتر در صورت ، پشت زانوها ، مچ دست ، دست یا پا ظاهر می شود. همچنین ممکن است مناطق دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. با مجله زیبا بمان همراه باشید.
علائم اگزوما
مهم نیست که در کدام قسمت از پوست اگزما وجود داشته باشد تقریباً همیشه علائم خارش وجود دارد. بعضی اوقات خارش قبل از ظاهر شدن عارضه نیز شروع می شود. از دیگر علائم این بیماری می توام به موارد زیر اشاره کرد :
- قرمز شدن پوست
- ایجاد جوش های ریز
- خارش شدید
- خشک شدن پوست
- پوسته پوسته شدن پوست
- ایجاد زخم های آبدار
- در بین افراد دارای پوست تیره ، اگزما می تواند بر روی رنگدانه تأثیر بگذارد و منطقه آسیب دیده را تیره تر کند.
نشانه های اگزما در کودکان
علائم اگزما در این مرحله با مراحل دیگر بسیار متفاوت می باشد. اگر کودک شما تازه متولد شده است باید به این نکته توجه داشته باشید که کودکان در سن دو ماهگی تا شش ماهگی و یا قبل از رسیدن به سن پنج سالگی علائم این بیماری را دارند; اغلب کودکانی که به این بیماری دچار هستند برروی پوست آن ها برآمدگی مشاهده می کنید که این برآمدگی با خارش و قرمزی و خشکی پوست همراه می باشد.
با بالا رفتن سن کودک علائم این بیماری شدید تر می شود و پوست آن ها دچار خشکی شدیدی می شود و ممکن است در دوره های خاصی این بیماری عود کند.
نشانه های اگزما در نوجوانان و بزرگسالان
در این سنین این بیماری در ناحیه گردن، آرنج و پشت زانوها دیده می شود و گاهاً در قسمت مچ دست و از مچ دست تا انگشتان و یا حتی ساعد و صورت نوجوانان و بزرگسالان رخ می دهد. این بیماری ممکن است با خارش شدیدی رو به رو باشد و پوست شما را ضخیم تر و تیره تر کند و با خارش شدید روی پوست شما زخم هایی ایجاد می شود.
عوامل ایجاد اگزما پوستی
محرک های رایج که باعث ایجاد این عارضه می شوند عبارتند از:
- مواد شیمیایی : مانند صابون ها و مواد شوینده ، از جمله شامپو ، مایع شستشو و …
- عوامل محیطی یا آلرژن ها : مانند هوای سرد و خشک ، رطوبت ، و موارد خاص تر مانند گرد و غبار در خانه ، خز حیوان خانگی
- حساسیت غذایی : مانند حساسیت به شیر گاو ، تخم مرغ ، بادام زمینی ، سویا یا گندم
- پارچه های پشمی و مصنوعی
- تغییرات هورمونی : در زنان ممکن است علائم در روزهای قبل از پریود یا دوران بارداری بدتر شوند
- عفونتهای پوستی : در برخی از افرادهنگام خشک شدن هوا یا گرد و غبار ، یا هنگام استرس و عرق کردن علائم آنها بدتر می شود.
انواع مختلف اگزما
- درماتیت آتوپیک
- درماتیت تماسی
- اگزمای دیس هیدروتیک
- درماتیت/اگزمای نومولار
- درماتیت سبورئیک
- درماتیت ساکن
اگزما حتی ممکن است با تاول زدن پوست شما همراه باشد. این بیماری معمولا در بین افرادی یافت می شود که با مواد شیمیایی و یا حتی عوامل تحریک کننده درگیر هستند.
برای این که بیماری اگزما کاهش پیدا کنم چه کاری انجام دهیم؟
اگر به این بیماری مبتلا هستید از پمادهای مرطوب کننده بدون بو استفاده کنید و یک لایه ضخیم از آن به روی پوست خود بزنید با این کار از خشک شدن پوست خود جلوگیری می کنید. به علاوه این موضوع توصیه ما به شما این است که از مواردی که باعث می شود این بیماری شدت بالاتری پیدا کند حتما دوری کنید. مانند:
- قرار گرفتن در هوای گرم و یا عرق کردن به شدت بالا
- قرار گرفتن در هوایی خشک
- داشتن استرس و یا نگرانی بیش از حد
- تغییرات ناگهانی هوا
- استفاده از صابون ها و محصولاتی که خاصیت پاک کنندگی دارند اما خشن و زبر هستند
- استفاده از ادکلن و عطر
- استفاده از لباس هایی که با الیاف مصنوعی درست شده اند
روش های دیگر درمان
با بالارفتن سطح علمی روش های زیادی برای درمان بیماری اگزما به وجود آمده است اما هنوز درمان قطعی برای این بیماری به دست نیامده است. درمان این بیماری به نوع آن و شدت آن بستگی دارد و در هر مرحله ای درمان آن متفاوت است. از جمله درمان های این بیماری پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تغییر سبک زندگی
- مصرف داروهای بدون نسخه
- نوردرمانی
استفاده از کرم مرطوب کننده
همانطور که می دانید بهترین راه برای اینکه از شر خشک شدن پوست خود خلاص شوید مرطوب کردن پوست و آبرسانی به پوست می باشد که با حمام کردن و استفاده از کرم های مرطوب کننده می توانید این مشکل را برطرف کنید. برای درمان این بیماری هم شما باید از مرطوب کننده استفاده کنید تا این زخم ها و التهاب های پوست شما خشک نشوند. حتی در صورت استفاده نکردن از مرطوب کننده می توانید از پانسمان مرطوب هم کمک بگیرید.
بعضی از افراد برای مرطوب ماندن بدن خود از روغن و یا جو دوسر در وان حمام استفاده می کنند اما لازم است بدانید که استفاده از مرطوب کننده بعد از استحمام تاثیر بیشتری برای مرطوب ماندن پوستتان دارد.
استفاده از کرم و پماد کورتیکو استروئیدی
این کرم با نام کورتون ها شناخته شده است و یکی از مزایای این کرم ها این است که به پوست جذب می شوند و از خارش و قرمزی آن کم می کنند.
مصرف کردن داروهایی که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند
از این داروها زمانی استفاده می شود که افرادی که این بیماری را دارند با راه های دیگر درمان بهبود پیدا نکرده اند.
استفاده از قرص های ضد حساسیت(آنتی هیستامین)
این دارو در زمانی مصرف می شود که افراد مبتلا به آلرژی و یا حساسیت باشند. با مصرف کردن آنتی هیستامین می توانید خارش ها و التهاب اگزما را برطرف کنید. اکثرا فکر می کنند که مصرف این دارو تاثیری ندارد.
ممکن است کسانی که به این بیماری مبتلا هستند به هنگام شب با خارش شدیدی رو برو شوند و نتوانند شب را به آرامی پشت سر بگذارند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید حتما با پزشک این موضوع را در میان بگذارید و به احتمال قوی برایتان آنتی هیستامین تجویز می کند.
روش نور درمانی
در این روش درمان اگزمای پوستی با اشعه می توان در بهبود این بیماری کمک کرد. در طی درمان با نور درمانی پوست شما در معرض نور فرابنفش قرار دارد و این درمان را فقط در مطب توسط پزشکان انجام می دهند. این روش زمانی استفاده می شود که درمان های دیگر بی تاثیر بوده و این نوع روش پناه می آورند زیرا این روش درمان خطرات زیادی دارد.
دیدگاه کاربران