خواص شیرین بیان برای درمان بیماری ها و سلامت بدن

شیرین بیان ریشه گیاهی خودرو است و به علت شیرینی بیش از حد آن بیشتر به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود و علت شیرینی آن به دلیل داشتن گلیسیریزین است. علاوه بر مصرف شیرین بیان به صورت خام، از عصاره آن برای تهیه آبنبات، آدامس، عطر و … استفاده می‌شود. ریشه شیرین بیان دارای خواص درمانی نیز می‌باشد. از خواص درمانی آن می‌توان به ضد ویروسی و ضدباکتریایی و تومور و التهاب اشاره کرد، همچنین ریشه آن حاوی تری ترپنوئیدها و حاوی آنتی اکسیدان می‌باشد. از خواص شیرین بیان می‌توان به داشتن ویتامین ب، ایی و مواد معدنی پتاسیم و منیزیم اشاره کرد. شیرین بیانی که گلیسریزین زدایی می‌شود سالم تر است و به آن DGL نیز می‌گویند.

ارزش غذایی شیرین بیان

شیرین بیان دارای منبع ویتامین ب (ب1، ب2، ب3، ب5)، همچنین ویتامین ایی می‌باشد. از مواد معدنی موجود در شیرین بیان می‌توان به فسفر، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، کولین، سلنیوم،روی، سیلیکون اشاره کرد. مواد مغذی موجود در شیرین بیان بتاکاروتن، گلیسیرین، تیمول، فنول، گلابریدین،کورستین و اسید فرولیک می‌باشد. این گیاه همچنین سرشار از فلاونوئیدها هستند.

خواص شیرین بیان

خواص شیرین بیان

این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است برای سلامتی شما مفید است.

به علت داشتن فنیل فلاونوئید در ریشه آن می‌تواند موجب درمان بیماری هایی مانند مالاریا، مشکلات گوارشی و بیماری های پوستی، بیماری های قلبی عروقی مفید باشد.

به علت داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی و آنتی اکسیدان، باکتری های را از بین برده و از کبد محافظت می‌کند.

از ریشه شیرین بیان برای درمان مشکلات گوارشی، همچنین از عصاره ریشه آن برای زخم معده، مسمومیت غذایی و … می‌توان استفاده کرد.

از خواص شیرین بیان می‌توان به درمان آفت های دهانی اشاره کرد. آفت ها یا زخم های دهانی غیرمسری که در بافت دهان یا روی لثه های فرد ایجاد می‌شود را عصاره شیرین بیان می‌تواند بهبود ببخشد. ترکیبات شیرین بیان می‌تواند به بهبود سریع زخم ها کمک کند.

پیشگیری از انواع سرطان: ریشه شیرین بیان موجب کاهش رشد سلول های سرطان سینه می‎شود. شیرین بیان به علت ازئگوئتیدین از سرطانی شدن روده بزرگ جلوگیری می‌کند. عصاره شیرین بیان همچنین دارای خاصیت ضد توموری می‌باشد.

استرس طولانی مدت موجب تولید آدرنالین و کورتیزول می‌شود و موجب خستگی غدد کلیوی می‌شود. شیرین بیان با تحریک غدد فوق کلیوی باعث می‌شود که میزان هورمون کورتیزول در بدن متعادل شود. شیرین بیان مقاومت بدن را نسبت به استرس افزایش می‌دهد همچنین اسیدگلیسیریزیک موجب افزایش سطح انرژی و کاهش علائم سندروم خستگی مزمن می‌شود.

برای درمان التهاب و رماتیسم مفاصل شما می‌توانید از عصاره شیرین بیان برای رفع درد و تورم استفاده کنید.

شیرین بیان به علت داشتن فیتواستروژن موجب افزایش هورمون پروژسترون در بدن شده و موجب تسکین گرفتگی ها و درد در دوران قاعدگی می‌شود.

شیرین بیان با بالا بردن اینترفرون (ضد ویروس) به همراه اسیدگلیسیریزیک فعالیت سلول های ایمنی را افزایش داده و با ویروس ها و باکتری مقابله می‌کند.

به علت داشتن خاصیت ضد میکروبی و باکتریایی برای درمان بیماری سل و انواع عفونت ها مفید است.

شیرین بیان مانند دارو خلط آور عمل می‌کند و موجب خارج شدن خلط از گلو شما می‌شود و برای درمان مشکلات تنفسی مانند گلودرد، سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، بیماری های ریه مفید است.

به علت داشتن ویژگی ضد میکروبی با باکتری ای که موجب پوسیدگی دندان و ایجاد پلاک دندان می‌شود مقابله می‌کند. به دلیل داشتن این ویژگی از عصاره آن در محصولات بهداشت دهان و دندان مثل خمیردندان و دهانشویه استفاده می‌شود.

شیرین بیان در درمان نفروپاتی دیابتی نیز موثر است.

تهیه چای شیرین بیان

چند گرم از ریشه شیرین بیان را در آب جوش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه به جوش بیاید. یا می‌توانید پودر شیرین بیان را برای تهیه چای استفاده کنید.

اثرات جانبی شیرین بیان

مصرف بیش از حد هر چیزی ممکن است در عین مفید بودن سلامتی شما را نیز به خطر بیندازد. مصرف بیش از حد شیرین بیان می‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شما شود و همچنین سطح می‌تواند سطح پتاسیم شما را کاهش دهد.

از دیگر عوارض جانبی این گیاه می‌توان به ضعف، فلج یا حتی آسیب مغزی اشاره کرد.

مصرف شیرین بیان در دوران بارداری ممکن است موجب سقط جنین و یا حتی زایمان زودرس شود.

در صورتی که از بیماری خاصی مانند بیماری قلب، فشار خون بالا، کلیه رنج می‌برید قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

شیرین بیان با داشتن اثر استروژنی قادر است بیماری هایی که حساس به هورمون هستند را بدتر کند. مانند سرطان پستان، سرطان تخمدان و…

شیرین بیان همچنین سطح هورمون تستوسترون را در مردان تحت تاثیر قرار داده و میل جنسی آنها را کاهش می‌دهد.

در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید یا بیماری خاصی دارید حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف آن بیش از 2 هفته توصیه نمی‌شود، زیرا موجب تجمع مایعات و اختلالات متابولیسمی می‌شود.

اگر می‌خواهید از ریشه شیرین بیان به عنوان یک مکمل سالم مصرف کنید باید از شیرین بیان بدون گلیسریزین استفاده کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *