خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه مفید است؟!

معده و مغز به طور ذاتی به هم مرتبط هستند، بنابراین هر چیزی که می‌خوریم یا می‌نوشیم می‌تواند بر مغز ما تأثیر بگذارد. سیستم گوارش ما نه تنها مسئول تامین مواد مغذی از غذا و نوشیدنی برای بدن و مغز است، بلکه هورمون‌های مهمی را نیز تولید می‌کند که وارد مغز می‌شوند یا در مغز تولید می‌شوند و بر حافظه و عملکرد شناختی ما تأثیر می‌گذارند. برخی غذاها حاوی مواد مغذی خاصی هستند که مغز برای تقویت حافظه کوتاه مدت بلند مدت، به آنها نیاز دارد. این مواد مغذی که بر مغز تاثیر می‌گذازند شامل؛ آنتی اکسیدان‌ها، چربی‌های خوب و ویتامین‌ها و مواد معدنی خاصی هستند که نه تنها انرژی را تامین می‌کنند، بلکه از مغز نیز محافظت می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه مفید هستند بپردازیم. با ما در این مقاله همراه باشید.

بنابراین ما با تغذیه در واقع ذهن را تغذیه می‌کنیم. در این مقاله قصد داریم به بررسی خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه مفید هستند بپردازیم. با ما در این مقاله همراه باشید. بدن هر روز در معرض رادیکال‌های آزاد قرار می‌گیرد که می‌تواند از منابع داخلی مانند استرس یا رژیم غذایی نامناسب یا منابع خارجی مانند دود سیگار و آلودگی ناشی شود. بدن برای محافظت از سلول‌های مغز در برابر رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های بعدی که می‌توانند به سلول‌های ما وارد شوند، به آنتی‌اکسیدان‌ها نیاز دارد. آنتی اکسیدان‌ها، به ویژه فلاونوئیدها و ویتامین E، در سلامت مغز بسیار مفید هستند.

خوراکی هایی برای تقویت حافظه

خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه

چربی‌های خوب، به ‌ویژه اسیدهای چرب امگا 3، سیگنال‌های الکتریکی را بین سلول‌های عصبی تقویت می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا سریع و آسان با هم ارتباط برقرار کنند. همچنین آنها به بهبود تمرکز و حافظه کمک می‌کنند. برخی از ویتامین‌های B، مانند B12، B6 و فولات (B9)، برای تقویت حافظه مفید هستند و همچنین ویتامین K که برخی از بالاترین غلظت‌های آن در مغز یافت شده است، آن را به یک ماده مغذی کلیدی برای عملکرد مغز و حافظه تبدیل کرده است.

غذاهایی که تصور می‌شود عملکرد حافظه را تقویت می‌کنند

مصرف برخی میوه‌ها که سرشار از فلاونوئیدها هستند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می‌توانند اثرات مثبتی بر حافظه ما داشته باشند. این میوه‌ها شامل:

  • توت‌ها
  • سیب
  • مرکبات

همچنین زغال اخته به دلیل داشتن فلاونوئیدهای معروف به آنتوسیانین‌ها که به زغال اخته رنگ می‌دهد، خاصیت تقویت حافظه دارد. آنها در غذاهای قرمز، آبی یا بنفش وجود دارند. همچنین چای نعناع هم حافظه بلند مدت و هم حافظه کوتاه مدت را بهبود می‌بخشد. بوی رزماری می‌تواند به طور قابل توجهی حافظه را تقویت کند، یعنی توانایی ما را برای به یاد آوردن انجام کاری بیش‌تر می‌کند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سویا می‌تواند حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را بهبود بخشد. غذاهایی که حاوی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ​​(MCTs)  هستند، می‌توانند مزایای بیشتری به حافظه ما داشته باشند. آنها عبارت‌اند از:

غذاهای غنی از ویتامین B مفید هستند زیرا با افزایش سن از مغز محافظت می‌کنند و از عملکرد خوب حافظه پشتیبانی می‌کنند. این غذاها شامل:

  • ماهی
  • تخم مرغ
  • اسفناج
  • مرغ
  • موز
  • غذاهای غنی از امگا 3
  • ماهی سالمون

برخی از مغزها و دانه‌ها سرشار از امگا 3 هستند مانند:

  • بذر کتان
  • گردو
  • دانه‌های چیا

مطالعات نشان می‌دهد که خوردن چند عدد گردو در روز می‌تواند حافظه و سرعت شناخت را بهبود بخشد. همچنین خوردن مواد غذایی که حاوی ویتامین  K هستند در تقویت حافظه نقش مهمی دارند. معمولا سبزیجات دارای ویتامین K  هستند. این سبزیجات شامل؛

  • کلم پیچ
  • کلم بروکسل
  • گل کلم
  • کلم بروکلی
خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه

کافئین می‌تواند ما را هوشیارتر کند

هیچ ماده غذایی جادویی برای افزایش ضریب هوشی یا باهوش‌تر کردن ما وجود ندارد. اما برخی از مواد مانند کافئین می‌توانند به ما انرژی داده و به تمرکز ما کمک کنند. کافئین معمولا در قهوه، شکلات، نوشابه‌های انرژی زا و برخی داروها یافت می‌شود. بهاین نکته هم توجه داشته باشید که اگر در مصرف کافئین زیاده روی کنید، می‌تواند فرد را عصبانی و ناراحت کند.

برای تقویت مغز خود صبحانه بخورید

مطالعات نشان داده‌ است که خوردن صبحانه می‌تواند حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را بهبود بخشد. دانش آموزانی که صبحانه  می‌خورند نسبت به کسانی که نمی‌خورند عملکرد بهتری دارند. غلات کامل، لبنیات و میوه‌ها دارای فیبر بالا هستند. که برای مغز مفید هستند.

آووکادو و غلات کامل مصرف کنید

از دیگر خوراکی‌هایی برای تقویت حافظه‌، آووکادو است. رژیم غذایی سرشار از غلات کامل و میوه‌هایی مانند آووکادو می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد و از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. همچنین آووکادو خطر تشکیل پلاک را کاهش می‌دهد و جریان خون را افزایش می‌دهد. غلات کامل مانند ذرت بو داده و گندم کامل نیز به فیبر غذایی و ویتامین E کمک می‌کنند. اگرچه آووکادو دارای چربی است، اما چربی آن تک غیراشباع و مفید است که به جریان خون سالم کمک می‌کند.

چربی‌های سالم و روغن‌های سالم مصرف کنید

روغن زیتون حاوی چربی تک غیراشباع است که در صورت استفاده به جای چربی اشباع شده یا ترانس، می‌تواند به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند. فرا بکر روغنی است که کم‌ترین فرآوری را دارد و حاوی بالاترین سطح ترکیبات آنتی اکسیدانی محافظ است. آجیل مانند گردو، منبع اسیدهای چرب امگا 3 است که تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد. سلامت عروق را بهبود می‌بخشد، به فشار خون متوسط ​​کمک می‌کند و لخته شدن خون را کاهش می‌دهد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *