والسارتان متعلق به طبقهای از داروها به نام مسدود کنندههای گیرندهی آنژیوتانسین II (ARB) است، که شامل تلمیسارتان، کاندیسارتان، لوزارتان، آلمسارتان و ایربسارتان نیز می شود.
از والسارتان برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی استفاده می شود. همچنین برای بهبود و افزایش شانس زندگی طولانی تر پس از سکته قلبی نیز موثر است.به طور کلی ، اثرات فیزیولوژیکی والسارتان منجر به کاهش فشار خون ، کاهش سطح آلدوسترون ، کاهش فعالیت قلبی و افزایش دفع سدیم می شود و با پایین نگه داشتن فشار خون بالا باعث جلوگیری از سکته مغزی ، سکته قلبی و مشکلات کلیوی می شود.
والسارتان ابتدا در اروپا در سال 1996 برای درمان فشار خون بالا در بزرگسالان تصویب شد. اندکی پس از آن ، در سال 1997 ، این دارو در ایالات متحده به تصویب رسید. به طور کلی اثر جانبی والسارتان نسبت به سایر داروهای ضد فشار خون کمتر است.
فهرست مقالات
اثرات جانبی والسارتان
هنگام مصرف داروی والسارتان ممکن است سرگیجه یا سردرد مشاهده شود. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، باید با پزشک درمیان گذاشته شود. برای کاهش خطر سرگیجه و سردرد هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده بیمار بهتر است به آرامی از خواب بلند شود.
باید به این نکته توجه داشت که پزشک این دارو را تجویز کرده است زیرا او قضاوت کرده است که سود دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.
در صورت بروز عوارض جانبی جدی،حتما به پزشک مراجعه شود، از جمله این موارد: ضعف، علائم بالا بودن سطح پتاسیم خون (مانند ضعف ماهیچه ها ، ضربان قلب آهسته / نامنظم).
اگرچه ممکن است والسالارتان باعث مشکلات کلیوی شود یا برای افرادی که مشکلات کلیوی دارند، تجویز شود، اما به ندرت ممکن است باعث مشکلات جدی کلیه یا بدتر شدن آنها شود. پزشک هنگام استفاده از والسالارتان عملکرد کلیهها را بررسی می کند. در صورت بروز علائمی از مشکلات کلیوی مانند تغییر در میزان ادرار،احتمال قطع مصرف دارو توسط پزشک وجود دارد.
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. اما در صورت مشاهده هرگونه علائم واكنش آلرژیك جدی ، از جمله: بثورات پوستی ، خارش / تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل در تنفس ، سریعاً باید با پزشک مشورت شود.
این یک لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. و ممکن است عوارض دیگری مشاهده شود که در بالا ذکر نشده است.بنابراین این موضوع باید با یک پزشک درمیان گذاشته شود تا از خطرات احتمالی جلوگیری گردد.
نحوه مصرف والسارتان
داروی والسارتان به صورت خوراکی و دونوع قرص و شربت مورد استفاده بیماران قرار میگیرد.
قرص والسارتان به صورت دوز های ۸۰ ، ۴۰ ،۳۲۰،۱۶۰ در بازار موجوداست و بدون غذا معمولاً یک یا دو بار در روز توسط پزشک تجویز شده و مصرف میشود. مقدار مصرف این دارو بستگی به شرایط پزشکی و پاسخ به درمان دارد. برای کودکان ، میزان دوز دارو نیز براساس وزن آنها تعیین میشود.
درصورت استفاده از فرم مایع (شربت) حداقل 10 ثانیه قبل از مصرف ، بطری خوب تکان داده شود.درون جعبه این شربتها یک قاشق مخصوص قرار دارد که به اندازه مصرف هر دوز دارو است.بنابراین از قاشقهای خانگی برای خوردن دارو استفاده نشود.
بیمار باید به طور مرتب از این دارو استفاده کند تا بیشترین سود را از آن داشته باشد. بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا احساس بیماری نمی کنند.بنابراین حتی در صورت داشتن احساس خوب نباید مصرف دارو قطع شود.
درصورت بهتر نشدن و یا بدتر شدن بیماری مانند بالا رفتن قند خون و فشار خون بالا مجددا به پزشک مراجعه شود.
موارد احتیاط
والسارتان ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد ، که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. اگر بیمار هرگونه حساسیت یا آلرژی داشته باشد، باید به پزشک خود بگوید.
بیمار باید تاریخچه پزشکی خود را به پزشک بگوید به خصوص در مورد: بیماری کبد ، از دست دادن آب بدن(کم آبی).
این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. الکل یا مواد مخدری مانند حشیش می تواند سرگیجه را شدید تر کند.بنابراین مصرف مشروبات الکلی باید محدود شود.
هنگام مصرف والسارتان بهتر است از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری شود.
این دارو ممکن است سطح پتاسیم را افزایش دهد. قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم یا جایگزین های نمکی حاوی پتاسیم ، بهتر است با پزشک مشورت شود.
در شروع درمان در بیماران با نارسایی قلبی در مصرف والسارتان باید احتیاط کرد، زیرا بیماران مبتلا به نارسایی قلبی معمولاً دچار کاهش ناگهانی فشار خون می شوند.
مصرف والسارتان در دوران بارداری و شیردهی:
این دارو برای مصرف در دوران بارداری توصیه نمی شود. چون ممکن است به جنین آسیب برساند. در دوران بارداری ، داروهایی که مستقیماً بر روی سیستم رنین-آنژیوتانسین (RAAS) عمل می کنند ، می توانند باعث آسیب و مرگ جنین در حال رشد شوند. هنگامی که بارداری تشخیص داده شود ، والسالارتان باید در اسرع وقت قطع شود.
هنوز مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک مشورت شود.
تداخلات دارویی:
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. لیستی از تمام کالاهایی را که بیمار استفاده میکند (از جمله داروهای بدون نسخه و گیاهان دارویی) باید در اختیار پزشک قرار گیرد. بدون تأیید پزشک ، مصرف والسارتان شروع و متوقف نشود.
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: آلیسکیرن ، لیتیوم ، داروهایی که ممکن است سطح پتاسیم خون را افزایش دهند (از جمله مهارکننده های ACE شامل بنازپریل / لیزینوپریل ، برخی از قرص های ضدبارداری).
برخی محصولات دارای ترکیباتی هستند که می توانند فشار خون را بالا برده یا نارسایی قلبی را بدتر کنند، خصوصاً داروهای سرماخوردگی ، داروهای رژیمی یا داروهای ضد التهاب و درد غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن / ناپروکسن).
مواردی که حین مصرف والسارتان باید رعایت شود
تغییرات سبک زندگی ممکن است به بهتر شدن روند درمان بیماری کمک کند از جمله|:
- ورزش کردن
- ترک سیگار و داشتن یک رژیم غذایی کم کلسترول.
- انجام آزمایش عملکرد کلیهها و بررسی سطح پتاسیم خون حین مصرف والسارتان.
- بررسی دورهای و مرتب فشار خون و اقدامات لازم برای کنترل آن.
شرایط نگهداری دارو:
قرص/کپسول در دمای اتاق و به دور از نور و رطوب نگهداری شود.دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود.شربت تا ۳۰ روز در یخچال نگهداری شود.
دیدگاه کاربران