شوره ابرو چیست؟ درمان قطعی شوره ابرو

شوره ابرو

شوره ابرو معضلی مشابه با شوره سر است و باعث ریزش پوست پوسته ای از ناحیه ابرو می شود.

شوره زدن ابرو ممکن است چندین دلیل مختلف داشته باشد. این دلایل می تواند شامل خشکی پوست، درماتیت سبورئیک و درماتیت تماسی باشند.مشورت با پزشک یا متخصص پوست می تواند به فرد کمک کند تا علت ایجاد این مشکل را تعیین کند و در صورت نیاز یک راه حل مناسب با وضعیتش را انتخاب نماید.در این مقاله با علائم ، روش های درمانی و عوارض مرتبط با شوره ابرو بیشتر آشنا می شویم.

علائم و نشانه ها شوره ابرو

شوره ابرو شبیه به شوره سر می باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که شوره ها ممکن است تا 50٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر خود قرار دهند.ممکن است فرد در زیر و اطراف ابروهای خود پوسته های سفید ، خاکستری یا زرد داشته باشد. همچنین ممکن است ناحیه مورد نظر قرمزیا ملتهب شود و فرد احساس کند که نیاز به خارش یا دست کشیدن به آن ناحیه را داشته باشد.

علل

همان طور که اشاره شد، چند دلیل مختلف برای ایجاد شوره ابرو وجود دارد. بخشهای زیر با جزئیات بیشتری در مورد این موارد بحث خواهند کرد.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک نوع التهابی رایج شوره میباشد که اگر در نوزادان بروز بیابد به آن وضعیتکرادلکپ نوزادی می گویند. این مشکل، باعث تولید پوست چرب شده و این پوسته های سفید را در امتداد ابرو و سایر مناطق پوستتحریک میکند و باعث ایجاد شوره می گردد.

قارچی به نام مالاسزیا ممکن است باعث درماتیت سبورئیک مزمن شود. این قارچ در سبوم روغنی پوست زندگی می کند و ممکن است به دلیل واکنش ضعیف سیستم ایمنی بدن تکثیر یابد. این تکثیر و گستردگی می تواند منجر به بروز علائم مزمن شود که نیاز به درمان منظم دارند.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی واکنشی بر روی پوست است که به دلیلوجود ماده آلرژی زا یا محرک ها ایجاد می شود. پوست ممکن است در برابر ماده ایمانند محصولات بهداشتی مثل شامپو هایا نرم کننده ها ، لوازم آرایشیا مواد شوینده ای که فرد از آن ها استفاده می کند واکنش نشان دهد.درماتیت تماسی می تواند بثورات خارش دار و تحریک کننده در نواحی پوستی ایجاد کند. پوست ممکن است پوسته پوسته شود و باعث ایجاد شوره شود. اگر پس از استفاده از یک محصول جدید، شوره ابرو ظاهر شد ، استفاده از آن را متوقف کنید و با یک متخصص پوست صحبت کنید تا در صورت لازم آزمایش مواد حساسیت زا را بر روی شما انجام دهد.

پوست خشک

ممکن است فردی پوست بسیار خشک منطقه مورد نظرش را با شوره زدن اشتباه بگیرد.

افرادی که در شرایط محیطی سخت و یا دارای درجه حرارت بسیار پایین زندگی می کنند ممکن است به شدت دچار خشکی پوست شوند که مانند شوره پوسته پوسته می شوند. اگر فرد مرتبا با نرم کننده های مناسب و لوسیون ها، صورت خود را مرطوب کند ، این مشکل ممکن است به سرعت از بین برود.

اگزما

اگزما یک بیماری مزمن پوستی است که باعث التهاب و بروز لکه های تحریک کننده پوست می شود. این احتمال وجود دارد که این علائم در نزدیکی محل ابرو ها ایجاد شوند.

پسوریازیس

پسوریازیس بیماری است که از واکنش ایمنی بدن ناشی می شود و باعث میگردد پوست، سلول های جدید را سریعتر از دفع سلول های قدیمی تولید کند. این امر منجر به خارش پوست آن ناحیه یا پوست پوستی شدن می شود.در بعضی موارد ممکن است پسوریازیس در بسیاری از نقاط بدن ، از جمله نزدیک ابروها نیز ایجاد شود.

درمان شوره ابرو

درمان هایی برای از بین بردن شوره ابرو

بهترین گزینه درمانی برای رفع شوره ابرو در ابتدا به علت بروز آن بستگی دارد ، اگرچه معمولاً مرطوب سازی ناحیه ابرو واطراف آن می تواند کمک کننده باشد.

دارو و درمان های بدون نسخه

محصولات بدون نسخه (OTC) مانند شامپوهای ضد شوره سر یک درمان اولیهمناسب برای همه انواع شورهاز جمله شوره ابرومیباشد.

موادی مانند سولفید سلنیوم و کتوکونازول نیز ممکن است در برخی موارد به رفع یا کاهش شوره سر و ابرو و دلایل اصلی آن مانند چربی بیش از حد یا کنترل رشد بیش از حد قارچ ها کمک کنند.

برخی دیگر از محصولات مفید و موثر در رفع شوره ابرو عبارت اند از:

  • صابون تار
  • اسید سالیسیلیک
  • گوگرد
  • سولفاستامید

برای استفاده از شامپوی ضد شوره سر،بر ابرو ، فرد باید شامپو را بر روی ابرویش ماساژ دهد تا کف کند و اجازه دهد چند دقیقه باقی بماند و پس از آن، ناحیه را شستشو دهد. سعی کنید از انتقال کف به چشم ها خودداری کنید.

در صورت وجود درماتیت تماسی ، استفاده از کرم های ضد خارش OTC یا دارو های آنتی هیستامین می توانند به تسکین علائم کمک کرده یا از تحریک و خارش جلوگیری نمایند.

درمان های پزشکی شوره ابرو

در برخی موارد ، ممکن است لازم باشد برای دریافت درمان دارویی با تجویز پزشک ، به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

اگر گزینه های ضد شوره و OTC منجر به بهبودی نشوند ، بهتر است براییافتن محلول و دارویی قویتر به متخصص پوست مراجعه کنید. آنها ممکن است درمان های شامپویی با نسخه درمانی که حاوی ترکیباتی مانند کتوکونازول یا سلنیوم سولفید را توصیه و تجویز کنند. این دارو ها نیز مشابه نسخه هایOTC هستند اما از نقاط قوت بالاتری برخوردار می باشند.

درمان های خانگی شوره ابرو

برخی از داروهای خانگی ممکن است به درمان موارد خفیف شوره ابرو کمک کنند.با این حال ، حتی با استفاده محصولات طبیعی نیز واکنش های پوستی ممکن می باشند. به همین دلیل قبل از استفاده از محصول،آن را در ناحیه کوچکی از پوست صورتتان آزمایش کنید تا وجود یا عدم وجود حساسیتتان به آن ماده مشخص شود. توجه داشته باشید که انجام این تست امری مهم است.

در موارد خفیف خشکی پوست ، روغن های طبیعی مانند روغن نارگیل ، روغن آووکادو و یا روغن جوجوبا می توانند به مرطوب کردن پوست صورت و ابرو کمک کنند.

روغن درخت چای نیزیک روغن اساسیو مفید است که دارای برخی از خواص داروییمی باشد. در حقیقت ، یک مطالعه نشان می دهد که روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی و آنتی اکسیدانی قوی است.مهم است که ابتدا قبل از استفاده مستقیم از آن، روغن را در یک حامل رقیق کنید. همچنین ، هنگام استفاده از روغن درخت چای در نقاطاطراف چشم ، بیشتر مراقب باشید.

اگر از موثر بودن آن مطمئن نیستید قبل از استفاده از روغن درخت چای باید با یک متخصص پوست و زیبایی صحبت کنید.

جلوگیری از بروز شوره

جلوگیری از شوره زدن ابرو ممکن است سخت باشد. با این حال ، برخی از نکات کلیاحتمال دارد که به جلوگیری از بروز آن ها کمک کند.

مراقبت كردن:

  • پوشیدن لباس های محافظ پوست، در هوای سخت و سرد
  • آبرسانی به پوست با استفاده از مرطوب کننده صورت و یا آبرسان ها
  • استفاده از ضد آفتاب های مناسب پوست، برای محافظت از آن در برابر اشعه خورشید
  • شناخت محصولات حساسیت زا و آلرژن های احتمالی برای جلوگیری از استفاده از آنها
  • عدم خراشیدن، بریدن یا لمس منطقه ی مورد نظر
  • جلوگیری از مصرف مواد تحریک کننده ی احتمالی

عوارض

ممکن است شوه ابرو دارای عوارض جانبی نیز باشد ، خصوصاً اگر شخصی به دنبال درمان آن نباشد.به عنوان مثال ، وجود درماتیت سبورئیک می تواند برای برخی از افراد یک مسئله مزمن و مکرر باشد که بدون درمان موثر و کامل آن تحت نظر پزشک، کنترل علائمش ممکن است دشوارتر یا بدتر شود.

همچنین ، ممکن است برخی عواقب طولانی مدت در منطقه ی ابرو وجود داشته باشد مواردی مانند زخم ناشی از یک واکنش شدید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

اگرچه حالت خشکی گاه به گاه سراغ پوست صورت هرکسی می آید و معمولاً جای نگرانی نیست ، اما کسی که نگران علائمی مانند شوره ابرو می باشد باید به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کند.

صورت گرفتن یک تشخیص کامل ممکن است به از بین بردن عوامل بروز آن که ممکن است زمینه های اساسی داشته باشند و همچنین یافتن درمان برای هر مشکلی که باعث ایجاد علائم می شود ، کمک کند.

چشم انداز

شوره سر ابرو یک مسئله ی رایج است و درمان موثر آن به علت اصلی بروزش بستگی خواهد داشت. برخی از دلایل ایجاد کننده ی آن مزمن هستند و نیاز به درمان منظم و منطقی دارند.

در مواقع دیگر ، یک ماده حساسیت زا یا شرایط هوایی و بدنی ممکن است باعث ایجاد شوره ابرو شود. در این موارد ، احتمال دارد با استفاده از دارو های OTC و جلوگیری از تحریک کننده های احتمالی برطرف شوند.در صورت ادامه دار شدن علائم شوره ، لازم است با یک متخصص پوست صحبت کنید. آنها می توانند به تشخیص اساسی آن کمک کنند و برخی از گزینه های دارویی را برای کنترل یا درمان علائم توصیه نمایند.

منبع 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *