خواص گیلاس تاثیر شگفت انگیز آن بر سلامتی به همراه مضرات

درخت میوه‌ی گیلاس بدون خار، با ارتفاع کم، شاخه‌هایی تقریبا صاف و به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای است. برگ‌های این درخت، سبز، نسبتا درشت و لبه‌دار و میوه‌های آن، کوچک و گرد به رنگ زرد، قرمز یا سیاه و تک هسته می‌باشند. خواص گیلاس مانند خواص تمامی میوه‌ها ارزش بررسی را دارد. از این رو، در مجله‌ی علمی “زیبا بمان” به معرفی خواص گیلاس می‌پردازیم. با ما باشید.

ارزش غذایی گیلاس

هر صد گرم گیلاس، حاوی 72.06 کیلوکالری انرژی، 81.74 گرم آب، 16.60 گرم کربوهیدرات، 1.21 گرم پروتئین، 0.69 گرم چربی، 1.78 گرم فیبر،223.5 میلی‌گرم پتاسیم، 19.12 میلی‌گرم فسفر، 14.71 میلی‌گرم کلسیم، 11.76 ‌میلی‌گرم منیزیم و 0.38 میلی‌گرم آهن است. چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم بوده و کلسترول ندارد. همچنین، با مصرف گیلاس می‌توان از ویتامین‌های موجود در آن مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B و ویتامین K بهره برد.

خواص گیلاس

خواص گیلاس برای سلامتی

از خواص گیلاس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشگیری از سرطان: آنتوسیانین موجود در گیلاس باعث دستگیری در چرخه‌ی سلولی و آپوپتوز شده، با تمایز بین سلول‌ها، سلول‌های سالم را از خطر تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی محافظت می‌کند. همچنین، فیبر موجود در آن از بروز سرطان روده‌ی بزرگ جلوگیری می‌کند.

سلامت قلب: وجود مواد مغذی در گیلاس مانند انواع ویتامین، انواع آنتی‌اکسیدان و انواع مواد معدنی باعث تنظیم ضربان قلب شده، قلب را تقویت کرده و از سفت شدن رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند.

سلامت مغز: مصرف گیلاس به علت وجود ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر برای سلامت مغز بسیار مفید است.

سلامت چشم: آنتی‌اکسیدان موجود در گیلاس در بهبود بینایی موثر بوده و از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا، خشکی، عفونت و التهاب محافظت می‌نماید.

سلامتی پوست:

جوان‌کننده: آنتی‌اکسیدان موجود در گیلاس با رادیکال‌های آزاد مخرب مبارزه کرده و از چین و چروک و لکه‌ی پوستی جلوگیری کرده و سبب جوانسازی پوست می‌گردد.

پاک‌سازی و روشن‌کننده‌: گیلاس با حذف سلول‌های مرده‌ی پوستی، پوست را پاکسازی کرده و آن را نرم و لطیف و روشن می‌سازد. برای داشتن صورتی شاداب، کافی است چند عدد گیلاس پخته و له شده را به مدت 20 دقیقه بر روی پوست خود قرار داده و سپس آن را با آب سرد بشویید.

درمان جوش و آکنه: ویتامین A موجود در گیلاس برای درمان جوش و آکنه مفید بوده و خاصیت ضد باکتری آن، از طریق حذف سموم از خون باعث درمان جوش می‌گردد. برای این منظور کافی است دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده را با یک قاشق غذاخوری عسل و نصف یک لیموترش ترکیب کرده و پس از 20 دقیقه، صورت خود را بشویید.

سلامت مو:

تقویت و افزایش رشد مو: ویتامین B موجود در گیلاس باعث بهبود گردش خون در پوست سر شده و این امر به بازسازی این سلول‌ها و در نتیجه، کاهش ریزش و رشد بهتر موها کمک می‌کند.

درمان موخوره: آنتوسیانین و بتاکاروتن موجود در گیلاس می‌تواند از صدمه به موها و پیدایش موخوره جلوگیری کرده و موهایی سالم را به شما هدیه دهد.

بهبود حافظه: گیلاس بخاطر دارا بودن آنتوسیانین، در عملکرد و بهبود وضعیت حافظه می‌تواند موثر باشد و با بیماری آلزایمر مبارزه می‌کند.

بهبود خواب: وجود ملاتونین بسیار بالا در گیلاس، بی‌خوابی را درمان کرده و وضعیت یک خواب آرام را فراهم می‌آورد.

کاهش وزن: فیبر بالا و کالری و چربی بسیار پایین گیلاس سبب می‌شود مدت زمان طولانی احساس سیری کنید و این در حالی است که ویتامین‌های گروه B موجود در آن، متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را در بدن آسان می‌کند. وجود فیبر در گیلاس، حرکات روده را تنظیم کرده و از یبوست نیز جلوگیری می‌کند.

درمان سرماخوردگی: آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C موجود در گیلاس، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونت باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری می‌کند.

مضرات گیلاس

مضرات گیلاس

خوردن گیلاس بعد از غذا، نفخ را به همراه دارد؛ به همین دلیل، گیلاس را یک ساعت قبل از غذا میل کنید.

خوردن بیش از اندازه‌ی گیلاس برای مادران شیرده به دلیل ایجاد نفخ و انتقال آن به شیر، توصیه نمی‌گردد.

مصرف میوه‌های ملین مانند گیلاس در کودکان باعث ایجاد مشکل در دستگاه گوارش شده و این میوه برای کودکان زیر 3 سال به دلیل ایجاد مسمومیت و اسهال ممنوع است.

افرادی که بدن حساس دارند با مصرف گیلاس، آلرژی‌های خود را تشدید می‌کنند؛ در صورت بروز هر گونه واکنش غیرعادی از سوی بدن، مصرف آن را قطع کنید.

اکنون به توضیح کوتاهی درباره‌ی روش خرید گیلاس مرغوب و نگهداری آن می‌پردازیم:

خرید: گیلاس را به صورت کامل رسیده تهیه نمایید؛ زیرا میوه‌ی نارس گیلاس، مرحله‌ی رشد و رسیده شدن را طی نمی‌کند. گیلاس‌های سفت و براق که همراه شاخه هستند را برای خرید انتخاب کنید.

نگهداری: گیلاس رسیده را تا سه روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد. گیلاس را فقط قبل از مصرف بشویید. برای نگهداری طولانی مدت آن، می‌توان هسته‌های آن را خارج کرده و فریز کرد یا آن را خشک کرد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *