شوره سر | علت ها و درمان های سریع خانگی شوره سر

شوره سر

شوره سر وضعیتی از پوست سر است که در آن لکه های پوستی ایجاد می شود و اغلب با خارش همراه است.اما علت دقیق آن هنوز شناخته شده نیست  و عوامل مختلفی اين خطر را افزایش می دهد .  شوره سر یک بیماری شایع است که باعث پوسته پوسته شدن پوست سر می شود اما مسری یا جدی نیست و قابل درمان است حتی  شوره خفیف را می توان با یک شامپوی معمولي درمان کرد. 

علل و علائم شوره سر

این عارضه دلایل مختلفی دارد ، از جمله:

1- درماتیت سبورئیک

شوره همان پوسته هایی است که در پوست سر جمع می شوند.افراد مبتلا به درماتیت سبورئیک پوست روغنی دارند و بيشتر به شوره مبتلا مي شوند.

درماتیت سبورئیک در بسیاری از مناطق پوست، از جمله پشت گوش ها، سینه، ابرو و دو طرف بیني رخ مي دهد.درماتیت سبورئیک ارتباط نزدیکی با مالاسزیا دارد ، مالاسزیا  قارچی است که به طور معمول روی پوست سر زندگی می کند و از روغن هایی که فولیکول های مو ترشح می کنند تغذیه می کند.اين قارچ معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند ، اما در بعضی از افراد بیش فعال می شود و باعث تحریک پوست سر و سلول های پوست سر مي شود و شوره ایجاد می کند.

2- شانه نكردن موها

شانه زدن مو به طور مرتب خطر ابتلا به شوره را کاهش می دهد ، زیرا شانه زدن به ریختن طبیعی پوسته های سر کمک می کند.

3- پوست خشک

افرادی که پوست خشکی دارند احتمال بیشتری دارد از بروز شوره در امان نباشند. زیرا که هوای سرد زمستان یکی از دلایل خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر است.

4- شامپو و مراقبت نکردن از پوست

برخی محصولات مراقبت از مو می توانند باعث ایجاد پوسته پوسته شدن و خارش پوست سر شوند. بنابراين شامپو زدن مکرر ممکن است باعث ایجاد شوره شود .

5- شرایط خاص پوستی

افراد مبتلا به پسوریازیس ، اگزما  و برخی از اختلالات پوستی داراي شوره بیش از دیگران هستند. Tinea capitis ، در افراد مبتلا به این بیماری یک عفونت قارچی به شكل کرم حلقوی است كه می تواند باعث ایجاد شوره سر شود.

6- شرایط پزشکی

بزرگسالان مبتلا به پارکینسون و برخی از بیماریهای عصبی دیگر بیشتر مستعد ابتلا به شوره و درماتیت سبورئیک هستند.در مطالعه اي مشخص شده است که بین 30 تا 83 درصد از مبتلایان به HIV ،درماتیت سبورئیک دارند  در حالی که اين امار برای افراد عادي 3 تا 5 درصد است.

7- رژیم غذایی

عدم مصرف کافی غذاهای حاوی روی ، ویتامین های گروه B و برخی از انواع چربی ها خطر شوره سر را افزايش مي دهد.

درمان شوره سر

عوامل خطرناك

تقریباً هر کسی می تواند شوره داشته باشد ، اما برخی از عوامل باعث شدت بخشيدن به اين بيماري مي شود:

سن : شوره  معمولاً در بزرگسالی شروع می شود و تا دوران میانسالی ادامه می یابد. البته اين بدان معنا نیست که افراد مسن تر به شوره مبتلا نمی شوند زيرا در برخی افراد ، اين مشکل حتی می تواند مادام العمر باشد.
مردان : از آنجا که بیشتر مردان دچار شوره سر می شوند ، برخی محققان هورمون های مردانه را عامل اصلي شوره  مي دانند.
بیماری های خاص : بیماری پارکینسون ، HIV  و سایر بیماریهایی که بر سیستم عصبی تأثیر می گذارند نیز خطر ابتلا به شوره را افزایش می دهند. 

نکات کلیدی

شوره یک بیماری شایع است ، اما درمان آن می تواند دشوار باشد.
این بيماري به رعایت بهداشت مربوط نیست ، اما شستن و شانه زدن موها می تواند به از بین بردن پوسته های قدیمی سر کمک کند.
همچنین عوامل خطر افرين شوره سر ممكن است ناشي از استفاده از محصولات نامناسب مو باشد.

درمان های خانگی شوره سر

هدف از درمان شوره ، متوقف کردن تولید مثل سلول های پوستی و یا خنثی کردن آنهاست،البته مهار این بیماری به سن بیمار و شدت آن بستگی دارد. با این حال ، برخی از تغییرات در شیوه زندگی و داروهای خانگی نیز وجود دارد که می تواند در درمان شوره کمک کننده باشد و شامل موارد زير مي باشد:

مدیریت استرس: استرس در برخی افراد باعث ایجاد شوره می شود ، بنابراین مدیریت آن می تواند علائم  آن را کاهش دهد.

مصرف بیش از حد شامپو: اگر موهای روغنی و چربی دارید ، شستن روزانه آن به شما در كمتر شدن شوره کمک می کند.

نور خورشید:  قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند به كاهش شوره كمك كند

روغن درخت چای: اگرچه شواهد کمی در اين باره وجود دارد ، اما برخی افراد بر این باورند که روغن درخت چای به کاهش علائم شوره  کمک می کند.  اما این نكته را باید در نظر بگيريد كه روغن درخت چاي در بعضی از افراد واکنش های آلرژیک ایجاد ميکند ، بنابراین در مصرف آن بايد احتیاط کرد.

بیشتر بخوانید : ماسک مو خانگی برای شوره سر 

شوره سر در نوزادان

نوزادان غالباً نوعی شوره سر دارند و اغلب در 2 ماه اول پس از تولد ظاهر می شود و تا چند هفته یا چند ماه طول می کشد.شستشوی ملایم موی نوزاد با شامپوی کودک و استفاده از روغن موي کودک می تواند به جلوگیری از شوره  کمک کند.اگر علائم ترک خوردگی یا عفونت پوستی به همراه خارش ، ورم یا خونریزی در نوزاد گسترش یابد ، بايد به پزشک مراجعه کرد.

راه حل های جدید برای درمان شوره سر

طبق تحقیقات منتشرشده در سال 2012 ، چای سبز  پتانسیل بالايي برای درمان شوره و پسوریازیس دارد بنابراین با شستشوی موهای سر خود با چای سبز مي توانيد شاهد كاهش التهاب و كاهش شوره  باشيد.

استفاده از شامپوهاي ضد شوره ،بیشتر شامپوهای ضد شوره یا ضد قارچ حداقل یکی از ترکیبات فعال زیر را دارند:

کتوکونازول یک ضد قارچ موثر است. شامپو های حاوی این ماده در هر سنی قابل استفاده هستند.
سولفید سلنیوم : این ماده باعث تولید روغنهای طبیعی توسط غدد پوست سر می شود كه در درمان شوره مؤثر است.
روی پیریتون : این ماده باعث کند شدن رشد شوره و قارچ در پوست سر می شود.
اسیدهای سالیسیلیک : اين ماده به خلاصی از شوره پوست سر کمک می کند  و تولید مثل سلول های پوستی را کمتر می کند. بسیاری از “اسکراب های پوست سر” حاوی اسیدهای سالیسیلیک هستند  و درمان شوره با اين ماده می تواند پوست سر را از خشک و پوسته پوسته شدن نجات دهد.
روغن درخت چای : اکنون بسیاری از شامپوها حاوی این ماده هستند و مدت هاست که از آن بعنوان یک ضد قارچ ، آنتی بیوتیک و ضد عفونی کننده استفاده می شود.

بعضی از شامپوها باید حدود 5 دقیقه روی پوست سر بمانند ، زیرا شستشوی خیلی سریع باعث می شود مدت زمان لازم براي از بين بردن شوره  به وجود نیاید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *