درمان سرفه خشک در طب سنتی

سرفه خشک معمولاً پس از سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ می‌دهد. این نوع سرفه بر خلاف سرفه تر (خیس) مخاط به همراه ندارد. علت سرفه خشک می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله آسم، رفلاکس مزمن معده و قرار گرفتن در معرض سموم و آلودگی‌های محیطی رخ می‌دهد. برای درمان این نوع سرفه‌ راهکارهای پزشکی فراوانی وجود دارد؛ اما درمان سرفه خشک در طب سنتی نیز می‌تواند به همان اندازه موثر باشد.

در این مطلب از مجله زیبا بمان، روش‌های درمان سرفه خشک در طب سنتی را بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی با این راهکارهای خانگی موثر با ما همراه باشید.

درمان سرفه خشک در طب سنتی

آویشن

آویشن گیاهی است که از آن در تولید داروهای طبیعی و شیمیایی استفاده می‌شود. مصرف آویشن یک درمان پرطرفدار برای سرفه، گلودرد، برونشیت و مشکلات گوارشی است. تحقیقات نشان داده است که یک شربت سرفه متشکل از آویشن و پیچک، سرفه را بهتر و سریع‌تر از یک شربت شیمیایی تسکین می‌دهد.

یکی از روش‌های درمان سرفه خشک در طب سنتی، نوشیدن چای آویشن است. برا تهیه چای آویشن 2 قاشق غذاخوری آویشن خشک شده را به یک فنجان آب جوش اضافه نمایید. اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد و سپس آن را بنوشید. همچنین می‌توانید شربت‌ ضد سرفه آویشن را از داروخانه‌ها خریداری کنید.

نعناع

نعناع حاوی منتول است. منتول به بی‌حس کردن اعصاب در گلو کمک کرده و از تحریک شدن آن‌ها با سرفه جلوگیری می‌کند. این اتفاق ممکن است باعث تسکین درد شده و میل به سرفه کردن را کاهش دهد. نعناع دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی نیز می‌باشد.

چندین روش برای استفاده از خواص نعناع وجود دارد. برای درمان خانگی سرفه خشک می‌توانید از دمنوش نعناع و بخور نعناع استفاده نمایید. برای استفاده از بخور نعناع، روی سر خود حوله‌ای انداخته و بخور نعناع را تنفس کنید. همچنین برای تهیه چای نعناع نیز مقداری نعناع را در آب جوش ریخته و مقداری صبر کنید تا دمنوش گیاهی آماده شود. نوشیدن دمنوش نعناع قبل از خواب به درمان سرفه‌های شبانه کمک می‌کند.

زردچوبه

زردچوبه حاوی کورکومین است، ماده‌ای که دارای خاصیت ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتری می‌باشد. در حقیقت زردچوبه یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین خوراکی‌هایی است که برای درمان سرفه خشک در طب سنتی استفاده گردیده است.

برای درمان خانگی سرفه خشک می‌توانید 1 قاشق چای‌خوری زردچوبه و 8/1 قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را در یک نوشیدنی مانند آب پرتقال اضافه کرده و بنوشید. کورکومین موجود در زردچوبه هنگام مصرف با فلفل سیاه بسیار راحت جذب جریان خون می‌شود. همچنین می‌توانید زردچوبه را به چای گرم نیز افزوده و میل کنید.

عسل

عسل برای درمان سرفه خشک بزرگسالان و کودکان 1 سال به بالا بسیار مفید و موثر است. عسل خاصیت ضد باکتری داشته و گلو را می‌پوشاند. این پوشانندگی، خارش و سوزش گلو را کاهش می‌دهد. تحقیقی در سال 2007 نشان داد که عسل نسبت به داروی دکسترومتورفان در درمان سرفه موفق‌تر است.

برای استفاده از عسل به منظور درمان سرفه خشک، 2 قاشق چای‌خوری عسل را با آب گرم یا یک چای گیاهی مخلوط کنید. این ترکیب را یک یا دو بار در روز بنوشید. همچنین می‌توانید روزانه چند قاشق چای‌خوری عسل را به تنهایی میل نمایید.

برای پیشگیری از بوتولیسم نوزادان، هرگز به کودک زیر 1 سال عسل ندهید.

زنجبیل عسل لیمو تازه

زنجبیل

زنجبیل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی دارد. همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع حالت تهوع و تسکین درد نیز بسیار موثر است. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از ترکیبات ضد التهابی موجود در زنجبیل می‌تواند بر روی غشای مجاری تنفسی تاثیر گذاشته و باعث کاهش سرفه شود.

یکی از راهکارهای درمان سرفه خشک در طب سنتی ، نوشیدن چای زنجبیل است. می‌توانید با اضافه کردن 20-40 گرم زنجبیل تازه به یک فنجان آب گرم چای زنجبیل درست کنید. علاوه بر آن، توصیه می‌شود کمی عسل یا آب لیمو نیز به آن اضافه نمایید. افزودن عسل و آبلیمو به چای زنجبیل، اثر آن را برای درمان سرفه خشک بیشتر کرده و طعم آن را دلپذیرتر می‌کند.

آب نمک

این روش ساده یکی از مؤثرترین و مشهورترین راهکارهای درمان گلودرد و سرفه است. اما غرغره کردن آب نمک برای کودکان مناسب نمی‌باشد؛ زیرا بلعیدن آب نمک می‌تواند خطرناک باشد.

برای درمان خانگی سرفه خشک ، نصف قاشق چای‌خوری نمک را درون یک فنجان آب گرم هم بزنید تا حل شود. اجازه دهید محلول قبل از غرغره کردن کمی خنک شود. هر روز چندین بار آب نمک غرغره کنید تا سرفه بهبود یابد.

آناناس

تحقیقات نشان داده است که بروملائین (آنزیمی که تنها در ساقه و میوه آناناس یافت می‌شود) می‌تواند به تسکین سرفه کمک کند. برای کسب نتیجه مطلوب، باید یک تکه آناناس یا 100 گرم آب آناناس تازه را سه بار در روز مصرف کنید.

بروملائین نباید توسط کودکان و بزرگسالانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند مصرف شود. همچنین اگر آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسی سیلین مصرف می‌کنید باید نسبت به استفاده از بروملائین محتاط باشید، زیرا می‌تواند جذب آنتی بیوتیک را افزایش دهد.

روش‌های دیگر درمان خانگی سرفه خشک

  • استفاده از بخور اکالیپتوس
  • استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده هوای محیط
  • تهیه شربت‌های گیاهی از داروخانه
  • استفاده از دستگاه تصفیه هوای محیط به منظور از بین بردن ذرات مضر و دود

گاهی اوقات سرفه خشک می‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد. اما با روش‌های درمان سرفه خشک در طب سنتی، می‌توانید این دوره را راحت‌تر و سریع‌تر پشت سر بگذارید. اگر سرفه خشک پس از 1 ماه رفع نشد یا حتی شدیدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. زیرا این نوع سرفه می‌تواند نشانه سرطان ریه یا دیگر بیماری‌های خطرناک نیز باشد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *