از خواص موز ، این میوه بسیار مقوی چه می دانید ؟

خواص موز

موز میوه ای گرمسیر با ترکیبات و ویتامین های مفیدی است که در راه سلامتی به شما کمک خواهد کرد . خواص موز بر کسی پوشیده نیست . ارائه این خواص به این معنا نیست که شما مدام باید از این میوه استفاده کنید. بلکه می توانید آن را در بخشی کوچکی از سبد غذاییتان با توجه به نیاز خود قرار دهید.

این میوه دارای پروتئین خاصی است که برای جلوگیری از شرایط انکولوژی کمک خواهد کرد این پروتئین مفید در موز های رسیده بیشتر است پس برای جذب بیشتر آن از موز های لکه دار و تیره بهتر است استفاده کنید.

کمبود مواد معدنی موجب گرفتگی عضلات می شود به همین دلیل از موز به عنوان یک منبع پتاسیم و منیزیم می توان استفاده کرد و شاید بارها متوجه شده باشید که در رژیم غذایی ورزشکاران این میوه ی پر خاصیت وجود دارد.  گذشته از اینکه این میوه بسیار مغذی است ، یک میان وعده بسیار مناسب می باشد.

این میوه سرشار از خاصیت است و بسیار برای سلامتی ضروری است در ادامه ی این مقاله دیگر خواص های موز با توضیحات کامل قرار داده شده و شما میتوانید از ان استفاده و اگاهی کاملی نسبت به این میوه پیدا کنید.

مواد و ویتامین های موجود در موز

هر موز حدود 105 کالری دارد و تقریباً فقط از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. موز پروتئین بسیار کمی دارد و تقریباً چربی ندارد. کربوهیدرات موجود در موزهای سبز بیشتر از نشاسته است ، اما با رسیدن موز ، نشاسته به قند (گلوکز ، فروکتوز و ساکارز) تبدیل می شود.

موز حاوی مواد مغذی است که سطح قند خون را تعدیل می کند.نشاسته سطح قند خون را بعد از غذا تعدیل کرده و اشتها را کاهش دهند. با این حال افرادی که دیابت دارند باید در مصرف آن دقت نمایند.

موز سرشار از پکتین است. پکتین یک قند پیچیده است که در دیواره‌ی سلولی گیاه یافت می‌شود و به حفظ ساختار آن کمک می‌کند. این فیبر محلول چسبناک است، و توانایی این را دارد که به صورت ژل دربیاید، و در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، و آجیل موجود است.

یک موز به اندازه متوسط حدود 3 گرم فیبر دارد که موز را به عنوان منبع فیبر نسبتاً مناسبی تبدیل می کند. این فیبر به سلامت گوارش و هضم غذا کمک می کند.

میوه ها و سبزیجات منبع عالی آنتی اکسیدان های غذایی هستند و موز نیز از این قاعده مستثنی نیست . این میوه حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان قوی ، از جمله دوپامین و کاتچین ها می باشد.

موز به کاهش وزن کمک می کند

هیچ مطالعه ای به طور مستقیم اثر موز بر کاهش وزن را نشان نداده است. با این حال ، موزها دارای چندین ویژگی هستند که آنها را به یک ماده غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل کرده است.

موزها کالری کمی دارند. یک موز متوسط تقریباً بیش از 100 کالری دارد . اما در عین حال همچنین بسیار مغذی است که اشتهای شما را کاهش می دهد و منجر می شود تا کالری کمتری را دریافت کنید.

خوردن سبزیجات و میوه هایی مانند موز که دارای  فیبر هستند با کاهش وزن ارتباط تنگاتنگی دارد.

موز ، عامل سلامت قلب

پتاسیم یک ماده معدنی است که برای سلامت قلب ضروری است . خصوصاً این ماده در کنترل فشار خون کمک بسیاری می کند.  با وجود اهمیت آن ، تعداد کمی از افراد به اندازه کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت می کنند

رژیم غذایی غنی از پتاسیم به کسانی که فشار خون بالایی دارند و مستعد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند توصیه می شود. موز یک منبع عالی از پتاسیم است. یک موز متوسط حاوی 422 میلی گرم پتاسیم است.

یک رژیم غذایی غنی از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در  افرادی که مقدار زیادی پتاسیم می خورند ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 27 درصد کاهش می یابد.  علاوه بر این ، موز حاوی مقادیر مناسبی منیزیم است که برای سلامتی قلب نیز مهم است.

موز یکی از پرمصرف ترین میوه ها در جهان است. خوردن آن می تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان و آسم کمک کند.

خواص موز جهت سلامت کلیه

خواص موز جهت سلامت کلیه

پتاسیم برای کنترل فشار خون و عملکرد کلیه ضروری است. به عنوان یک منبع غذایی مناسب پتاسیم ، موز برای حفظ کلیه ها مفید باشد.مواد غذایی حاوی پتاسیم کافی به جلوگیری از بروز سنگ کلیه کمک می کند. طبق یک مطالعه ، مصرف منظم موز نیز می تواند 40٪ احتمال مشکلات کلیوی را کاهش دهد.

یک مطالعه در زنان مشخص کرد که افرادی که 2 تا 3 بار موز در هفته می خورند ، 33٪ کمتر از دیگران احتمال ابتلا به بیماری کلیوی را دارند. مطالعات دیگر متذكر می شوند كه كسانی كه 4 تا 6 بار در هفته موز می خورند ، تقریباً 50٪ كمتر از كسانی كه این میوه را نمی خورند به بیماری كلیه مبتلا می شوند.

قوی شدن ماهیچه ها

کمبود مواد معدنی یکی از دلایل اصلی اسپاسم عضلات است. ممکن است بعد از ورزش احساس کرده باشید که عضلاتتان درد می کنند و یا از رشد انها ناراضی باشد و به این علت است که در رژیم غذایی شما به مقدار لازم منیزیم وجود ندارد . موز چون سرشار از منیزیم است به رشد و قوی شدن ماهیچه ها کمک کرده و دیگر شاهد مشکلات ماهیچه نخواهید بود.

اگر شما نیز ورزش می کنید ، با نظر مربی می توانید مصرف موز را قبل و حین و یا بعد از تمرین بگنجانید. این ماده به کاهش درد عضلات شما کمک خواهد کرد.

خواص موز : کاهش مشکلات روحی

شاید ندانید مشکلات روحی قبیل از استرس ، کم خوابی ، افسردگی و … با خوردن موز قابل پیشگیری است و به درمان نیز کمک میکند تریپتوفان ماده ی مهم شیمیایی مغز در موز وجود دارد و همچنین اپی نفرین موجود در موز برای تنظیم استرس مفید خواهد بود.

خواص موز در رژیم غذایی

برای داشتن یک صبحانه مغذی ، یک موز تکه تکه شده را به غلات یا جو دوسر اضافه کنید. موزهای تازه در تمام سال در دسترس هستند. بر خلاف سایر میوه ها ، روند رسیدن موز پس از برداشت آن ها کند نمی شود.

هرچه دما گرمتر باشد موزهای سریعتر می رسند. با این حال ، برای کند شدن مراحل رسیدن ، موزها باید در یخچال قرار گیرند. برای زودتر رسیدن موز ، موز را در یک کیسه کاغذی در دمای اتاق قرار دهید.

از موزها می توانید در تهیه اسموتی ها استفاده کنید و فریز کنید. می توانید از یک موز در محل کار یا مدرسه برای یک میان وعده سالم و قابل حمل استفاده کنید.

مضرات استفاده بیش از اندازه موز

  • برخی از افراد ممکن است به موز حساسیت نشان دهند. اگر کسی به موز آلرژی داشته باشد ، موز بخورد ، ممکن است علائمی از جمله خارش دهان و گلو  ، کهیر ، تورم و خس خس سینه تجربه کند.
  • موز ممکن است باعث ایجاد میگرن در برخی از افراد شود. به افرادی که غالباً سردرد میگرنی را تجربه می کنند ، توصیه می شود روزانه بیش از نیمی از موز میل نکنید.
  • موز همچنین حاوی فیبر زیادی است. خوردن بیش از حد فیبر می تواند منجر به نفخ و گرفتگی معده شود.
  • مصرف زیاد پتاسیم می تواند برای کسانی که کلیه های آنها کاملاً عملکردی ندارند و در واقع نارسایی کلیه دارند ، مضر باشد. اگر کلیه های شما قادر به از بین بردن پتاسیم اضافی از خون نباشند ، می تواند کشنده باشد.
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *