خواص گل داوودی: با این گیاه شگفت انگیز آشنا شوید!

گل داوودی یکی از محبوب‌ترین گیاهان تزئینی در سراسر جهان است. این گل به رنگ‌های سفید، زرد، صورتی، قرمز و بنفش یافت می‌شود. برگ‌ گل داوودی علاوه بر زیبایی خاص خود، دارای خواص درمانی فراوانی بوده و سال‌هاست که در طب سنتی کاربرد دارد.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی خواص گل داوودی می‌پردازیم. همچنین درباره نحوه تهیه دمنوش گل داوودی و عوارض احتمالی آن نیز صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در گل داوودی

گل داوودی تنها یک گیاه زینتی نیست؛ بلکه سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها نیز می‌باشد. در هر 51 گرم گل داوودی می‌توان موارد زیر را یافت:

  • 90 میکروگرم ویتامین B9
  • 48 میلی‌گرم منگنز
  • 17 میلی‌گرم آهن
  • 07 میلی‌گرم مس
  • 09 میلی‌گرم ویتامینB6
  • 48 میکروگرم ویتامین A
  • 289 میلی‌گرم پتاسیم
  • 60 میلی‌گرم کلسیم

خواص گل داوودی

خواص گل داوودی

برگ گل داوودی در طب سنتی به اشکال مختلفی (از جمله پخته شده، ترشی شده و…) مصرف می‌شود. اما مفیدترین نوع مصرف آن به صورت دمنوش است. دمنوش گل داوودی هزاران سال است که در طب سنتی آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای فوق العاده دمنوش گل داوودی عبارت‌اند از:

خاصیت ضد التهابی

دمنوش گل داوودی بدن را خنک کرده و بثورات پوستی ناشی از گرما را التیام می‌بخشد. برای بهره‌گیری از خاصیت ضدالتهابی این گیاه، روزانه 2-3 بار دمنوش گل داوودی میل کنید. این دمنوش همچنین در درمان تورم نیش زنبور، کوفتگی عضلات و واکنش‌های آلرژیک بسیار موثر است.

حفظ سلامت چشم

یکی از بهترین خواص گل داوودی درمان مشکلات مرتبط با چشم است. دمنوش گل داوودی منجر به واضح شدن دید انسان شده و مشکلاتی مانند تاری دید و آبریزش چشم را رفع می‌کند. حتی بیماری آب مروارید نیز با این دمنوش قابل درمان است. به منظور درمان مشکلات بینایی، به طور مرتب دمنوش گل داوودی بنوشید تا نتیجه مطلوب حاصل شود. لازم به یادآوری است که در مصرف هیچگونه داروی گیاهی نباید افراط کرد.

تأمین ویتامین B مورد نیاز بدن

دمنوش گل داوودی منبعی غنی از ویتامین B است. این دمنوش فولیک اسید (B9)، کولین (B4) و نیاسین (B3) مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. کولین در رشد و تکثیر سلول‌ها نقش داشته و در سوخت و ساز چربی‌‌های بدن نیز موثر می‌باشد. علاوه بر آن، وجود فولیک اسید در بدن برای خون‌سازی ضروری است. نیاسین نیز به عملکرد طبیعی دستگاه گوارش کمک می‌کند. بنابراین دمنوش گل داوودی از جهات بسیاری برای بدن سودمند است.

کاهش کلسترول

افرادی که از بالا بودن کلسترول خون رنج می‌برند، باید مصرف روزانه دمنوش گل داوودی را آغاز کنند. این گیاه به طور طبیعی سطح کلسترول مضر بدن را پایین آورده و موجب افزایش کلسترول مفید می‌شود. دمنوش گل داوودی برای افراد مبتلا به دیابت، اضافه وزن و بیماری‌های قلبی بسیار مفید است.

بهبود عملکرد قلب و عروق

یکی دیگر از خواص گل داوودی بهبود روند عبور خون از عروق کرونر است. عروق کرونر وظیفه خون‌رسانی و تغذیه ماهیچه قلب را دارند. علاوه بر آن، برخی مشکلات مرتبط با قلب و عروق مانند سرگیجه، بی‌خوابی و سردرد نیز با مصرف دمنوش گل داوودی درمان می‌شوند. به دلیل وجود آنتی بیوتیک در گل داوودی، دمنوش آن می‌تواند در رفع درد قفسه سینه موثر باشد.

تصفیه خون

طبق تحقیقات دانشگاه سیتی نیویورک، گل داوودی به تصفیه و سم زدایی خون کمک می‌کند. برای رهایی از بی‌خوابی و همچنین تصفیه خون، شب قبل از خواب یک فنجان دمنوش گل داوودی بنوشید. همچنین برای بهبود طعم و اثرگذاری بیشتر، می‌توانید این دمنوش را با عسل یا زنجبیل نیز مخلوط نمایید.

کاهش علائم سرماخوردگی

در طب سنتی چینی به منظور مقابله با سرماخوردگی از دمنوش گل داوودی استفاده می‌شود. این گیاه برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی مفید بوده و به علت خاصیت خنک‌کنندگی، در کاهش تب نیز موثر است. برای استفاده از این خواص گل داوودی ، مقداری برگ گل مینا، گل داوودی و نعناع را در آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد. پس از خنک شدن دمنوش، هر 2 ساعت یک فنجان از آن را بنوشید تا بیماری بهبود یابد.

تنظیم فشار خون

در طب سنتی آسیایی فشار خون بالا را با گیاهانی مانند گل داوودی درمان می‌کنند. فشار خون بالا می‌تواند علائمی مانند وز وز گوش، سردرد و سرگیجه را به همراه داشته باشد. دمنوش گل داوودی در رفع این علائم بسیار موثر خواهد بود. لازم به ذکر است که در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید، باید پیش از مصرف دمنوش گل داوودی با پزشک خود مشورت نمایید.

طرز تهیه دمنوش گل داوودی

طرز تهیه دمنوش گل داوودی

دمنوش گل داوودی ضد هیستامین، ضد التهاب و ضد باکتری است. معمولاً افراد این دمنوش باطراوت و سبک را در فصل تابستان میل می‌کنند. برای تهیه دمنوش گل داوودی کافی است مراحل زیر را طی کنید:

  • حدود 10-20 گل داوودی زرد را جمع‌آوری کرده و تمیز بشویید. می‌توانید از گل خشک نیز استفاده نمایید.
  • گل‌ها را درون قوری یا یک قابلمه کوچک بگذارید. در این مرحله می‌توانید گیاه دلخواه (مانند نعناع، زنجبیل و…) را به گل‌ها اضافه کنید.
  • سه فنجان آب جوش روی گل‌ها و سایر مواد موجود در قابلمه یا قوری بریزید.
  • اجازه دهید دمنوش 2-3 دقیقه دم بکشد. اگر می‌خواهید دمنوش غلیظ‌تر شده و مزه بیشتری داشته باشد، بیشتر صبر کنید.
  • دمنوش را درون فنجان ریخته و در صورت تمایل شیرین کنید.
  • اجازه دهید کمی خنک شود و سپس میل کنید.

عوارض مصرف گل داوودی

اگرچه این گیاه خواص فراوانی دارد، اما ممکن است عوارضی را نیز به همراه داشته باشد. برخی از شایع‌ترین عوارض مصرف گل داوودی عبارت‌‌اند از:

درماتیت تماسی

گل داوودی ممکن است در برخی افراد درماتیت تماسی ایجاد کند. از علائم این عارضه می‌توان به دانه‌های قرمز و خارش‌دار اشاره کرد. این مشکل معمولاً به علت حساسیت فرد به مواد شیمیایی موجود در گیاه رخ می‌دهد.

آلرژی

افرادی که به گیاهان خانواده کاسنیان (بومادران، کاسنی و…) آلرژی دارند، به احتمال زیاد به این گیاه نیز حساسیت نشان خواهند داد. آلرژی به این گیاه می‌تواند علائمی مانند بثورات پوستی، کهیر و آسم را در پی داشته باشد.

بارداری

تاکنون مضر یا مفید بودن مصرف گل داوودی در دوران بارداری اثبات نشده است. به همین دلیل مصرف این گیاه به مادران باردار توصیه نمی‌گردد.

حساسیت به نور

این عارضه در افرادی که از حساسیت پوستی رنج می‌برند ممکن است رخ دهد. اگر پوست این افراد ابتدا در تماس با گل داوودی و سپس در معرض نور فرابنفش قرار گرفته باشد، امکان دارد حساسیت به نور را نیز تجربه کنند.

حساسیت به انسولین

مصرف برخی محصولات حاوی گل داوودی ممکن است در افراد مبتلا به دیابت، به حساسیت به انسولین منجر شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت بهتر است از مصرف هرگونه محصولات حاوی گل داوودی خودداری کنند.

مسمومیت

علی رغم بیشمار بودن خواص گل داوودی ، برخی مواد شیمیایی موجود در آن نیز ممکن است برای بدن مضر باشند. در صورت افراط در مصرف محصولات حاوی گل داوودی امکان مسمومیت، آسیب به چشم و التهاب سیستم عصبی مرکزی وجود دارد.

تداخل دارویی

مصرف گل داوودی به افرادی که از داروهای خاص مانند داروهای ایدز و سرطان استفاده می‌کنند توصیه نمی‌گردد. زیرا این گیاه ممکن است منجر به کاهش یا افزایش اثرگذاری دارو شده و خطراتی را در پی داشته باشد.

به طور کلی، گل داوودی گیاهی زیبا و بسیار مفید است. اما در مصرف هر چیزی باید اعتدال را رعایت کرد و سنجیده عمل نمود. در صورتی که به بیمار‌ی خاصی مبتلا بوده یا باردار هستید، مصرف این گیاه به شما توصیه نمی‌شود. اما اگر دارای بیماری و شرایط خاصی نیستید، توصیه می‌کنیم حتماً دمنوش گل داوودی را امتحان کنید تا از خواص سودمند گل داوودی بهره‌مند شوید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *