کمبود چه ویتامینی باعث استرس می شود؟

چه ویتامینی باعث استرس

در زندگی روزمره عواطف و احساسات گوناگونی را تجربه می کنیم.غم،ناراحتی،خوشی و …

یکی از این عواطف به نام استرس،زمانی ایجاد می شود که که فشاری  بیشتر از آنچه به آن عادت داشته‌ایم  بربدن وارد شود. زمانیکهدچار استرس می‌شویم، بدن ما شروع به ترشح هورمون‌هایی می‌کند که سرعت تپش قلب را بالا برده، تنفس شما را سریع‌تر کرده و میزان انرژی بیشتری به شما می‌دهد. بعضی از انواع استرس، عادی و حتی مفید بوده و بدون آن شما انگیزه‌ای برای فعالیت نداریم. بعضی ها معتقدند این نوع استرس، به انسان کمک می کند و زندگی بدون آن بی معناست. اما اگر استرس شما، بیشتر از توان جسمی و روحی ما باشد و زندگی شما را تحت تاثیر قراردهد،می تواند باعث ایجاد مشکلات و بیماری های جسمی شود.

عوارض درمان نشدن استرس چیست؟

  • افزایش فشارخون
  • مشکلات تنفسی یا تند نفس کشیدن
  • کندشدن عملکرد دستگاه گوارش
  • افزایش ضربان قلب
  • ضعف سیستم ایمنی بدن

به جز عواطف و فشارهای زندگی، کمبود بعضی از ویتامین ها در بدن هم می تواند ایجاد استرس کند.در استرس ­های متوسط تا شدید ویتامین های ضروری بدن مثل، منیزیوم  از طریق ادرار دفع می‌شوند. همچنین استرس سبب باعث  تغییر میزان ویتامین‌هایC, A و مقدار روی و آهن در خون می‌شود.

در ادامه ی این مقاله این ویتامین ها را به همراه منابع غذایی این ویتامین ها با هم به صورت تخصصی بررسی می کنیم:

کمبود ویتامین B

ویتامین های گروه B غذا را به سوخت بدن تبدیل می کند و به بدن کمک می کند که انرژی خود را حفظ کند و بتواند سلول های آسیب دیده را ترمیم کند. همچنین ویتامین های B نقش اساسی را برای سلامت ذهن و کاهش استرس و کمبود حافظه ایفا می کنند. کمبود ویتامین B می تواند منجر به افسردگی، اضطراب، فوبیا و دیگر اختلالات عصبی شود.

ویتامین های گروه Bرا بیشتر در برنامه ی غذایی خود جایی دهید. این ویتامین ها احساس انرژی بیشتری به شما می دهد،و از استرس جلوگیری می کند.

 موز سبزیجات برگ سبز، مغزها، همچنین لبنیات و ماهی از جمله مواد غذایی حاوی این دسته از ویتامین هاهستند.

کمبود ویتامین C

ویتامینCیک آنتی اکسیدان طبیعی در میوه، مرکبات و سبزیجات است که در اغلب مکمل‌های غذایی هم وجود دارد.استرس در طولانی مدت باعث کاهش غلظت ویتامین C در بدن می‌شود از این رو نیاز به ویتامین C ضروری است.نکته ی جالب اینکه پزشکان در دوره ی امتحانات برای دانش آموزان ویتامین C  تجویز میکنند.

ویتامینC در مرکبات ،گوجه فرنگی، فلفل، کیوی، سبزیجات برگ سبزو بروکلییافت میشود و شما می توانید برای کنترل استرس از آنها استفاده کنید.

کمبود منیزیم

منیزیمیک ماده معدنی قدرتمند برای آرام سازی بدن است. این ماده به استراحت ماهیچه‌ها و کاهش خشم کمک می‌کند.کمبود منیزیم باعث استرس، افسردگی و اضطراب می شود.

افرادی که رژیم غذایی سالم و متعادل ندارند بیشتر دچار کمبود منیزیم می شوند.اگر افراد بیش از حد از غذا های فرآوری شده، نمک، قند و کافئین استفاده کنند، با کمبود منیزیم مواجه خواهند شد.

. کمبود میزان منیزیم جذب شده توسط بدن‌ را می توانید با خوردن آجیل‌ها و مغزها افزایش دهید، به خصوص فندق و بادام زمینی. سبزیجات با برگ سبز، غلاتِ سبوس‌دار به ویژه جو، برنج قهوه‌ای و لوبیا نیز منابع غنی‌ای از منیزیم هستند.

کمبود ویتامین و استرس

ویتامین E

ويتامين E ازجمله ويتامين هايي است كه امروزه بحث هاي زيادي درباره آن مطرح مي شود. دليل شهرت ويتامين E خاصيت آنتي اكسيدانی آن است كه باعث كاهش عوامل شيميايي مخربي كه در اثر استرس هاي فيزيولوژيكي و محيطي در خون بوجود آمده است،می شود.

افرادی در مشاغل پراسترس فعاليت دارند، كسانيكه به بيماري هاي مزمن مبتلا هستند و يا دچار صدمات كلي شده اند از جمله افرادي هستند كه حتما باید این ویتامین را در برنامه ی غذایی خود جای دهند.

ويتامين E تنها توسط گياهان توليد مي شود. در برگ ها و دانه ها، خصوصاً روغن هاي گياهي موجود است و ميزان مورد نياز روزانه آن در بدن 7 تا 9 ميلي گرم مي باشد. با مصرف روزانه آجيل (البته در صورت تازه بودن)، روغن سبوس گندم، آفتابگردان، بادام، ذرت و زيتون مي توانيد ميزان زيادي ويتامين E مورد نیاز را می توانید در بدن تامین کنید. ميزان مصرف از اين مواد غذايي بايد در حد نياز باشد.

مثلاً مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوري روغن آفتابگردان بدون اينكه حرارت ببيند نياز شما را برآورده مي سازد.به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم براي تامين ويتامين E مورد نياز در هر وعده غذايي سالادهاي پرسبزي را همراه روغن هاي آفتابگردان و زيتون مصرف كنيد. اثرات كمبود ويتامين E در اعصاب، عروق و اندام هاي توليد مثلي مشخص مي شود.

کمبود آهن

کمبود آهن زمانی رخ می‌دهد که بدن فرد، آهن معدنی به میزان کافی نداشته باشد. این اتفاق به سطح پایین و غیرطبیعی گلبول‌های قرمز خون منجر خواهد شد. دلیل وقوع این اتفاق این است که برای ساخت هموگلوبین در خون، نیاز به آهن است. هموگلوبینیک پروتئین در گلبول‌های قرمز خون است که این گلبول‌ها را قادر می‌سازد تا اکسیژن را به سراسر بدن منتقل کنند.

اگر بدن ما به‌اندازه کافی هموگلوبین نداشته باشد، عضلات و بافت‌های بدن نمی‌توانند اکسیژن کافی دریافت کنند و قادر به عملکرد درست و مؤثر نخواهند بود. این رویداد منجر به وقوع کم‌خونی خواهد شد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۸ در چین نشان داد که بین سطوح استرس و سطوح آهن در بدن پیوندی آشکار وجود دارد. هرچه استرس بیشتر بود، آهن کمتری در جریان خون بیماران وجود داشت.

کمبود آهن بیشتر در خانم های باردار،آنهایی که پریود سنگین و شدید دارند،خانم هایی که بچه شیر می دهند و گیاه خواران دیده می شود.

لوبیای سفید،جگر گاو،عدس،شکلات تلخ،تن ماهی و عدس از منابع سرشار آهن هستند.

سخن آخر

به عنوان نکته آخر توجه داشته باشید که بهتر است در هنگام استرس از پناه آوردن به غذاهای شیرین و چرب خودداری کنید. بایدبدانید که غذا یا غذاهایی که در یک فرد سبب احساس آرامش و راحتی می‌شوند، می توانند سبب چاقی شوند. بنابراین، بهتر است که واکنش‌های بدن خود را نسبت به استرس به یاد داشته باشید و بر اساس آن غذای مناسب خود را انتخاب کنید.مجله ی اینترنتی زیبا بمان،برای همه ی شما عزیزان آرزوی سلامتی و زندگی شاد دارد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *