خواص آووکادو | از خواص درمانی این میوه غافل نشوید !

آووکادو درختی است بومی آمریکای مرکزی و مکزیک که در آب و هوای گرم و نسبتا مرطوب تا بیست متر با سرعت رشد می‌کند و همواره برگ‌هایی به رنگ سبز دارد. گل‌های این درخت به رنگ زرد مایل به سبز است و میوه‌ای گلابی شکل به رنگ سبز یا سیاه دارد. هسته‌ی میوه‌ی آووکادو مقدار کمی روغن دارد که غلیظ و به رنگ زرد مایل به سبز است و بو و طبع مطبوعی دارد. با توجه به خواص آووکادو در بحث تغذیه و درمان، قصد داریم در مجله‌ی علمی “زیبا بمان” به این مورد بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید با خواص آووکادو.

خواص آووکادو

ارزش غذایی آووکادو

آووکادو سرشار از انرژی، کربوهیدرات، قند، فیبر، چربی و پروتئین است و حاوی ویتامین‌های گروه B، E، K و A است. همچنین در آووکادو مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سلنیوم، آهن و روی موجود است.

خواص درمانی آووکادو

آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان است و با از بین بردن اثر تخریبی رادیکال‌های آزاد، می‌تواند از ایجاد رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کرده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

آووکادو چربی سالم اشباع نشده دارد که سطح کلسترول بد خون را کاهش داده، فشار خون بالا را درمان کرده و باعث بهبود عملکرد قلب و سلامت عروق می‌شود.

آووکادو حاوی اسیدهای چرب فراوانی است که سبب می‌شود مقاومت بدن نسبت به هورمون انسولین کاهش یافته، میزان گلوکز خون کنترل شده، خطر ابتلا به بیماری دیابت کاهش یابد و در صورت ابتلا به این بیماری نیز، مانع افزایش ناگهانی سطح قند خون بعد از خوردن غذا می‌شود و بیماری کنترل می‌گردد.

آووکادو با تامین اسیدهای آمینه‌ی مورد نیاز کبد، باعث کاهش چربی‌های مضر تجمع یافته در کبد شده و با سم‌زدایی از کبد، بهبود عملکرد و سلامت آن را به دنبال دارد.

آووکادو سرشار از لوتئین و زاکسانتیین است که نوعی کارتنوئید است و یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود و باعث کاهش بیماری چشمی مانند آب مروارید و ماکولاردیژنراسیون می‌شود.

آووکادو منبع عظیمی از فیبر را داراست که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است؛ از آن میان می‌توان به بهبود هضم غذا، درمان درد معده، زخم معده، درمان یبوست و درمان سندروم روده‌ی تحریک‌ پذیر اشاره کرد. از طرف دیگر، از آنجا که فیبر موجود در آووکادو اجازه‌ی جذب سریع گلوسیدها را نمی‌دهد، احساس سیری طولانی مدتی را در فرد ایجاد کرده و این امر باعث کاهش وزن بدن می‌شود.

آووکادو ترکیبی به نام فیتواسترول دارد که ضد التهاب و ضد درد است و می‌تواند در کاهش درد مفاصل کمک زیادی کند. وجود روی، فسفر، مس، کلسیم و سلنیوم در آووکادو خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

آووکادو فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان دارد و همین امر به از بین رفتن باکتری‌های مضر داخل دهان و سطح دندان کمک زیادی کرده و خوشبو شدن دهان و سلامت دندان‌ها را به دنبال دارد.

خواص آووکادو برای بارداری

از خواص آووکادو می توان به این اشاره کرد که مقادیر زیادی اسید فولیک دارد که در بارداری برای جلوگیری از ایجاد نقص لوله‌ی عصبی در جنین بسیار مفید بوده و از سقط آن جلوگیری می‌کند. همچنین، این میوه‌ بیماری صبحگاهی زنان باردار که همان حالت تهوع و استفراغ است را کاهش می‌دهد.

آووکادو با دارا بودن چربی غیر اشباع برای رشد کودک بسیار ضروری است و نیاسین، پتاسیم، منیزیم و فولیسین موجود در آن باعث تقویت ذهن کودکان می‌گردد.

آووکادو سرشار از ویتامین‌های خانواده‌ی B است که از آن میان بیوتین به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و مانع از خشک شدن آن، پوسته‌ شدن و قرمزی آن می‌گردد. ویتامین‌های A و K موجود در این میوه، مانند یک آنتی‌اکسیدان قوی از بروز آفتاب‌سوختگی جلوگیری می‌کند. استرولین یک ساختار مولکولی در آووکادو است که با افزایش کلاژن سازی پوست، باعث جوانسازی آن می‌گردد. خاصیت سم‌زدایی آووکادو نیز در از بین رفتن لکه‌های پوستی بسیار مفید است.

آووکادو دارای بیوتین است و با تامین رطوبت مورد نیاز موها، از خشک شدن و وز شدن آن جلوگیری می‌کند و ابتلای موها به موخوره و ریزش را کاهش می‌دهد. چربی‌ها و اسیدهای چرب موجود در آن فولیکول موها را تحریک کرده و با بهبود گردش خون در پوست سر، تقویت موها را به دنبال دارد. از طرفی، این چربی‌ها و اسیدهای چرب باعث درخشندگی موها می‌شود و در زیبایی آن‌ها بسیار موثر است.

از برگ و هسته‌ی آووکادو نیز برای درمان برخی بیماری‌ها می‌توان استفاده کرد:

از برگ آووکادو در درمان بیماری‌هایی مانند زخم معده، روماتیسم، نقرس، فشار خون بالا، اسهال و سنگ کلیه می‌توان استفاده کرد؛ برای این منظور، دو برگ از آووکادو را در یک فنجان آب جوش ریخته و بعد از اینکه 15 دقیقه دم کشید، آن را میل نمایید. روزی یک فنجان از این دمنوش را بنوشید تا سلامت جسم شما تضمین گردد.

از هسته‌ی آووکادو برای لاغری و چربی‌ سوزی، درمان اسهال، درمان خستگی، درمان استرس و درمان اختلالات تیروئیدی می‌توان استفاده کرد؛ برای تهیه‌ی دمنوش هسته‌ی آووکادو، هسته‌های آن را روی حرارت پایین بو داده و با جوشاندن آن در آب به مدت 10 دقیقه، آن را میل نمایید. روزی دو بار از این دمنوش استفاده کنید.

مضرات آووکادو

مصرف بیش از اندازه‌ی آووکادو باعث تشدید میگرن شده و علائمی نظیر تهوع، استفراغ و حساسیت به نور را افزایش می‌دهد. در صورت بروز هر یک از این علائم، سریعا مصرف آووکادو را قطع کنید.

خرید و نگهداری آووکادو

هنگام خرید آووکادو دقت کنید میوه‌های رسیده، تازه و بدون لکه را انتخاب کنید؛ میوه‌هایی با رنگ تیره و کمی نرم برای خرید مناسب است. همچنین، آووکادوی کاملا رسیده را در جای خنک نگهداری کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *