خواص گلاب | این ۷ خاصیت باورنکردنی گلاب را از دست ندهید!

گلاب مایعی شفاف است که از تقطیر برگ‌ گل رز به دست می‌آید. گلاب معطر و خوش‌طعم است؛ به همین دلیل در بسیاری از عطرها، محصولات آرایشی و بهداشتی، داروها و غذاها به کار می‌رود. استفاده انسان از گلاب قدمتی دیرینه دارد و در طب سنتی نیز بسیار توصیه شده است. در این مقاله از مجله زیبا بمان، خواص گلاب برای بدن را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

خواص گلاب

فواید و خواص گلاب برای بدن انسان

درمان گلودرد

گلاب به علت دارا بودن خواص تسکین دهنده و ضد التهابی، می‌تواند برای درمان گلودرد موثر باشد. بعلاوه، تحقیقات نشان داده است که گلاب به عنوان شل کننده عضلات گلو عمل می‌کند؛ این امر به این معنا است که می‌تواند سرفه را نیز تسکین دهد.

بهبود مشکلات چشم

اگر از گلاب به عنوان قطره چشم استفاده شود، می‌تواند فواید بسیاری برای چشم داشته باشد. گلاب قادر است بسیاری از مشکلات چشم را بهبود دهد. این مشکلات عبارت اند از:

  • ملتحمه
  • خشکی چشم
  • داکریوسیستیت حاد
  • تباهی لکه زرد چشم
  • آب مروارید

التیام زخم

گلاب ضد عفونی‌کننده و ضد باکتری است. با شستشوی زخم‌های ناشی از سوختگی و بریدگی با گلاب، می‌توان به بهبودی سریع‌تر آن‌ها کمک کرد و از بروز عفونت جلوگیری نمود. همچنین گلاب می‌تواند در از بین بردن جای زخم (اسکار) نیز موثر باشد.

درمان عفونت و پیشگیری از آن

با توجه به خاصیت ضد عفونی‌کنندگی گلاب و اینکه موجب تسریع تولید هیستامین توسط سیستم ایمنی بدن می‌شود، مطالعات نشان داده است که استفاده از گلاب می‌تواند برای پیشگیری و درمان عفونت‌ها مفید باشد.

حفظ سلامت مغز و روان

یکی دیگر از خواص گلاب ، حفظ سلامت مغز و مبارزه با افسردگی و استرس است. در طب سنتی از گلاب به عنوان روشی برای درمان استرس و افسردگی استفاده می‌شد. برای این منظور از فرد خواسته می‌شد که گلاب را بخورد یا بخار آن را استشمام کند. امروزه پژوهش‌ها نشان داده است که گلاب دارای خاصیت آرام بخشی بوده و اثری مشابه دیازپام دارد. برای استفاده از اثر ضد افسردگی گلاب، مقداری گلاب را در بطری کوچک اسپری‌دار بریزید. می‌توانید گلاب را در فضای اتاق یا حتی به بالش خود اسپری کنید.

علاوه بر این‌ها، گلاب برای پیشگیری و درمان بیماری‌های حافظه (مانند آلزایمر) نیز مفید است. طبق تحقیقات، در بدن انسان پروتئینی خاص به نام آمیلوئید تولید می‌شود که بر عملکرد مغز تأثیر منفی می‌گذارد. این پروتئین سلول‌ها را از بین برده و به بروز مشکلات حافظه منجر می‌شود. اما خوشبختانه خواص موجود در گلاب مهارکننده پروتئین آمیلوئید است.

خواص گلاب برای پوست

محافظت از پوست

پوست یکی از بزرگ‌ترین اندام‌های بدن است که به عنوان سدی در برابر اشعه فرابنفش، مواد شیمیایی و آلاینده‌های فیزیکی عمل می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در گلاب به محافظت از سلول‌های پوست در برابر آسیب کمک می‌کنند. گلاب دارای خواص ضد التهابی نیز می‌باشد. به همین دلیل از آن برای درمان آکنه و همچنین تسکین سوزش پوستی ناشی از عارضه‌هایی مانند اگزما و روزاسه استفاده می‌شود.

علاوه بر این‌ها، گلاب مهارکننده الاستاز و کلاژناز است. این دو آنزیم برای پوست مضر بوده و کلاژن و الاستین –که دو پروتئین ضروری برای شادابی و زیبایی پوست هستند– را از بین می‌برند. این ویژگی به تسکین پوست و کاهش قرمزی آن کمک کرده و با چین و چروک‌ها مبارزه می‌کند. به همین دلیل است که گلاب به عنوان یک محصول ضد پیری طبیعی شناخته می‌شود.

به منظور بهره‌گیری از خواص گلاب برای پوست، بعد از هر بار شستن صورت مقداری گلاب به پوست خود بمالید یا اسپری کنید. جالب است بدانید که گلاب می‌تواند جایگزین مناسبی برای تونرهای شیمیایی پوست باشد. برای استفاده از گلاب به عنوان تونر، صورت خود را با پنبه آغشته به گلاب پاک کنید تا اثر شگفت‌ انگیز آن را در پاکسازی منافذ پوست ببینید.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مطالعات حاکی از آن است که مصرف گلاب اثرات بسیار مفیدی بر دستگاه گوارش دارد. گلاب جریان صفرا را افزایش می‌دهد، که به درمان علائمی همچون نفخ و ناراحتی معده کمک می‌کند. گلاب همچنین می‌تواند نقش یک ملین طبیعی را ایفا کند. به همین دلیل مصرف آن برای درمان یبوست نیز بسیار سودمند خواهد بود. برای مصرف خوراکی گلاب روش‌های زیادی وجود دارد؛ اما ترکیب کردن آن با نوشیدنی‌هایی مانند چای ترش بهترین راه است.

سخن آخر

در این مقاله با خواص گلاب آشنا شدیم. اگرچه گلاب اکسیر جادویی سلامتی است و فواید بسیاری دارد، اما ممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد. پیش از مصرف گلاب، مقدار کمی (به اندازه سکه) از آن را روی بازوی خود بمالید. اگر در عرض 24 ساعت هیچگونه عارضه جانبی یا حساسیت رخ نداد، می‌توانید آن را با خیال راحت برای قسمت‌های دیگر بدن نیز استفاده نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *