حمله قلبی یک فوریت پزشکی است ، علائم آن در مردان و زنان مشابه است. با این حال ، بسته به جنسیت فرد ، علائم خاصی ممکن است وجود داشته باشد. در این مقاله از مجله زیبا بمان علائم حمله قلبی در مردان و زنان ، عوامل خطر و راه های جلوگیری از آنها بررسی می شود.
فهرست مقالات
علائم حمله قلبی
حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که خون رسانی به قلب مسدود شود. چندین علائم ممکن است نشان دهنده حمله قلبی باشد. این علائم ی توانند شامل مواردزیر باشند :
ناراحتی یا درد در قفسه سینه: فرد در مرکز قفسه سینه خود دچار فشار یا درد می شود که ممکن است بیش از چند دقیقه ادامه یابد.
درد یا ناراحتی در سایر اعضای بدن: همچنین ممکن است فرد در یک یا هر دو بازو ، معده ، فک ، کمر یا گردن احساس درد یا ناراحتی کند.
تنگی نفس: بیمار ممکن است با درد قفسه سینه یا بدون آن احساس تنگی نفس کند.
برخی دیگر از علائم حمله قلبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- عرق سرد
- حالت تهوع
- تپش قلب
- اختلالات خواب
- خستگی
تفاوت علائم در مردان و زنان
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیماری های قلبی علت اصلی مرگ و میر مردان و زنان در ایالات متحده است. بیماری قلبی اصطلاحی کلی است که چندین بیماری قلبی را شامل می شود ، از جمله حملات قلبی.
یک مطالعه در سال 2019 می گوید شایع ترین علامت حمله قلبی درد قفسه سینه است. با این حال ، این مطالعه خاطر نشان می کند که مردان احتمالاً علائمی مانند دل درد ، کمر درد یا دردی مانند سوهاضمه یا ضعف غیرقابل توجیهی را تجربه می کنند.
تحقیقات نشان می دهد زنان نیز ممکن است گلو درد ، گردن درد و حالت تهوع را بیشتر از مردان احساس کنند.
عوامل خطر
عوامل خطر حمله قلبی بین زن و مرد مشابه است. بنیاد قلب آمریکا موارد زیر را به عنوان عوامل خطر ذکر می کند:
- افزایش سن
- جنس مذکر
- والدین مبتلا به بیماری قلبی
- سیگار کشیدن
- کلسترول بالا
- فشار خون بالا
- بی تحرکی جسمی
- چاقی و اضافه وزن
- دیابت
- مصرف الکل
- رژیم غذایی
محققان در حال حاضر این ایده را بررسی می کنند که اختلال نعوظ نیز ممکن است یک عامل خطر برای مشکلات قلبی باشد ، اما تحقیقات قطعی در این باره وجود ندارد و در حال بررسی هستند.
عوارض
یک مطالعه در سال 2018 سطح افسردگی و میزان عوارض پس از حمله قلبی را در زن و مرد بررسی می کند. آنها دریافتند که زنانی که بیشتر در معرض علائم افسردگی قرار دارند احتمالا بیشتر دچار عوارض حمله فلبی می شوند. برخی از عوارض شایع که ممکن است افراد پس از حمله قلبی تجربه کنند عبارتند از:
آریتمی(اختلال ریتم قلب): گاهی اوقات ، حمله قلبی ممکن است ریتم الکتریکی طبیعی قلب را مختل کرده و منجر به آریتمی شود.
آنژین: حمله قلبی ممکن است به رگ های خونی آسیب برساند و در نتیجه قلب به میزان کافی خون دریافت نمی کند. پزشکان از این درد به عنوان آنژین یاد می کنند و ممکن است برای جلوگیری از افزایش آن داروهایی را تجویز کنند.
نارسایی قلبی: اگر بیمار از حمله قلبی آسیب شدیدی ببیند ، ممکن است فرد دچار نارسایی قلبی شود. درمان های این مورد شامل جراحی قلب یا نصب ضربان ساز است.
جلوگیری از حمله قلبی
برخی از عوامل خطر مرتبط با حملات قلبی قابل پیشگیری نیستند ، مانند جنسیت و خطر ژنتیکی بیماری های قلبی. با این حال ، فرد می تواند با تمرکز بر تغییر در سبک زندگی ، خطر حمله قلبی را کاهش دهد ، مانند :
کاهش یا محدود کردن مصرف الکل: مصرف کم تا متوسط الکل ممکن است فوایدی برای سلامت قلب داشته باشد. با این حال ، نوشیدن بیش از حد الکل می تواند به قلب آسیب برساند.
ورزش منظم: فعالیت بدنی منظم فشار خون و خطر مرگ ناشی از حمله قلبی را کاهش می دهد.
اتخاذ یک رژیم غذایی مدیترانه ای: تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم های مدیترانه ای دارند ممکن است از سلامت قلب بهتری برخوردار باشند.
قطع سیگار: بلافاصله پس از ترک سیگار در افراد ، خطر مشکلات قلبی کاهش می یابد. این خطر با گذشت زمان همچنان رو به کاهش است.
کاهش وزن: محققان چاقی را به مسائل قلبی عروقی مرتبط می دانند. بنابراین ، کاهش وزن ممکن است خطر حمله قلبی را کاهش دهد.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
حمله قلبی یک فوریت پزشکی است. اگر فردی هر یک از علائم ذکر شده را داشته باشد ، باید سریعاً به اورژانس مراجعه کند. 50٪ افرادی که دچار حمله قلبی می شوند علائم اولیه دارند. با مراجعه به پزشک و کمک گرفتن در مراحل اولیه ، فرد می تواند خطر ابتلا به آسیب قلبی را کاهش دهد.
خلاصه
به طور کلی ، مردان و زنان علائم مشابه حمله قلبی را تجربه می کنند که شامل درد قفسه سینه یا تنگی نفس است.معمولا مردان بیشتر درد در قفسه سینه ، کمردرد یا احساس سوهاضمه می کنند. در همین حال ، زنان بیشتر احساس ضعف دارند.
تمام عوامل خطر را برای جلوگیری از حمله قلبی نمیتوان تغییر داد. می توان با اتخاذ یک سبک زندگی سالم ، انجام یک فعالیت بدنی منظم ، ترک سیگار و محدود کردن مصرف الکل ، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش داد.
دیدگاه کاربران