تغذیه بیماران سرطان سینه باید چگونه باشد؟

تغذیه بیماران سرطان سینه

هر بیماری به نوعی برای فرد ناراحت کننده است ، اما سرطان سینه نیز مشکلات خاص خودش را به دنبال دارد. رعایت تغذیه بیماران سرطان سینه جهت کمک به درمان بسیار کمک کننده است.  هیچ ماده غذایی نمی تواند به تنهایی از بروز سرطان سینه جلوگیری کند و یا موجب سرطان شود.  اما انتخاب رژیم غذایی مناسب می تواند در هنگام زندگی با این بیماری ، خطر پیشرفت این بیماری را کاهش دهد.

سرطان سینه یک بیماری پیچیده است که عوامل موثر در آن بسیار است. برخی از این عوامل ، از جمله سن ، سابقه خانوادگی ، ژنتیک و جنسیت ، تحت کنترل شخص نیستند. با این حال ، فرد می تواند سایر عوامل مانند سیگار کشیدن ، میزان فعالیت بدنی ، وزن بدن و رژیم غذایی را کنترل کند.

اکثر خانم ها بر این باورند که برای اطمینان از نتایج خوب بعد از درمان سرطان سینه باید تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد کنند. با این حال ، رژیم غذایی سالم تنها یکی از چندین عامل موثر بر سیستم ایمنی بدن است. ورزش و مدیریت استرس به همان اندازه در بهبود سلامتی مهم هستند.

روش های درمانی مانند شیمی درمانی و هورمون درمانی می تواند طیف وسیعی از عوارض جانبی داشته باشد که برخی از آنها ممکن است بر آنچه شما می خواهید بخورید و بنوشید تأثیر بگذارد. روال معمول شما ممکن است مختل شود ، که می تواند بر الگوی غذایی شما نیز تأثیر بگذارد.

مواد غذایی مناسب در تغذیه بیماران سرطان سینه 

میوه و سبزیجات تازه ممکن است به جلوگیری از سرطان پستان کمک کند. سرطان سینه می تواند از نقاط مختلف بدن شروع شود ، به روش های مختلف رشد کند و نیاز به انواع مختلفی از درمان داشته باشد . درست همانطور که انواع خاصی از سرطان به برخی از درمان ها بهتر پاسخ می دهند ، برخی از سرطان ها به خوبی به غذاهای خاص پاسخ می دهند.

غذاهای زیر به طور کلی می توانند در یک رژیم غذایی سالم نقش داشته باشند ، همچنین ممکن است به جلوگیری از پیشرفت سرطان سینه کمک کنند. بنابراین باید در تغذیه بیماران سرطان سینه آنهادر نظر گرفت :

  • انواع میوه و سبزیجات از جمله سالاد
  • غذاهایی که سرشار از فیبر هستند و لوبیا و حبوبات
  • شیر و محصولات لبنی کم چرب
  • محصولات مبتنی بر سویا
  • غذاهای سرشار از ویتامین D و سایر ویتامین ها
  •  ادویه جاتی که دارای خاصیت ضد التهابی هستند
  • غذاهایی که عمدتا بر پایه گیاهانی هستند که حاوی آنتی اکسیدان هستند

میوه ها و سبزیجات

یک منبع با بررسی 91،779 زن دریافت که پیروی از رژیم غذایی شامل سبزیجات ، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را 15٪ کاهش دهد. در کنار سایر مزایای آنها ، میوه و سبزیجات سرشار از فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها هستند که دارای مزایای مختلف در حوزه پزشکی هستند.

میوه ها ، سبزیجات و غلات سبوس دار حاوی فتوشیمیایی هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد استروژن هستند که می توانند از بروز سرطان جلوگیری کنند. معمولا مصرف روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات توصیه می کنیم. مطالعات نشان می دهد که غذاهای زیر ممکن است به جلوگیری از سرطان پستان کمک کند:

  • سبزیجات تیره ، سبز ، برگدار ، مانند کلم و کلم بروکلی
  • میوه ها ، به خصوص انواع توت ها و هلو
  • لوبیا ، ماهی ، تخم مرغ و برخی از گوشت ها
  • دانه هایی مانند گندم ، جو دوسر ، برنج ، ذرت ، بلغور ، جو

تاثیر شیمی درمانی در تغذیه بیماران سرطان سینه

آیا شیمی درمانی روی رژیم غذایی تأثیر خواهد گذاشت؟

دشوار است که بتوان گفت دقیقا بدن فرد بیمار چگونه به شیمی درمانی واکنش نشان خواهد داد. ممکن است در طول درمان بتواند به طور عادی غذا بخورید یا عوارض جانبی باعث تغییر عادت غذایی می شود. اگر اشتهای بیماران بعد از شیمی درمان کاهش یافت بهتر است کار هایی زیر را دنبال کنند :

  • به جای سه وعده غذایی بزرگ هر روز پنج تا شش وعده غذایی کوچک یا میان وعده میل کنید
  • اگر احساس می کنید نمی توانید غذای جامد بخورید؛ شیرها ، اسموتی ، آب میوه یا سوپ را بنوشید.
  • اگر احساس کنید که توانایی انجام کار دارید ، ورزش کنید. زیرا ورزش می تواند به  افزایش اشتهای شما کمک کند ، اگر قبل از ناهار پیاده روی کوتاهی کنید ممکن است اشتهای بیشتری داشته باشید.
  • مراقب باشید که با نوشیدن بیش از حد مایعات قبل یا در طول وعده های غذایی اشتهای خود را کاهش ندهید.

حالت تهوع و استفراغ می تواند برای برخی از افراد در حین و بعد از درمان های شیمی درمانی آنها مشکل ایجاد کند. داروها می توانند به حالت تهوع و استفراغ کمک کنند. مایعات زیادی مانند آب یا چای گیاهی بنوشید. چای های گیاهی مانند نعنا یا زنجبیل نیز می تواند به تسویه معده کمک کند.

سخن آخر

تغذیه بیماران سرطان سینه ، با توجه به شرایط سلامتی هر فرد متفاوت است. هر فردی باید با پزشک تغذیه جهت تهیه یک رژیم غذایی مناسب مراجعه نماید. برای مثال افرادی که در کنار این بیماری مبتلا به بیماری هایی چون دیابت ، چربی خون بالا و یا فشار خون بالا نیز هستند ، باید توجه داشته باشند که رژیم های مناسب باید داشته باشند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *