هنر درمانی چیست و چگونه کار می کند؟

هنر درمانی چیست ؟ جمله قدیمی ، ” یک عکس به اندازه هزار کلمه ارزش دارد ” ، نشان دهنده تأثیر مهمی است که هنرها و بیان خلاقانه بر درک و ارتباط انسان دارند. همانطور که یک نقاشی یا یک قطعه موسیقی می تواند به روش خود چیزی را شرح دهد. هنر درمانی افرادی را که با مشکلات جسمی ، عاطفی و شناختی روبرو هستند ، را به سوی راه های جدیدی از درک و بیان راهنمایی می کند.
مردم برای بهره مندی از هنر درمانی لازم نیست هنرمند یا حتی در هنر خوب باشند. این شکل از درمان چیزی فراتر از یک کلاس هنری یا فقط چیزی است که افراد را به خود مشغول کند. هنر درمانی با استفاده از قدرت هنر و شیوه های مختلف ارتباطی باعث می شود تا مردم به روش های جدیدی درمان شوند ، و ممکن است در این مسیر انواع مختلفی از بیماری ها را بهبود دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هنر درمانی و سایر اشکال خلاق درمانی که ممکن است به نفع افرادی باشد که مشکلات بهداشت روانی دارند تا آخر با ما همراه باشید. 

هنر درمانی

هنر درمانی چیست؟

طبق انجمن هنر درمانی آمریکا ، هنر درمانی نوعی درمان است که سلامت روان و خدمات انسانی را با استفاده از ” هنرآفرینی فعال ، فرآیند خلاقیت ، تئوری روانشناختی کاربردی و تجربه انسانی ” ادغام می کند.
متخصصین دارای مجوز ، که هم در زمینه آموزش و هم هنر آموزش دیده اند ، این جلسات را برای افراد در هر سنی برگزار می کنند. می توان هنر درمانی را در جلسات تک نفره ، گروه درمانی و مشاوره خانواده یا زوجین قرار داد.
یکی از اهداف اصلی هنر درمانی بهبود رفاه مردم است. این می تواند به بهبود یا بازگرداندن عملکرد فرد کمک کند. هنر درمانی در محیط های آموزشی ، پزشکی و توانبخشی و همچنین در مراکز خصوصی و کلینیک های بهداشت روان صورت می گیرد.

هنر درمانی چگونه کار می کند؟

افرادی که به هر شکلی کار هنری انجام می دهند ، خواه خود را هنرمند بدانند یا نه ، در فرآیند شناخت خود شرکت می کنند که به آنها فضای امنی برای ابراز احساسات می دهد. بعلاوه ، به آنها این امکان را می دهد که احساس كنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشند. این روند خلاقانه در نوع خود لذت بخش است ، اما این تنها فعالیتی نیست که در یک جلسه هنر درمانی انجام می شود.
در یک جلسه هنر درمانی ، یک فرد ممکن است برخی از تمرینات زیر را انجام دهد:

  • رنگ آمیزی
  • نقاشی
  • نقاشی با انگشت
  • کار با خاک رس
  • منبت و معرق کاری (کنده کاری)
  • مجسمه سازی
  • خط خطی کردن یا نقاشی کشیدن بدون هیچگونه فکری
  • ساختن کلاژ

اگرچه این تمرینات تحت هدایت یک متخصص درمانگری انجام میشود ، اما آنچه ظاهر می شود باید پاسخ های فیلتر نشده فرد باشد. درک آنها می تواند سلامت روان و رفاه را ارتقا بخشد. برای باز کردن این درک ، فرد و هنر درمانگر آنها درباره آثار هنری بحث می کنند. آنها آنچه اشیا ، افراد و تصاویر را انجام می دهند و در آن نشان داده نشده است ، کشف خواهند کرد.

سایر روشهای درمانی خلاقانه

خاستگاه هنر درمانی

اگرچه هنر برای هزاران سال بخشی جدایی ناپذیر از تجربه بشر بوده است ، اما عمل هنر درمانی پیشرفت نسبتاً جدیدی است و اولین بار در دهه 1940 هنرمندی از انگلستان آن را مطرح کرد.
متفکران اصلی از زمینه های آموزش ، هنرهای تجسمی و روان درمانی وارد این حوزه شده اند. “مادر هنر درمانی” ، مارگارت ناومبورگ ، تحت تأثیر اولین موج نظریه روانکاوی در اوایل قرن 20 قرار گرفت. وی معتقد بود که افراد از طریق فرآیند خلاقیت ، افکار و احساسات ناخودآگاه خود را که ممکن است سرکوب کرده باشند ، به معرض نمایش خواهند گذاشت.
وی احساس کرد وقتی افراد از طریق این روند خلاقانه با یک درمانگر صحبت می کنند ، آنها با کارهای هنری خود می توانند خودشان را نشان دهند. این درک ، به نوبه خود باعث بهبود روانشناختی می شود. 

هنر درمانی قادر است چه نیازهایی را برآورده کند ؟

هنر درمانی می تواند نیازهای زیر را برطرف کند:

افرادی که ضربه روحی مانند جنگ یا یک فاجعه طبیعی را تجربه کرده اند

افراد با مشکلات سلامتی ، از جمله آسیب های مغزی و سرطان

افراد مبتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی ، اوتیسم و زوال عقل

هنر درمانی می تواند به کاهش استرس و اضطراب در افراد مبتلا به درد کمک کند. علاوه بر این ، متخصصان می گویند این روش ممکن است برای افرادی که با شرایط خاص زندگی می کنند مانند موارد زیر مفید می تواند باشد:

  • اضطراب
  • اختلالات خوردن ، در کنار درمان های استاندارد
  • اختلالات مصرف مواد
  • فشار

پزشکان می گویند که هنر درمانی همچنین می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های خاص خود را در موارد زیر افزایش دهند:

  • بهبود عملکرد برای حل یک مناقصه
  • افزایش مهارت های اجتماعی
  • مدیریت استرس
  • تقویت توانایی های خود
  • بهبود در درک آنها از خودشان

در کودکان

محققان دریافته اند که هنر درمانی می تواند برای کودکانی که با چالش های خاص زیر روبرو هستند می تواند مفید باشد:

  • تروما در دوران کودکی
  • معلولیت ها و نیازهای ویژه آموزشی
  • کودکان مجرم یا خلافکار 
  • آسم مزمن

هنر درمانی همچنین می تواند به درد کودکانی بخورد که با یک مسئله واحد روبرو نیستند اما در زندگی با چالش های مختلفی روبرو هستند.

سایر روشهای درمانی خلاقانه

هنرهای تجسمی تنها رشته هنری نیستند که می توان آنها را در یک عمل درمانی قرار داد.

سایر اشکال خلاق درمانی عبارتند از:

1- موسیقی

موسیقی درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جلسات گوش دادن به موسیقی
  • آهنگ و ترانه نوشتن
  • ساز زدن 

موسیقی درمانی ممکن است بر افرادی که دارای مشکلات بهداشت روانی ، آسیب ها و بیماری آلزایمر هستند و برخی دیگر از مسائل می تواند تاثیرگذار باشد. برای مثال برای برخی از افراد باردار ممکن است مفید باشد در هنگام زایمان.

2- رقصیدن

رقص درمانی برای ارزیابی و درمان وضعیت فرد از ارتباط غیرکلامی استفاده می کند.

3- نمایش

یک روند فعال و تجربی ، درام درمانی با کمک به افراد در ابراز احساسات و ایجاد مهارت های بین فردی از طریق داستان سرایی و بداهه پردازی عمدی می باشد. 

4- شعر

شعر درمانی از طریق نوشتن، مانند نوشتن خاطرات روزانه، نوشتن داستان ، نقل داستان و شعر انجام می گیرد. 

5- انتقال موثر فکر و احساس یا Expressive therapy

هنگامی که اشکال هنری خلاق اضافی به عنوان بخشی از یک فرآیند درمانی مشخص می شود ، به عنوان Expressive therapy شناخته می شود.
یک مطالعه نشان داد که افزودن رقص ، نمایش ، موسیقی و فعالیتهای حرکتی به جلسات درمانی برای افراد مبتلا به زوال عقل منجر به بهبودهای چشمگیری در ارتباط ، سرگرمی و شادی فرد می شود.

خلاصه

هنردرمانی یک رویکرد درمانی است که با نمایان کردن عمیق ترین افکار و احساسات فرد از طریق هنر ، باعث بهبود می شود. این روش درمانی برای افراد در هر سنی ، از جمله کسانی که خود را در هنر خوب نمی دانند ، قابل دسترسی است. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است برای افرادی که شرایط مختلفی دارند ، از اختلالات در غذا خوردن گرفته تا تروما می تواند مفید باشد.
برای کسانی که اشکال دیگر درمانی را دشوار یا بی اثر می دانند ، هنردرمانی می تواند گزینه ای عالی برای آزمایش به عنوان درمان کمکی باشد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *