بیماری آلزایمر چیست، علت و علائم ایجاد بیماری، نحوه پیشگیری و درمان

بیماری آلزایمر با فراموشی همراه است و مردم با این نام از این بیماری یاد می کنند. بیمار در این دوران حافظه کوتاه مدت خود را از دست می دهد. آلزایمر یکی از دردناک ترین بیماری ها می باشد که حتی باعث می شود فرد بیمار مسیر خانه ی خود را به یاد نیاورد..

همه ی ما کم و بیش نام این بیماری را شنیده ایم و از مبتلا شدن به آن ترس داریم زیرا در این دوران مغز انسان روز به روز کوچکتر شده و بر روی رفتار او تاثیر منفی می گذارد. با بالا رفتن شدت این بیماری علائمی که در فرد ایجاد می شود به مراتب بالاتر می رود و بیمار نمی تواند حتی به راحتی صحبت کند.

بیماری آلزایمر چگونه ایجاد می شود؟

به هنگام بروز بیماری آلزایمر در عصب های مغز بیمار اختلال پیش می آید و سلول های مغز او کاهش پیدا می کند و باعث می شود بیمار دچار فراموشی شود. در اوایل آلزایمر بیمار با فراموش کردن کارهای روزمره و حتی فراموش کردن نام فرزندان خود آغاز می شود که رفته رفته این بیماری افزایش پیدا می کند و علائم بیشتری در فرد ظاهر می شود.

آلزایمر در سنین بالای 60 سال رخ می دهد; اگر در این زمان شما دچار فراموشی های خفیف شدید برای اطمینان از نداشتن آلزایمر به دکتر مراجعه کنید. ممکن است این فراموشی به علت رایط روزانه در شما رخ بدهد و ردی از آلزایمر نباشد که این موضوع بسیار خوشحال کننده است.

علائم آلزایمر

  • تکرار سوالات و صحبت هایتان با فرد دیگر
  • از یادبردن کارهای روزانه و حتی قرارهایی که داشته اید
  • اداره نکردن امور مالی
  • فراموش کردن مسیری که قبلا بارها رفته اید
  • تشخیص ندادن چهره ی افراد و به یاد نیاوردن آن ها
  • دشواری در کارهای شخصی خود مانند لباس تن کردن
  • اعتماد نکردن به دیگران
  • تغییر در خلق و خو
  • ایجاد توهم و خیال بافی (به عنوان مثال حس می کنند کسی از آنها چیزی دزدیده باشد)

علائمی که در این بیماری وجود دارد متفاوت می باشد و در هر فردی می تواند به گونه ای نمایان شود; گاهاً می تواند با کاهش شنوایی همراه باشد. ناگفته نماند که شنوایی تاثیر بسیار بر مغز دارد.

افسردگی یکی دیگر از علائمی است که می تواند شروع بیماری آلزایمر باشد. انسان گوشه گیر شده و با اطرافیان خود صحبتی نمی کند و حتی در بعضی مواقع حس تنها بودن و بی کسی به او دست می دهد که باعث می شود فرد افسرده شود.

چگونه از بیماری آلزایمر جلوگیری کنیم ؟

همانطور که در مطالب قبلی گفته شد آلزایمر یک بیماری پیش رونده می باشد و باعث می شود مغز انسان روز به روز کوچکتر شود. در این بیماری در مغز انسان سلول های مغزی جای خود را به پلاکهای پیری می دهند و در این صورت سلول های سالم مغز از بین می روند.

تا به امروز پیشگیری قطعی برای این بیماری وجود نداشته اما می توان با عمل کردن به بعضی نکات از رشد این بیماری جلوگیری به عمل آورد و یا حتی ممکن است این روش ها بتواند  به مبتلا نشدن شما به این بیماری جلوگیری کرد.

  • نوشیدن مایعات مختلف
  • در مصرف داروها دقت کنید
  • رژیم سالم داشته باشید
  • موسیقی های متنوع گوش کنید
  • خوردن ماهی

روند این بیماری برعکس بیماری های دیگر کند پیش می رود و سالها طول می کشد تا کامل به این بیماری دچار شوید. در اوایل آلزایمر شما علائم جزئی دارید و رفته رفته با شدت بیماری این علائم جزئی جای خود را به علائم شدیدتری می دهند.

اگر به این بیماری مبتلا شده اید و یا برای پیشگیری از این بیماری و کند پیش رفتن آن می توانید سطح مطالعه خود را بالا ببرید و از ذهن خود کار بکشید تا بتواند فعالیت مفیدی داشته باشد و این بیماری علائم خود را دیر تر نشان بدهد. حتما در شبکه ها اجتماعی فعالیت داشته باشید و نگذارید ذهنتان بیکار بماند. حتی میتوانید مجله ها و روزنامه ها را مطالعه کنید.

بعضی از افراد این بیماری را با بیماری های دیگر مثل افسردگی اشتباه می گیرند. کسانی که به آلزایمر دچار شده اند متوجه تغییر رفتار و نشانه های بیماری آلزایمر در خود نمی شوند بلکه کسانی که با آن ها زندگی می کنند و در کنار آن ها هستند متوجه این بیماری می شوند; اما در بیمارانی که افسردگی دارند خود فرد متوجه تغییر در رفتار و گوشه گیر شدن خود می شود و به پزشک مراجعه می کند.

آلزایمر را چگونه درمان کنیم ؟ آیا آلزایمر درمان قطعی دارد ؟

همه ی ما انسان ها درباره این بیماری کم و بیش شنیده ایم و یا حتی ممکن است با افراد مبتلا به این بیماری زندگی کرده باشیم. در این افراد با افزایش این بیماری فرد حتی ممکن است بی اختیاری ادرار داشته باشد که شرایط زندگی را برای خود و اطرافیانش بسیار سخت می کند.

هیچ یک از ما دوست نداریم به این بیماری دچار شویم و به دنبال راه هایی برای پیشگیری به مبتلا نشدن به آن هستیم; کسانی هم که با افرادی زنگی می کنند که به آلزایمر مبتلا شده اند قطعا به دنبال راهی برای درمان این بیماری می باشند.

لازم به ذکر است که هنوز درمان قطعی برای این بیماری مشخص نشده است. داروهایی وجود دارند که با مراجعه به پزشک بر ای شما تجویز می شود. این داروها برای جلوگیری و یا کند پیش رفتن این بیماری می باشد. از آنجایی که آلزایمر مغز شما را از بین می برد و بر حافظه ی شما تاثیر دارد، این دارو ها به شما کمک میکند تا حافظه تان ضعیف تر نشود و یا اینکه این روند به آرامی پیش رود.

در آخر لازم است بدانید آلزایمر بیماری خطرناکی است و شرایط زنگی را برای فرد بیمار و حتی اطرافیان بسیار سخت می کند. با مراجعه کردن نزد پزشک می توانید از این بیماری مطلع شوید و داروهای لازم را مصرف کنید تا این بیماری کند پیش رود. لازم است بدانید که ورزش کردن و فعالیت داشتن می تواند کمک کند تا آلزایمر در شما دیرتر اتفاق بی افتد و به آرامی مراحل خود را طی کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *