آغاز فصل پاییز و زمستان برای بسیاری لذت بخش است . اما در این بین افرادی که دچار سرفه های خشک می شوند ، حتما این فصل ها کمی برایشان اذیت کننده محسوب می شود . اما درمان سرفه خشک در طب سنتی می تواند کمک بسیاری به این افراد کند.
به همین منظور در این بخش از مجله زیبا بمان سعی کردیم تا سریع ترین روش های درمان سرفه های خشک در منزل را در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما نیز تمایلی به رفتن به سراغ پزشک ندارید می توانید از این روش ها استفاده کنید. اما فراموش نکنید استفاده از دارو ها نیز مسیر درمان را برای شما کوتاه تر خواهد کرد.
سرفه خشک به سرفه ای گفته می شود که هیچگونه مخاطی ایجاد نمی کند . معمولا این سرفه ها ناشی از خشکی هوا و سرماخوردگی و حساسیت ها و عفونت های ویروسی هستند. در موارد حاد حتما باید آنها را جدی گرفت. سرفه های مداوم و پشت سر هم علاوه بر ناراحت کننده بودن برا یخود فرد می تواند اطرافیان را نیز آزار دهد. به خصوص اگر در یک کلاس درس و یا یک جلسه کاری دچار آن شوید.
فهرست مقالات
سرفه های خشک با چه علائمی همراه هستند ؟
معمولا در کنار این سرفه ها گرفتگی صدا و احساس سوزش و خارش در فرد ایجاد می شود. برخی دیگر از این علائم شامل :
- خس خس
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- بی خوابی به علت تشدید سرفه در شب
- صدای سوت در هنگام بازدم
البته این بعضی از این علائم در بیماری های دیگر نی مشاهده می شوند. برای مثال نوعی آسم وجود دارد که یکی از علائم آن سرفه های خشک است. بنابراین اگر احساس می کنید که این عارضه به دلیل سرماخوردگی نیست ، حتما جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.
درمان های خانگی سرفه خشک در طب سنتی
روش های خانگی همیشه مکمل روش های دارویی می شوند. اما گاهی به تنهایی نیز می توانند تاثیرات خارق العاده داشته باشند. گاها پزشکان نیز آن ها را توصیه می کنند. و شما را به رعایت برخی موارد دعوت می کنند :
سوپ ، آبگوشت ، چای یا نوشیدنی گرم
حتما شما هم در اطراف خود دیده اید که مادر و یا مادربزرتان به هنگام بیماری سوپ گرم برایتان آماده کنند. این موضوع از قدیم مشخص می باشد که سوپ و آب گوشت چقدر به رفع سرفه های خشک کمک می کند. آب آناناس بنوشید. همانطور که در مطالعه سال 2010 نشان داده شده است ، آب آناناس 5 برابر موثرتر از شربت سرفه است.
مایعات گرم مانند سوپ و چای باعث افزایش رطوبت می شوند و در عین حال تسکین فوری برای گلو درد و خارش هستند . مایعات گرم همچنین به شما در مرطوب نگه داشتن کمک می کنند ، که برای روند بهبودی ضروری است.
برای درمان سرفه ها با استفاده از آویشن ، به دنبال شربت سرفه ای باشید که حاوی این گیاه باشد. قاشق مرباخوری آویشن خشک شده را به یک فنجان آب گرم ترکیب کنید . برای نوشیدن تند است. مقداری عسل به آن بیفزایید.
معجون معجزه آسای عسل و زنجبیل
عسل خواص ضد التهابی دارد که می تواند به کاهش التهاب در گلو کمک کند. همچنین می تواند به تجزیه مخاط و تسکین گلودرد کمک کند. سعی کنید عسل را به یک لیوان چای گرم یا آب گرم همراه با لیمو میل کنید. به کودکان زیر 1 سال عسل ندهید.
اما اضافه کردن کمی زنجبیل به ترکیب چای و عسل می تواند تاثیر گذاری آن را چندین برابر کند. این معجون را بدون عسل و با نبات نیز می توانید مصرف نمایید. بهتر است در طول روز دو الی سه فنجان از آن را مصرف کنید. یک مطالعه نشان می دهد که بعضی از ترکیبات ضد التهابی موجود در زنجبیل می توانند غشاها را در مجاری هوایی شل کنند و این باعث کاهش سرفه می شود.
توجه داشته باشید که در بعضی موارد ، چای زنجبیل می تواند باعث ناراحتی معده یا سوزش قلب شود.
دستگاه بخور را فراموش نکنید !
همانطور که از اسم این نوع سرفه ها مشخص است معمولا رطوبت به برطرف شدن آنها کمک می کند. بنابراین در ایام پاییز و زمستان از دستگاه بخور در منزل استفاده کنید و سعی کنید تا هوای منزل و یا محل کار خودتان را مرطوب نگه دارید .
افرادی که در منزل از بخاری های گازی استفاده می کنند. می توانند با قرار دادن یک کتری آب بر روی این بخاری ها ، رطوبت مورد نیاز منزلشان را تامین کنند. تنفس هوای خشک می تواند گلو را تحریک کرده و زمان بهبودی را طولانی تر کند.
مصرف ویتامین C در پیشگیری از سرفه های خشک موثر است.
گیاهان مفید برای سرفه خشک
بسیاری از گیاهان دارای خاصیت ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش تورم در گلو شما کمک کند. گیاهان دارویی سرشار از آنتی اکسیدان هستند که می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. البته مصرف خودسرانه آن ها توصیه نمی شود.
شما می توانید گیاهان را با تهیه آب میوه و یا با افزودنشان به دستور العمل های مورد علاقه خود ، به رژیم غذایی خود اضافه کنید. گیاهانی که برای درمان سرفه خشک استفاده می شوند عبارتند از:
- آویشن
- نعناع تند
- ریشه شیرین بیان
- زردچوبه
- سیر
از تحریک کننده ها دوری کنید !
زمانی که مواد تحریک کننده وارد سیستم تنفسی شما می شوند ، می توانند رفلکس سرفه را تحریک کرده و روند بهبود را کند کنند. تحریک کننده های متداول عبارتند از:
- دود سیگار
- عطرها
- گرده گل ها
- مواد شوینده
- موهای حیوان خانگی
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
سرفه خشک به ندرت نشانه شرایط اضطراری است. اما اگر تب ، درد قفسه سینه یا مشکل تنفس دارید ، فوراً به یک پزشک مراجعه کنید. اگر سرفه شما بیش از دو ماه طول بکشد یا به نظر می رسد با گذشت زمان بدتر شود ، با پزشک خود ملاقات کنید.
دیدگاه کاربران