فواید سرکه سیب
سرکه سیب در نتیجهی یک فرآیند تخمیر طولانی مدت سیب به دست میآید. این فرآیند آهسته به منظور حفظ ترکیبات زیست فعال مانند اسید لاکتیک، اسید گالیک، اسید کافئیک، کاتچین و اپیکاتچین صورت میگیرد و هدف آن، حفظ ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی سرکه است. رنگ سرکه سیب تیره است و این رنگ، نشانهی کیفیت بالای آن است. خواص سرکه سیب عنوان مطلبی است که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم. با ما در “زیبا بمان” همراه باشید با « فواید سرکه سیب ».
ارزش غذایی سرکهی سیب
سرکه سیب دارای مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم و آهن است. این مادهی غذایی حاوی قند است، کربوهیدرات نیز دارد و فاقد چربی است. همچنین، سرکهی سیب کالری بالایی دارد.
خواص سرکه سیب
استیک اسید موجود در سرکهی سیب، اشتها را کاهش داده و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد. علاوه بر این، این مادهی غذایی از هضم نشاسته در بدن جلوگیری کرده و این امر کمک میکند کالری کمتری وارد جریان خون شود. تمام این اتفاقات باعث کاهش وزن میشود. برای کاهش وزن میتوانید دو قاشق چایخوری سرکهی سیب را با 300 میلیلیتر آب رقیق کرده و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را سه بار در طول روز، با شکم خالی، قبل از صبحانه، ناهار و شام میل کنید. پس از مصرف، دهان خود را بشویید تا این سرکه، به مینای دندان و لثه آسیب وارد نکند.
سرکهی سیب یک مادهی طبیعی با خاصیت اسیدی است و میتواند با پدید آوردن یک محیط اسیدی در گلوی شما، میکروبهای عامل سرماخوردگی را نابود سازد. برای این منظور، یک چهارم فنجان سرکهی سیب را با یک چهارم فنجان آب گرم ترکیب کرده و آن را قرقره نمایید. راه حل دیگر، تهیهی دمنوش آن است. برای این منظور، یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده و یک فنجان آب گرم مخلوط کرده، اجازه دهید به مدت ده دقیقه دم بکشد. سپس این دمنوش را صاف کرده، یک قاشق چایخوری سرکهی سیب و مقدار کمی عسل به آن اضافه کرده و میل نمایید.
سرکهی سیب خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند تورم را در رگها کاهش دهد و از این رو، برای درمان رگهای واریسی مفید است. مقداری سرکهی سیب را با چند قطره روغن نارون کوهی ترکیب کرده، پاهای خود را به این محلول آغشته نموده و به مدت ده دقیقه، آنها را ماساژ دهید. سپس پاهای خود را با آب سرد شسته و خشک نمایید. از این روش، یک بار در طول روز و به مدت یک ماه استفاده کنید.
اسیدهای موجود در سرکهی سیب اثر ضد قند خون دارد و سبب کاهش سطح گلوکز در خون میگردد؛ زیرا از گوارش کامل کربوهیدراتهای پیچیده در دستگاه گوارش و وارد شدن آن به جریان خون جلوگیری میکند. این مادهی غذایی برای افرادی که دیابت نوع دو دارند و انسولین دریافت نمیکنند، بسیار مفید است. برای این منظور، یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب رقیق شده را قبل از خواب میل نمایید.
سرکهی سیب با دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی قوی میتواند از پدید آمدن زودهنگام چین و چروک پوستی و لکههای پوستی جلوگیری کرده و باعث کند شدن روند پیری سلولهای پوست گردد. از طرفی این سرکه خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی دارد و از بروز عفونتهای پوستی جلوگیری میکند. برای بهرهمندی از خواص سرکهی سیب برای پوست، به مقدار مساوی آب، چای سبز و سرکهی سیب را با هم ترکیب کرده و آن را به کمک یک پنبه، بر روی پوست خود بمالید و بعد از پنج دقیقه، صورت خود را با آب ولرم بشویید. قبل از استفاده از این ماسک، حتما آن را به مدت بیست دقیقه بر روی پوست دست خود امتحان کنید. از این ماسک شب هنگام استفاده کنید تا در طول روز از آسیب نور خورشید در امان بمانید.
سرکهی سیب دارای PH نزدیک به PH پوست و موهای سر است و از این رو با شستشوی منظم آنها با ایدهآل نگهداشتن اسیدیتهی آن میتواند از آنها در برابر رشد باکتری و قارچ و در نتیجه، بروز بیماریهایی نظیر شوره و خارش سر جلوگیری کند. برای رسیدن به این هدف، ماسک موی سرکهی سیب و ژل آلوئهورا پیشنهاد ما به شماست: یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب را با دو قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا ترکیب کرده و این ماسک را به مدت سی دقیقه، بر روی پوست سر و موهای خود قرار دهید. سپس سر خود را با آب ولرم شستشو دهید. از این ماسک هفتهای سه بار استفاده کنید تا دچار شورهی سر نشوید.
سطوح بالای اسید کلروژنیک در سرکهی سیب، کلسترول بد خون را مهار کرده و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند. نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب رقیق شده، میتواند قلب شما را سالم نگهدارد.
سرکه سیب با از بین بردن باکتریهای به وجود آورندهی بوی بد دهان از طریق خاصیت ضد باکتریایی خود، میتواند دهان را خوشبو سازد. اگر مقداری از سرکهی سیب رقیق شده را در دهان خود قرقره کنید، به این هدف خواهید رسید. در انتهای کار، به طور کامل دهان خود را بشویید تا لثه و مینای دندان آسیب نبیند.
سرکهی سیب خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد و میتواند قارچهای پوستی پا را درمان کرده و باعث لطافت پوست آن شود. روزی دو بار این سرکه را به نواحی دارای قارچ پوستی بمالید و بعد از چند دقیقه، پا را با آب سرد شسته و خشک کنید.
سرکهی سیب با تحریک بیش از حد عصبهای گلو که عامل اسپاسم هستند مانع از انتقال پیام سکسکه به مغز میگردند. برای قطع سکسکه، یک قاشق چایخوری سرکهی سیب مصرف کنید.
سرکهی سیب باعث جذب کلسیم در بدن میشود که یک مادهی معدنی مهم برای جلوگیری از پوکی استخوان است. روزی یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را همراه با وعدهی غذایی مصرف نمایید.
سرکهی سیب دارای پتاسیم است و این مادهی معدنی میتواند باعث از بین رفتن احساس خستگی و تولید انرژی در بدن شود. برای تهیهی یک نوشابهی انرژیزا میتوانید دو قاشق غذاخوری سرکهی سیب را به دو فنجان آب افزوده، مقداری عسل نیز به آن اضافه کرده و میل کنید.
مصرف موضعی سرکهی سیب بخاطر وجود استیک اسید در آن و خاصیت ضد التهابی، دردهای عضلانی را کاهش میدهد. برای از بین رفتن دردهای عضلانی، دو فنجان سرکهی سیب را درون وان حمام حاوی آب ولرم بریزید و به مدت بیست دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام دهید.
بیشتر بخوانید: ماسک مو با سرکه سیب
مضرات سرکه سیب
افرادی که ناراحتی یا سوزش معده دارند، بهتر است از سرکهی سیب استفاده نکنند.
مصرف زیاد سرکه سیب غلیظ، باعث ساییده شدن مینای دندان میشود.
مصرف بیش از اندازهی سرکهی سیب، ضعف دید را ایجاد میکند.
مصرف مرتب سرکهی سیب میتواند باعث کاهش تراکم استخوانی در افراد دارای پوکی استخوان شود.
سرکه سیب سطح انسولین را تغییر میدهد؛ بیماران دیابتی برای مصرف این ماده، باید با پزشک خود مشورت کنند.
افرادی که داروی قلبی استفاده میکنند، دربارهی مصرف سرکهی سیب باید با پزشک خود مشورت کنند.
دیدگاه کاربران