درمان آکنه

درمان آکنه

شاید یکی از مسائلی که اکثر خانم ها با آن درگیر هستند جای آکنه بر روی صورتشان باشد. آکنه می‌تواند باعث ایجاد لکه هایی بر روی صورت شما شود. این لکه ها ممکن است شدید یا خفیف باشد. برای درمان آکنه می‌تواند از روش های مختلفی استفاده کنید. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید تا درباره درمان آکنه بیشتر صحبت کنیم.

سلول های مرده در منافذ پوست جمع شده و کم کم به سطح پوست می‌رسد و از پوست خارج می‌شود. سبوم که چربی بدن هستند از خشکی پوست جلوگیری می‌کنند. غدد ایجاد کننده چربی به منافذ پوست متصل هستند. اما زمانی که سبوم بیش از حد تولید شود موجب چسبیدن سلول های مرده به هم و به دام افتادن سلول های مرده و چربی در منافذ می‌شود. و آکنه زمانی به وجود می‎آید که منافذ پوست و سلول های مرده، چربی بدن و نوعی از باکتری (پروپیونی باکتریوم)  مسدود شود.

دلایل ایجاد آکنه

  • تغییرات هورمونی
  • استرس
  • مصرف برخی از داروها که موجب ایجاد آکنه می‌شود. (داروهای استروئیدی، ضدانعقاد و… )
  • نشستن مو و صورت به طور منظم که در این صورت موجب تشکیل رسوبات روغنی روی پیشانی و مسدود شدن منافذ پوستی و باعث ایجاد آکنه می‌شود.
  • استفاده از مواد آرایشی ای که موجب تحریک پوست می‌شود.

انواع آکنه

آکنه های غیرالتهابی

جوش سرسفید: جوش سرسفید جز آکنه های غیرالتهابی محسوب می‌شود. این نوع از آکنه ها جز ملایم ترین بشمار می‌آیند و معمولا بدون درد و تورم هستند. جوش های سرسفید، مرکز سفید و اطراف آن را هاله ای قرمز فراگرفته است.

جوش سرسیاه: این نوع جوش ها نیز مانند جوش های سرسفید عموما غیرالتهابی ، بدون درد و تورم هستند. این نوع جوش دارای لکه های سیاه یا تیره ای که به صورت برآمده رشد می‌کند. اطراف جوش نیز دارای رنگ طبیعی است. جوش های سرسیاه، جوش های سرسفیدی هستند که باز و گسترده شده و محتویات آن در معرض هوا تیره شده است.

درمان آکنه غیر التهابی: با استفاده از ژلهای شستشو، تونر، مرطوب کننده، کرم های بدون نسخه می‌توان بعضی از ضایعه هایی که در اثر آکنه به وجود آمده است را درمان کرد. برای از بین بردن ضایعه های غیرالتهابی می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

شستشو با آب ولرم و صابون (دو بار) و البته پرهیز از شستشو بیش از حد (استفاده از پاک کننده های مناسب با PH=5.5)

دست کاری نکردن آکنه ها

استفاده از لوازم آرایشی مطمئن

مصرف آب کافی

کم کردن استرس

داشتن رژیم غذایی سالم

شستشو کل بدن (یک بار)

استفاده از کرم های ضدآفتاب و پرهیز از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید

آکنه های التهابی

نوع دیگر آکنه ها هستند که التهابی هستند و پوست شما در معرض جای جوش و ضایعه های پوستی قرار می‌گیرد، همچنین پوست شما دچار التهاب، قرمزی، تورم و گرمی می‌شود و آکنه های پوستی را ایجاد می‌کند.

جوش های چرکی: این نوع جوش ها شبیه به جوش های چرکی سرسفید هستند اما بزرگتر و ملتهب تر هستند. این جوش های چرکی برآمدگی بزرگ که با چرک سفید یا زرد پر شده اند و اطراف آن به رنگ صورتی یا قرمز هستند. این نوع از جوش ها را سلول های ایمنی و سلول های باکتری تشکیل می‌دهند.

پاپول: این پاپول ها زمانی ایجاد می‌شوند که جوش های سرسفید یا سیاه تحریک شوند و موجب آسیب به پوست اطراف جوش شود.این نوع برآمدگی در زیر سطح پوست ایجاد می‌شود. این نوع آکنه سفت و شدید و صورتی رنگ و دارای تورم و رنگ قرمز هستند.

درمان آکنه التهابی: با استفاده از درمان خانگی می‌توانید پاپول ها و آکنه های چرکی را درمان کنید.

شستن محل با آب و صابون با دست یا یک لیف نرم مخصوص صورت دو مرتبه در روز

استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد در محل برای تحریک پوست و خارج کردن محتویات آن (حداکثر 15 دقیقه)

برای مقابله با باکتری ها استفاده از محصولاتی که حاوی بنزوئیل پراکسید هستند.

برای حذف سلول های مرده و ضایعات پوستی استفاده از محصولات حاوی اسید سالسیلیک

آکنه التهابی و شدید

ندول ها یا گرهگ ها: این نوع از آکنه ها دارای توده های دردناک، سخت و دارای التهاب هستند که در عمق پوست قرار دارند. زمانی این ضایعه پوستی ایجاد می‌شود که منافذ مسدود پوست موجب آسیب رساندن به بافت و سلول هایی که در عمق پوست هستند می‌شود. این نوع از آکنه به علت شدید بودن می‌تواند موجب عوارض پوستی مانند لکه های تیره و جای جوش و زخم شود.

کیست ها: این نوع توده ها بزرگ، نرم، دردناک، قرمز یا سفید رنگ بوده و محل آنها در عمق پوست و پر از چرک است. کیست ها می‌توانند باعث عوارض پوستی از جمله جای زخم و جوش بر روی پوست شوند.

درمان آکنه های التهابی شدید: در این حالت شما حتما باید برای درمان آکنه به پزشک مراجعه کنید و طبق تجویز و نظر پزشک به درمان آکنه بپردازید. این موارد عباتند از:

استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی

تزریق استروئید

مصرف رتینوئیدهای سیستماتیک مانند ایزوترتینوین

مصرف آنتی بیوتیک ها (تتراسایکلین، داکسی سایکلین، آموکسی سیلین)

مصرف داروهای ضدبارداری خوراکی برای آکنه های مرتبط با هورمون

فوتودینامیک تراپی برای مبارزه با باکتری ها

لایه بردارهای شیمیایی

از بین بردن کیست های بزرگ بوسیله تخلیه

درمان هورمونی

یکی دیگر از روش های درمانی درمان اختلالات هورمونی است که با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشاتی می‌توانید از این اختلال آگاه شوید.

درمان خانگی برای درمان آکنه

درمان خانگی برای درمان آکنه

روغن نارگیل: روغن نارگیل به علت داشتن ترکیبات ضدباکتری و ضدالتهابی موجب از بین بردن باکتری هایی که آکنه را ایجاد می‌کند می‌شود موجب کاهش تورم، قرمزی و بهبود زخم هایی که در اثر آکنه به وجود آمده است می‌شود.

رزماری: رزماری به علت داشتن مواد شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی می‌تواند التهاباتی که از پروپیونی باکتریوم آکنه به وجود آمده است را کاهش دهد.

آلوئه ورا: آلوئه ورا به علت داشتن خواص ضد باکتری و ضد التهابی می‌تواند آکنه را کاهش دهد. این گیاه به علت داشتن آب فراوان می‌تواند به عنوان یک مرطوب کننده عالی نیز برای پوست عمل کند. ابتدا جای زخم آکنه را تمیز سپس لایه ای از آلوئه ورا را روی آن قرار دهید.

عسل: عسل به علت داشتن آنتی اکسیدان می‌تواند موجب از بین رفتن ضایعات پوستی شود. همچنین عسل به علت داشتن خواص ضدالتهابی و باکتریایی به عنوان مرهم برای زخم ها استفاده می‌کنند.

سیر: از خواص بی نظیر سیر می‌توان به درمان عفونت ها و افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل میکروبها و عفونت ها اشاره کرد. برای عفونت ها و التهاباتی که در اثر آکنه به وجود می‌آید می‌توانید با اضافه کردن سیر به سبد غذایی خود آن موجب کاهش آن شوید.

روغن جوجوبا: روغن جوجوبا موجب ترمیم پوست و از بین بردن ضایعات و التهابات پوستی می‌شود.

روغن درخت چای: ین روغن به علت داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضدالتهابی می‌تواند باکتری پروپیونی که موجب به وجود آمدن آکنه می‌شود را از بین ببرد. این روغن همچنین موجب کاهش زخم های آکنه خفیف تا متوسط می‌شود.

چای سبز: چای سبز به علت داشتن آنتی اکسیدان پلی فنول به نام کاتچین می‌تواند موجب کاهش آکنه در سطح پوست شود. آنتی اکسیدان ها به کمک خواصی که دارند می‌توانند با مواد شیمیایی و مواد زائدی که به سلول های پوست آسیب می‌رساند مبارزه کند.

زهر خالص زبنور عسل: به علت داشتن خواص ضدباکتریایی قابلیت این را دارد که پروپیونی باکتریوم آکنه را از بین ببرد.

همچنین می‌توانید از آب لیمو تازه، دمنوش نعناع و… برای درمان آکنه استفاده کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *