دارچین چه خواص و مضراتی دارد ؟
دارچین ادویه ای است که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده میشود. همچنین میتوانید از آن به عنوان چای استفاده کنید و یا در چای خود تکه ای از چوب دارچین بیندازید و از طعم و بوی آن لذت ببرید. دارچین از اکسید شدن سلول های بدن جلوگیری میکند. در ادامه درباره خواص دارچین بیشتر صحبت خواهیم کرد. دارچین در درمان بسیاری از بیماری ها موثر بوده و فواید بسیار دارد. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
ارزش غذایی دارچین
در 100 گرم دارچین 247 کیلوکالری انرژی، 80.59 گرم کربوهیدرات، 3.99 گرم پروتئین، 1.24 گرم چربی، 10.58 گرم آب، 53.10 گرم فیبر، 2.17 گرم قند، 0.0 میلی گرم کلسترول وجود دارد. ویتامین های تشکیل دهنده دارچین ویتامین A، D، E، k، C و انواع ویتامین های گروه ب (B1;B2;B3;B4;B5;B6;B9;B12) میباشد. مواد معدنی موجود در آن کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منیزیم، منگنز، سلنیم است.
خواص دارچین
کنترل دیابت: از خواص دارچین میتوان به کنترل قندخون، برای افراد مبتلا به دیابت اشاره کرد.
کاهش کلسترول: دارچین دارای خواصی است که میتواند قند و چربی را کنترل و حتی کاهش دهد. همچنین میتواند کلسترول بد را کاهش و از التهاب بافت های داخلی جلوگیری کند و حملات قلبی را نیز کاهش دهد.
آلزایمر: دارچین به علت داشتن ترکیبات اپیکاتچین و سینامالدهید مانع رشد رشته ای در سلول های مغزی که باعث میشود فرد به آلزایمر مبتلا شود میشود. پس از دارچین میتوانید برای پیشگیری از بیماری آلزایمر استفاده کنید.
بیماری قلب: دارچین دارای خواص ضدالتهابی است که میتواند از قلب و شریان های در اطراف آن در برابر عفونت و آسیب محافطت کند. شما با خوردن دارچین میتوانید موجب کاهش حملات قلبی شوید.
عفونت: دارچین دارای خواص ضدباکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی و ضدعفونی کننده میباشد. برای درمان عفونت های خارجی و داخلی مفید است.
عملکرد مغز: برای بهبود فعالیت مغز میتوانید دارچین را ببویید. عطر دارچین میتواند باعث بهبود عملکرد شناختی و توجه شود و باعث بهبود حافظه شود.
بهبود گردش خون: دارچین باعث بهبود گردش خون شده و همین سبب رسیدن اکسیژن بیشتر به سلول های بدن شده فعالیت متابولیک را افزایش میدهد.
سرماخوردگی: برای بهبود سرفه و سرماخوردگی و سردردهای ناشی از سرماخوردگی میتوانید از چای دارچین استفاده کنید.
دستگاه گوارش: دارچین به از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی های معده و نفخ آن کمک میکند. دارچین را در غذاها علاوه بر عطر و طعم آن برای هضم سریع آن نیز استفاده میکنند.
تسکین درد: دارچین به علت داشتن خواص ضدالتهابی میتواند گرفتگی و سفتی ماهیچه ها و مفاصل را از بین ببرد.
سرطان : دارچین میتواند از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند همچنین مانع رشد سلول های لنفوم و لوسمی شود و یا آن را به حداقل برساند.
خونریزی : دارچین دارای خواصی است که می تواند مانع خونریزی شود.
کنترل وزن: دارچین میتواند کلسترول و میزان قند خون را کنترل کند. به همین علت میتواند کربوهیدرات ها متابولیزه و موجب سوزاندن چربی و کاهش وزن نیز شود.
میل جنسی: مصرف دارچین میتواند به افزایش میل جنسی در زنان و مردان کمک کند.
اگزما: ترکیب دارچین و عسل و استفاده از آن بر روی پوست میتواند اگزما را درمان کند.
دهان و دندان: به علت داشتن خواص ضدالتهابی با جویدن آن میتوانید دندان و لثه های خود را از آسیب محافظت کنید. دارچین در آدامس ها و دهانشویه ها استفاده میشود و قادر است بوی بد دهان را از بین ببرد.
شما میتوانید با ترکیب عسل و دارچین و قرار دادن آن بر روی دندان خود درد دندان خود را تسکین دهید.
سلامت مو: یکی از خواص دارچین جلوگیری از ریزش مو است.
شما میتوانید با ترکیب عسل، روغن زیتون، دارچین و تخم مرغ یک ماسک درست کنید آن را بر روی سر خود بگذارید. البته باید مطمئن شوید که به مواد ذکر شده حساسیت ندارید.
آکنه: عسل و دارچین را با هم ترکیب کنید و آنرا بر روی صورت خود بگذارید دارچین باکتری های آکنه را غیرفعال میکند و عسل موجب سفیدی و طراوت پوست میشود. بعد از 10 دقیقه میتوانید صورت خود را با آب گرم بشویید و خشک کنید.
اضطراب و استرس: از چای دارچین به عنوان آرامبخش میتوانید استفاده کنید.
کاهش چین و چروک: دارچین گلیکاسیون که موجب افزایش چین و چروک در پوست فرد میشود را کاهش میدهد.
مضرات دارچین
مصرف بیش از حد دارچین موجب بی خوابی، تپش قلب و افسردگی در فرد میشود.
طبیعت دارچین گرم است و افرادی که دارای طبع گرم هستند آن را مصرف کند موجب خشکی در پوست، گرگرفتگی، خارش بدن و گلو و… میشود. پس مقدار مصرف آن باید مطابق با مزاج فرد باشد.
مصرف دارچین برای زنان باردار توصیه نمیشود زیرا موجب زایمان زودرس میشود.
در دوران شیردهی نیز دارچین ممکن است موجب ناراحتی معده نوزاد شود. معده درد، اسهال و استفراغ نشاندهنده این است که کودک شما به این نوع مواد حساسیت دارد.
افزایش ورم و التهاب پوست، ترک های گوشه دهان و سوزش معده از دیگر عوارض آن است.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند ولی مصرف زیاد آن باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون میشود. در صورتی که دارچین با داروهایی مانند آسپرین مصرف شود این مسئله را دو برابر میکند.
مقدار مصرف دارچین
بسته به مزاج شما این مقدار متفاوت است. برخی از محققان 2 الی 4 گرم در روز برخی دیگر 1 الی 6 گرم در روز را پیشنهاد میکنند. البته این نکته را فراموش نکنید که مصرف بیش از حد دارچین ممکن است باعث ایجاد مسمومیت در فرد شود.
دیدگاه کاربران