روغن بادام شیرین و خواص آن

یکی از بهترین روغن‌های گیاهی، روغن بادام است که در دو نوع روغن بادام شیرین و روغن بادام تلخ وجود دارد که این تفاوت در محصول درخت‌های بادام اتفاق می‌افتد. روغن بادام شیرین به صورت خوراکی و موضعی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، اما روغن بادام تلخ به خاطر تولید ماده‌ای سمی به نام اسید سیانیدریک در مرحله‌ی روغن‌گیری به صورت غیرخوراکی استفاده می‌گردد. روغن بادام شیرین و خواص آن ما را بر آن داشت که درباره‌ی روش تهیه و اثرات درمانی آن برای سلامتی بدن سخن بگوییم. برای آشنایی بیشتر با روغن بادام شیرین و خواص آن با ما در مجله‌ی علمی ” زیبا بمان” همراه شوید.

روش تهیه‌ی روغن بادام در خانه

برای تهیه‌ی روغن بادام در منزل، بادام‌هایی را انتخاب کنید که مدت کمی مانده و کهنه شده‌اند. این بادام‌ها را به مدت سه روز در آب خیس کرده تا پوست قهوه‌ای آن به راحتی از مغز سفید جدا شود. پس از پوست کردن بادام‌ها، آن‌ها را در دستگاه آسیاب ریخته و آنقدر آن را آسیاب کنید تا له شده و به حالت خمیری درآید. حال این خمیر را درون یک توری ریخته و با دست آنقدر فشار می‌دهیم تا روغن از تفاله‌ی آن جدا شود. چند روز روغن را در جای ثابتی قرار دهید تا ذرات معلق در آن ته‌نشین شود و بتوانید روغن را از سطح آن جدا کنید.

توجه: تفاله‌ها نیز می‌تواند به عنوان اسکراب پوست استفاده شود؛ آن را در یخچال نگهداری کنید.

ارزش غذایی روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین سرشار از ویتامین D، E، A، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. همچنین، این روغن مقدار زیادی چربی اشباع نشده دارد و حاوی اسیدهای چرب امگا9، امگا6 و امگا3 است.

خواص روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین را می‌توان برای ماساژ بدن نوزادان و کودکان به خصوص در ناحیه‌ی مفاصل استفاده کرد تا با افزایش گردش خون، از مشکلات پوستی جلوگیری کند. همچنین، این کار می‌تواند باعث افزایش رشد و قوی‌تر شدن عضلات و افزایش تراکم استخوان‌ها در نوزادان و کودکان شود.

یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری، خشکی پوست به علت تغییرات هورمونی در بدن زنان و کشیدگی پوست است. ماساژ سینه، شکم و ران‌ها با روغن بادام، قبل و بعد از حمام می‌تواند راهکار این مشکل باشد.

روغن بادام شیرین یک ملین طبیعی است و می‌تواند به پیشگیری و درمان یبوست کمک کند. روزی دو قاشق غذاخوری از روغن بادام شیرین را به غذای خود اضافه کنید و آب کافی بنوشید. همچنین، برای درمان یبوست از ماساژ موضعی این روغن بر روی شکم استفاده کنید.

روغن بادام حاوی مقادیر زیادی از فیبر و مواد معدنی است و مصرف آن می‌تواند احساس سیری در فرد ایجاد کند و نتیجه‌ی آن، کاهش اشتها و کاهش وزن است.

روغن بادام مقدار فراوانی اسیدهای چرب امگا3 و پتاسیم دارد که مصرف خوراکی آن به تقویت حافظه و بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.

روغن بادام با دارا بودن مقدار زیادی پتاسیم و مقدار کمی از سدیم به تنظیم فشار خون  و کلسترول کمک کرده و برای بیماران قلبی و عروقی بسیار مناسب است.

بافت مولکولی روغن بادام بسیار سبک است؛ بنابراین، به راحتی در پوست نفوذ کرده و منافذ پوست را باز کرده و آلودگی را از آن خارج می‌سازد. ویتامین A موجود در روغن بادام، باعث کاهش بروز آکنه و جوش سرسیاه در پوست می‌شود. برای این منظور، یک پارچه‌ی نخی تمیز را به روغن بادام آغشته کرده و آن را بر روی پوست صورت خود بمالید. بعد از دو دقیقه، با آب ولرم آن را بشویید. اگر هفته‌ای یک بار از این روش استفاده کنید، پوستی شفاف و درخشان خواهید داشت.

برای تقویت و زیبایی موها، درمان ریزش مو، موخوره و شوره سر از روغن بادام استفاده کنید. این روغن با دارا بودن انواع آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی برای ذخیره و جوانسازی فولیکول مو مفید است. روغن بادام را هفته‌ای دو بار بر روی پوست سر خود مالیده، ماساژ دهید و یک حوله که با آب گرم مرطوب شده را دور سر خود بپیچید.

مضرات مصرف روغن بادام شیرین

  • استفاده‌ی بیش از اندازه‌ی روغن بادام می‌تواند منجر به افزایش وزن گردد.
  • استفاده‌ی بیش از اندازه‌ی روغن بادام نفخ و یبوست ایجاد می‌کند.
  • وجود منگنز در روغن بادام سبب می‌شود که با برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، آنتی‌اسیدها، داروهای درمان فشار خون و برخی ملین‌ها تداخل دارویی ایجاد شود.
  • به علت احتمال بروز آلرژی در زنان باردار و شیرده، مادران از مصرف خوراکی روغن بادام خودداری کنند.

توجـــــــــــه: برخی از روغن‌ بادام‌های شیرین نیز به دلیل کامل نشدن مراحل تصفیه، خوراکی نیستند! در هنگام خرید آن از مراکز معتبر، به خوراکی بودن یا خوراکی نبودن روغن توجه کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *