عوارض قرص ال دی را در نظر داشته باشید !

عوارض قرص ال دی

همیشه ترس از بارداری ناخواسته وجود دارد.یک بارداری غیر منتظره می تواند تمامی برنامه های زندگی شما را بهم بزند و زندگی مشترک شما را دچار مشکل کند.  به همین دلیل است که بیشتر افراد از قرص پیشگیری از بارداری و یا بسته به شرایط زندگی،از سایر روش ها استفاده می کنند.  در این مقاله قصد داریم عوارض قرص ال دی که یکی از ساده ترین روش های پیشگیری است، را با هم بررسی کنیم .

قرص ال دی چیست؟

قرص ال دی یا همان Contraceptive LD یکی از انواع قرص‌ های ضد بارداری است.  این دارو  بیشتر برای  زنان جوان زیر ۲۰ سال و یا کسانی که می‌خواهند پیش از نخستین بارداری، مدتی طولانی دارو مصرف کنند، و زنان مسن و چاق  توصیه می‌شود. یکی دیگر از کاربردهای این دارو به عقب انداختن دوره قاعدگی است،که استفاده از آن بسیار متداول و مرسوم است. این قرص‌ها مثل تمامی داروها علاوه بر مزایا،عوارض هم دارند، بنابراین توصیه می‌ کنیم بدون تشخیص و دستور پزشک مصرف نکنید.

قرص های پیشگیری انواع دارند؟

بله.در کل ۲ نوع از قرص های ضد بارداری وجود دارد که یکی قرص های ترکیبی استروژن و پروژسترون است و دیگری قرص هایی که فقط دارای پروژسترون می باشد. قرص ضد بارداری که ترکیبی از استروژن و پروژستین است، با مهار کردن هورمون های لوتئینی و فولیکول باعث جلوگیری از بارداری می شود. این قرص ها دارای انواع مختلفی هستند که شامل قرص های تک فازی ، دوفازی و سه فازی است.

آیا قرص های ضد بارداری ال دی عوارض جانبی دارد؟

عوارض قرص های ضد بارداری ال دی، تنها در تعداد کمی از افراد خودشان را نشان می دهد،در ادامه ی مقاله قصد داریم،این عوارض را با هم بررسی کنیم:

ریزش مو

مصرف قرص های ضد بارداری باعث برهم خوردن تعادل هورمونی بدن می شود.بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن انسان یکی از عوامل اصلی ریزش مو است. ریزش مو در همه خانم ها به یک اندازه مشاهده نمی شود.

ژنتیک  بر ریزش مو تاثیر زیادی دارد،و در برخی از افراد بیشتر دیده می شود،زیرا برخی از افراد به صورت ارثی ممکن است با ریزش موی هورمونی مواجه بوده و مصرف قرص های ضد بارداری باعث تشدید این موضوع شود. در نتیجه ریزش موی مشاهده شده بسیار بیشتر از افرادی است که سابقه ارثی در زمینه ریزش موی هورمونی ندارند. چنین افرادی بهتر است روش های جایگزینی برای قرص های ضد بارداری انتخاب نمایند.

تغییرات پوستی

مصرف قرص های ضد بارداری،می تواند،باعث بروز آکنه های پوستی شوند،یکی از این بیماری ها ملاسما می باشد.ملاسما نوعی اختلال پوستی رایج است که در آن لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز یا آبی– خاکستری، در صورت ظاهر می‌شود. این لکه‌ها معمولا روی گونه‌ها، پشت لب، پیشانی و چانه‌ی زنان ۲۰ تا ۵۰ ساله (در سنین باروری) دیده می‌شوند.

تغییرات خلقی(افسردگی)

این ،موضوعی پیچیده است در حالی که برخی از زنان با سابقه ای از نوسانات خلق و خوی افسردگی، اضطراب، حتی بی خوابی ترس از افزایش شدت علائم آنها دارند. اما پس از استفاده از برخی قرص های جلوگیری از بارداری آرام می شوند، برخی دیگر نیز گزارش می دهند که قرص، آشفتگی روانی آن ها را آرام می کند.

تغییرات دستگاه گوارش

عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافتهای بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص LD است. مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی میشود.

ال دی قرص ضد بارداری

تغییرات فیزیکی بدن

تحقیقات به طور واضحی به نقش قرص‌های ضد بارداری در افزایش وزن اشاره نکرده‌اند. ولی این قرص‌ها به دلیل دارا بودن استروژن بدون آن که تعداد سلول‌های چربی را افزایش دهند؛ با افزایش ذخیره چربی موجود در آن‌ها سبب افزایش حجم سلول‌های چربی می‌شوند و اغلب سبب بزرگ شدن سینه‌ها و باسن می‌شوند.

سیستم انعقاد خون

مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می‌شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته‌های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده می‌کنند، بالا می‌رود. بروز سکته‌های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ می‌دهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد.

بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده میکنند، بالا میرود. بروز سکته های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ میدهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد.

سردرد

با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد بیشتر شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش مییابد.

همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی میشود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینهساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن میشود.اعصاب و فشار خون

افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینه ساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن می‌شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک افراد بالای 140 میلیلیتر جیوه باشد توصیه میشود که از مصرف قرصهای LD خودداری کنند.استروژن موجود در قرصهای LD احتمال بروز عفونتهای واژینال را افزایش میدهد و اختلال در دورههای خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد.

قرص‌های ضدبارداری اندکی خطر ایجاد لخته در خون را افزایش می‌دهند به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که سابقه سکته‌های قلبی، تصلب شرایین، لخته‌ی خونی، چاقی و افزایش فشارخون (هایپرتانسیون) دارند حتما تحت نظر پزشک از قرص‌های پیشگیری استفاده کنند.

ترشحات واژن

در هنگام مصرف قرص ال دی ممکن است تغییراتی در ترشحات واژن ایجاد شود.اگر این تغییرات شامل تغییرات رنگ و بو باشد،می تواند،نشان دهنده عفونت باشد.

 یکی دیگر از این تغییرات، افزایش یا کاهش روانکاری واژن یا تغییر ماهیت ترشح باشد. اگر خشکی واژن اتفاق بیفتد ، روانکاری اضافه شده می تواند به راحت تر شدن رابطه جنسی کمک کند.

اگر این تغییرات را دارید و نگران هستید،حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سخن آخر:

تا به حال از قرص های جلوگیری استفاده کردید؟به نظر شما کدام قرص،دارو،یا روش عوارض کمتری دارد؟شما از چه روشی بیشتر استفاده می کنید؟تجربیات با ارزش خود را با ما به اشتراک بگذارید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *