خواص جوش شیرین | هر آنچه که باید درباره جوش شیرین بدانید!

خواص جوش شیرین

جوش شیرین یک افزودنی شیمیایی است که در ساخت انواع فرآورده‌های شیمیایی نظیر پاک‌کننده‌ها، پودر پخت و صنایع آبکاری فلزی کاربرد دارد. در اینجا قصد داریم خواص جوش شیرین و مضرات آن را بررسی کنیم تا شما بتوانید از این ماده‌ی شیمیایی به درستی استفاده کنید. با ما در مجله‌ی “زیبا بمان” همراه باشید تا درباره‌ی خواص جوش شیرین بیشتر بدانید.

خواص درمانی جوش شیرین

موها با گذشت زمان به وسیله‌ی آلودگی‌های محیطی کثیف می‌شود. برای پاکسازی مو، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک فنجان آب را با هم ترکیب کرده و هم بزنید. این ماسک را از نزدیکی ریشه تا نوک مو روی موها قرار داده و پس از 2 دقیقه با آب گرم بشویید.

جوش شیرین ماده‌ای ضدالتهاب است که به کاهش درد و ورم ناشی از آکنه کمک کرده و با آزاد کردن روغن زیر پوست، آکنه را درمان می‌کند. برای حذف آکنه، درون یک فنجان دو قاشق غذاخوری آب و مقدار کمی جوش شیرین ریخته و آن را هم بزنید تا خمیری نرم و یکنواخت بدست آید. حال این ماسک را به مدت چند دقیقه بر روی نواحی دارای آکنه قرار داده و سپس بشویید.

برای درمان جوش سرسیاه که یک عامل مسدود کننده‌ی منافذ پوست صورت با تولید بیش از حد سبوم است، نیز می‌توانید از اسکراب جوش شیرین استفاده کنید؛ یک قاشق چایخوری جوش شیرین و شکر را با 2 قاشق غذاخوری آب ترکیب کرده تا خمیر شود. این اسکراب را بر روی جوش‌ها قرار داده و به آرامی آن را ماساژ دهید و بعد از چند دقیقه، آن را با آب گرم بشویید.

جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد و می‌تواند پوست را نرم کرده و سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین برده و باکتری‌های پوستی را نابود سازد و در واقع، مانند یک لایه‌بردار عمل می‌کند. مقدار کمی جوش شیرین را به آب افزوده به طوری که خمیری نرم و یکنواخت بدست آید. پس از پاکسازی پوست خود، آن را بر روی پوست خود مالیده و پس از چند دقیقه آن را با آب گرم بشویید. سپس پوست خود را با آب سرد بشویید. برای استفاده از این ماسک برای سایر قسمت‌های بدن خود، چند قطره روغن زیتون یا روغن بادام به آن اضافه کنید تا بدن خوشبو شود.

بعد از اصلاح صورت و از بین بردن موهای زائد، پوست آسیب دیده، خشک و خارش‌دار شده و ممکن است باکتری‌هایی سبب عفونت آن شود. برای بهبود این وضعیت نیز جوش شیرین یک راهکار می‌تواند باشد. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را درون یک لیوان آب بریزید و به کمک یک تکه پنبه، نواحی اصلاح شده را به این محلول آغشته کنید. پس از یک دقیقه که این محلول خشک شد، صورت خود را با آب سرد بشویید.

جوش شیرین می‌تواند آسیب ناشی از آفتاب سوختگی و برنز کردن پوست را بهبود ببخشد؛ برای این منظور از ماسک جوش شیرین به مدت چند دقیقه استفاده کنید.

یکی از خواص جوش شیرین برای درمان خارش و خشکی پوست، از حمام جوش شیرین استفاده کنید؛ نصف فنجان جوش شیرین را به وان حمام پر از آب گرم اضافه کرده و چند دقیقه در آن بمانید. سپس بدن خود را بشویید و با یک حوله‌ی نرم، آن را خشک کنید.

جوش شیرین با حذف پلاک‌های دندانی، باعث سفید شدن آن‌ها می‌گردد. برای این منظور، کافی است مسواک خود را مرطوب کرده و داخل جوش شیرین قرار دهید و به آرامی و به مدت یک دقیقه دندان‌های خود را با آن بشویید. این کار را یک بار در هفته انجام دهید. استفاده‌ی زیاد از این روش به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود!!

جوش شیرین را می‌توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد؛ یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب ریخته و آن را در دهان خود به مدت 30 ثانیه نگهدارید و چندین بار این روش را انجام دهید.

ویروس سبب ایجاد التهاب، درد و تحریک در ناحیه‌ی گلو شده که اصطلاحا به آن گلودرد گفته می‌شود. یکی از راه‌های درمان گلودرد، استفاده از ترکیب نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف قاشق چایخوری نمک و افزودن آن به یک فنجان آب گرم و قرقره کردن آن است. تا بهبودی کامل، از این محلول روزی سه بار استفاده کنید. از این روش برای کودکان استفاده نکنید!!!

برای رفع بوی بد زیر بغل خود می‌توانید خمیر جوش شیرین را تهیه کرده و آن را به زیربغل خود بزنید و پس از مدتی آن را بشویید. این کار باعث می‌شود تا از بوی نامطبوع زیر بغل خلاص شوید، زیر بغل شما سفید می‌شود و لکه‌ای از عرق روی لباس شما باقی نمی‌گذارد.

برای از بین بردن بوی بد پا، یک لگن را با آب گرم و مقدار کمی جوش شیرین و آب لیمو پر کرده و پاها را به مدت 10 دقیقه درون آن قرار دهید و پس از شستشو، آن را با حوله‌ای نرم خشک کنید. همچنین، برای از بین بردن بوی بد دست‌ها، دست‌های خود را با آب و کمی جوش شیرین بشویید.

توجـــه: برای استفاده‌ی خوراکی از جوش شیرین، حتما با یک پزشک مشورت کنید. از روش‌های زیر به هیچ عنوان برای کودکان استفاده نکنید!

از دلایل ناراحتی معده، بد غذا خوردن، استرس و برخی داروها می‌تواند باشد که جوش شیرین مانند یک آنتی‌اسید، اسید را در سیستم گوارش متعادل می‌کند. همچنین برای سوزش سر دل، گاز بیش از حد و نفخ از دستور ارائه شده استفاده کنید: روزی سه بار نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را با نصف لیوان آب ترکیب کرده و آن را بنوشید.

عفونت مجاری ادراری یک عفونت باکتریایی است که باعث درد شدید به علت اسیدیته ادرار شده و با جوش شیرین درمان می‌گردد. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را به یک فنجان آب افزوده و آن را با معده‌ی خالی بخورید.

تولید اسید اوریک در بدن انسان به بیماری نقرس می‌انجامد که با جوش شیرین می‌توان آن را درمان کرد؛ نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک فنجان آب ریخته و بلافاصله آن را بنوشید.

مضرات جوش شیرین

به کار بردن جوش شیرین در محصولات غذایی مانند نان که از آن استفاده‌ی زیادی می‌شود عوارضی را به دنبال دارد که فهرست‌وار به آن اشاره می‌کنیم: زخم معده، سوء هاضمه، کم خونی، تنگی نفس، بیماری‌های کلیه‌ای، کولیک روده، یبوست، اختلالات هوشیاری، اختلال در جذب مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن، جذب فلزات سرطان‌زا و سنگین در بدن و پایین آوردن فشار خون.

کاربردهای دیگر جوش شیرین

با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری جوش شیرین به سه لیتر آب می‌توانید یک ماده‌ی ضدعفونی‌کننده‌ی مناسب برای میوه و سبزی بسازید و میوه و سبزی را با قرار دادن در آن به مدت 5 دقیقه ضدعفونی کنید.

برای پاکسازی و ضدعفونی کردن مسواک خود، مسواک را به مدت یک شب داخل محلول آب و جوش شیرین قرار دهید و صبح روز بعد به طور کامل بشویید.

برای شستن و تمیز کردن برس و شانه‌ی خود، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را به ظرف پر از آب داغ اضافه کرده، آن‌ها را به مدت 10 دقیقه درون آن قرار دهید و پس از این مدت آن را آبکشی نمایید.

برای از بین رفتن بوی بد لباس، نصف پیمانه جوش شیرین را در ظرفی به چهار لیتر آب افزوده و قبل از شستشو، لباس را به مدت یک ساعت داخل آن خیس کنید تا خوشبو شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • آقا سجاد

    بسیار بسیار برایتان احترام و ارزش قائلم ، بابت توضیحات بسیار حائز اهمیت شما در مورد مسائل مخصوصا پزشکی و نحوه درمان هر بیماری از اینکه جواب شما بسیار مسمر ثمر و قانع کننده است سپاس و قدردانی.

    ۱۴ آبان ۱۴۰۱ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *