جوش یک برآمدگی حاوی چربی و گاهی عفونت در اطراف ریشهی موهای بدن است که میتواند در قسمتهای مختلف بدن به وجود آید. استفاده از ماسک فوق العاده برای جوش صورت می تواند به شما در رفع آن کمک کند. غدد پوستی که در نزدیکی سطح پوست قرار دارند و به فولیکولها که حفرههایی زیر پوست هستند، چسبیدهاند با ترشح چربی از خشک شدن پوست جلوگیری میکنند. هرگاه فولیکولها بسته شوند، این چربیها در زیر پوست تجمع کرده و جوش ایجاد میشود. در این بخش با ماسک برای جوش صورت از پوست خود در برابر آکنه میتوانید محافظت کنید.
از علل پیدایش جوش صورت میتوان به ژنتیک فرد، افزایش سطح هورمونها، سبوم اضافی، باکتریها، پوسیدگی فولیکولها و التهاب ناشی از حملهی گلبولهای سفید به باکتریها، مشکلات گوارشی، استرس شدید، مصرف برخی داروها و لایه برداری بیش از حد پوست اشاره کرد.
در مجلهی “زیبا بمان” قصد داریم شما را با انواع ماسکهای طبیعی گیاهی آشنا کنیم تا پوستی شاداب و سالم داشته باشید.
بیش از 10 ماسک فوق العاده برای جوش صورت
در این قسمت به معرفی ماسک فوق العاده برای جوش صورت میپردازیم که عبارتند از:
ماسک بابونه: یکی از ماسک برای جوش صورت که میتوان نام برد گل بابونه است که گیاهی ضد التهاب و روشن کننده است؛ یک قاشق غذاخوری پودر گل بابونه را در یک لیوان آب جوش دم کنید و این محلول را با کمک پنبه یا گوش پاک کن روی جوشها بمالید. در صورتی که سطح بزرگی از پوست با جوش درگیر است، کل صورت را با این محلول بشویید. همچنین میتوانید سه قاشق غذاخوری گل بابونه را در یک لیتر آب در حال جوش بریزید و به صورت بخور آن استفاده کنید. سپس پوست خود را خشک کرده و مقداری گلاب روی پوست خود اسپری کنید. این روش به باز شدن رنگ پوست شما نیز کمک میکند؛ اما بیش از هفتهای یکبار آن را انجام ندهید.
ماسک گوجهفرنگی: یک عدد گوجه فرنگی را رنده کنید، آن را به روی پوست خود بمالید و بعد از 15 دقیقه آن را با آب سرد شستشو دهید و با یک حولهی نرم، پوست خود را تمیز و خشک کنید. از این روش میتوانید هر روز استفاده کنید.
ماسک آلوئه ورا : 2/1 قاشق سوپ خوری آلوئه ورا، 2 قطره روغن درخت چای، 1 قطره اسانس علف لیمو را با هم ترکیب کنید و به پوست خود بزنید. بعد ازگذشت 20 الی 30 دقیقه می توانید صورت خود را با آب سرد بشویید. آلوئه ورا دارای خاصیت ضد قارچ و ضد باکتریایی که به درمان جوش صورت و التهابات پوستی نیز کمک می کند. اسانس علف لیمو یکی از بهترین روغن ها برای جلوگیری از جوش صورت می باشد. خواص ضد التهاب اسانس علف لیمو باعث کاهش التهاب و شدت جوش ها می گردد.
ماسک خیار: یک عدد خیار تازهی خورد شده را روی پوست قرار دهید و بعد از یک ساعت، پوست خود را آب ولرم شستشو دهید. اگر از خیار رنده شده استفاده میکنید، بعد از 15 دقیقه آن را با آب گرم بشویید.
ماسک نعناع و ماست: دو قاشق غذاخوری نعناع تازه را با مقداری ماست ترکیب کرده، این ماسک را به مدت 10 دقیقه روی پوست خود قرار دهید و سپس بشویید. ماست با داشتن خواص ضد میکرب و ضد قارچ قادر به از بین بردن جوش صورت می تواند از به وجود آمدن آن ها نیز جلوگیری کند. اسید لاکتیک موجود در ماست نه تنها جوش صورت را از بین می برد بلکه رنگ پوست را نیز بهبود میبخشد.
ماسک عسل: عسل طبیعی را با استفاده از یک تکه پنبه به قسمتهای آسیبدیده توسط جوش بمالید و بعد از 15 دقیقه، صورت خود را با آب گرم شستشو دهید. عسل دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچ که از انباشته شدن باکتری در پوست جلوگیری می کند همچنین عسل باعث صاف شدن پوست، باعث آبرسانی و تغذیه و همچنین منافذ را پاکسازی می کند.
بیشتر بخوانید : ماسک صورت خانگی با عسل
ماسک روغن درخت چای: چند قطره روغن درخت چای را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا ژل گیاه آلوورا مخلوط کرده، این ماسک را بعد از قرار دادن روی صورت، پس از 20 دقیقه بشویید. روغن درخت چای دارای خاصیت ضد باکتری و ضد ویروس باعث از بین رفتن باکتری ها و ویروس ها، جوشهای سر سفید و سر سیاه میشود. روغن درخت چای چربی طبیعی پوست را حفظ می کند و موجب آسیب بیشتر به آن نمی شود.
ماسک تخم جعفری: مقداری تخم جعفری را آسیاب کرده و با یک لیوان آب بجوشانید. این محلول را از صافی عبور داده و یک تکه پارچهی تمیز را با این محلول آغشته کرده و به مدت 30 دقیقه آن را روی پوست خود بگذارید. سپس آن را با آب ولرم بشویید.
ماسک شنبلیله: یک قاشق چایخوری از دانههای شنبلیله را آسیاب کرده و با دو لیوان آب بجوشانید و بعد از سرد شدن، آن را به پوست خود بمالید و بعد از 30 دقیقه آن را بشویید.
ماسک ریحان: چند قاشق چایخوری ریحان خشک شده را با یک لیوان آب داغ دم کنید و پس از خنک شدن این محلول را از صافی رد کرده، با پنبه روی جوش بمالید و بعد از 30 دقیقه آن را با آب ولرم بشویید.
ماسک جوانهی گندم: مقداری جوانهی گندم را آسیاب کرده و با یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مخلوط کنید. خمیر بدست آمده را به مدت 20 دقیقه روی پوست خود قرار داده و سپس با آب گرم بشویید.
ماسک زردآلو و ماست: یک عدد زردآلو را پوست کنده، له کنید و با یک قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید. با اضافه کردن نصف قاشق غذاخوری خاک رس به آن، ماسک آمادهی استفاده است و بعد از مالیدن آن به صورت به مدت 20 دقیقه، آن را بشویید.
ماسک مخمر: کمی ماست را با یک قاشق چایخوری مخمر مخلوط کرده و این ماسک را به مدت 20 دقیقه روی صورت خود قرار دهید و سپس با آب گرم و حولهای نرم آن را شستشو داده و خشک کنید. این ماسک برای افرادی که پوستی با چربی زیاد دارند مفید است.
ماسک جوش شیرین: مقداری جوش شیرین را با آب چنان مخلوط کنید که خمیری یکنواخت بدست آید. این خمیر را به مدت 15 دقیقه آرام روی پوست خود بمالید و بعد از خشک شدن ان را با آب ولرم بشویید.
ماسک خاک رس: دو قاشق غذاخوری خاک رس قهوهای را با یک قاشق چایخوری گلاب ترکیب کرده، تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود. ناحیهی مورد نظر را مرطوب کرده، خمیر را روی ان قرار دهید و اجازه دهید که خشک شود. ماسک را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوستتان نگه دارید. سپس آن را با آب ولرم بشویید. این خمیر را به مدت طولانی استفاده نکنید زیرا موجب خشکی پوست میشود. ماسک خاک رس ، پوست را سم زدایی و به تنظیم چربی پوست کمک می کند، همچنین باعث کوچک شدن منافذ می شود. پوست های چرب حاوی غدد چربی بسیاری هستند که تولید باکتری و التهاب پوست می کنند. این ماسک پوست را لایه برداری و باعث کم رنگ شدن لکه ها می شود. می توانید به اندازه یک قاشق سوپ خوری نیز سرکه سیب به مواد اضافه کنید. سرکه سیب تاثیر فوق العاده ای بر روی جوش صورت، جوش های سر سیاه و مشکلات پوستی دیگر نیز دارد. سرکه سیب PH پوست را تنظیم کرده و تولید چربی پوست را کنترل میکند.
ماسک چوب صندل و گلاب: خمیر حاصل از ترکیب چوب صندل و گلاب را بر روی صورت قرار داده، از شب تا صبح بر روی پوست نگهدارید و سپس با آب ولرم بشویید. گلاب نیز دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد باکتری بوده که موجب می شود به عنوان ضد جوش صورت نیز استفاده می شود. گلاب قادر است به از بین رفتن باکتری های مولد جوش صورت کمک کند و زخم ها را التیام ببخشد و پوست شما را نیز به خوبی تمیز کند.
ماسک زغال فعال : 1 قاشق غذا خوری خاک رس، 1 قاشق غذا خوری زغال فعال، 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را به خبی با هم ترکیب کنید. خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت خود بمالید. و بعد از 15 دقیقه پوست خود را با آب ولرم بشویید و مرطوب کننده بزنید. خاک رس و زغال فعال می توانند به خوبی چربی پوست را جذب کنند. اضافه کردن سرکه سیب می تواند از بروز آکنه بر روی پوست جلوگیری کنید و موجب رشد میکروب های مفید بر روی پوست شوید. میتوانید روغن بادام را نیز اضافه کنید.
ماسک زردچوبه : 1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه، 1 قاشق چایخوری ماست، 1 قاشق چایخوری عسل را با هم به خوبی مخلوط کنید. مواد را به صورت خود بمالید و بعد از گذشت 20 الی 30 دقیقه صورت خود را بشویید. زردچوبه دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده که چربی پوست را حذف و باکتری هایی که باعث ایجاد جوش صورت می شوند را از بین می برند.
رژیم غذایی مناسب برای درمان جوش
استفاده از ماسک فوق العاده برای جوش صورت و برای از بین بردن ظاهر ناخوشایندی که بر اثر جوش در صورت ایجاد شده است، موثر است؛ اما باید همزمان با استفاده از آن روشها، از تغذیهی سالم و مناسبی برای حفظ زیبایی پوست هم استفاده کنید. ویتامین A موجود در هویج، اسفناج، شاهی و گوجهفرنگی و غذاهای سرشار از آنتیاکسیدانها که در داخل میوه و سبزیجات موجود هستند مانند پرتقال، انار، کیوی و سیب قرمز را در سبد غذایی خود قرار دهید. ماهی سالمون، حبوبات و مواد غذایی سرشار از پروتئین را در وعدهی غذایی روزانهی خود قرار دهید. مواد غذایی ضد التهاب مانند زردچوبه، سیر، پیاز، زنجبیل، گوجهفرنگی و چای سبز را استفاده کنید. روزانه هشت لیوان آب بنوشید زیرا در ریزش سلولهای مرده و تشکیل سلولهای سالم نقش مهمی دارد. از مصرف الکل و کافئین، غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس، غذاهای سرخ شده، نوشابهها و قندهای مصنوعی، مواد غذایی چرب مانند سس مایونز، خامه، گردو و فندق خودداری کنید.
توصیههای بهداشتی:
- از دستکاری جوشها به شدت پرهیز کنید و انها را با دست خالی نکنید؛ زیرا که عفونت آن بعد از خروج از پوست، به سایر قسمتهای پوست منتقل میشود.
- خواب کافی داشته باشید و از استرس و فشار عصبی دوری کنید.
- با نظر پزشک از صابون گوگردی برای شستشوی صورت خود به صورت پوشاندن با کف صابون استفاده کنید.
- پوست خود را هفتهای یک بار با سرکهی سیب ماساژ دهید؛ این کار به کاهش چربی پوست کمک میکند.
- از قرار گرفتن در محیطهای گرم و نور خورشید پرهیز کنید؛ زیرا باعث افزایش جوشها خواهد شد.
- ورزش کردن و فعالیت فیزیکی و استحمام کردن به باز شدن منافذ پوست، بهبود جریان خون و رفع ترشحات غدد چربی کمک میکند و باعث شادابی پوست میشود.
- از مصرف مواد آرایشی و کرمهای چرب بخصوص کرمپودرها پرهیز کنید زیرا روند ایجاد جوشها را تشدید میکند.
دیدگاه کاربران