درد لگن در بارداری خطرناک است؟همراه با روش های درمان

درد لگن در بارداری

بسیاری از خانم ها در دوران بارداری درد لگن را تجربه می کنند. این درد بیشتر در طول سه ماهه دوم و سوم است ، اما می تواند تا اوایل سه ماهه اول شروع شود. در ادامه مقاله درباره درد لگن در بارداری بخوانید تا دریابید که چرا زنان باردار مستعد درد لگن هستند و این  درد چگونه تسکین پیدا می کند. و همچنین توضیح داد می شود که چه موقع بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

آیا این درد طبیعی است؟

بارداری اغلب با دردهای مختلف همراه است. درد لگن در دوران بارداری یک اتفاق شایع است. یافته های یک مطالعه در سال 2018 نشان می دهد که حدود 32٪ از زنان باردار در برخی از ماه های دوران بارداری درد لگن را گزارش می کنند.

طبق گفته کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان (ACOG) ، هورمون هایی که بدن در دوران بارداری تولید می کند ، مفاصل را شل می کند ، که باعث می شود آنها بیشتر متحرک و در معرض آسیب دیدگی باشند.

لگن به دلیل نقشی که در حمایت از بدن و حرکت دارد ، مستعد درد است. ایستادن به مدت طولانی ، انجام تمرینات خاص و نشستن یا دراز کشیدن در موقعیتهای خاص می تواند درد لگن را در دوران بارداری تشدید کند.

علل درد در لگن در بارداری

علل اصلی دل درد در دوران بارداری شامل موارد زیر است:

  • ترشح هورمون
  • افزایش وزن
  • تغییر در وضعیت استقرار

اگرچه درد لگن در هر سه ماهه ممکن است رخ دهد ، اما به احتمال زیاد در سه ماهه دوم و سوم بروز می کند. Relaxin (ریلکسین) هورمونی است که باعث تغییر در قسمت های مختلف سیستم اسکلتی عضلانی می شود. سیستم اسکلتی عضلانی شامل استخوان ها ، رباط ها و سایر بافت های همبند است. هورمون ریلکسین غضروف و تاندون ها را تغییر می دهد و باعث سست شدن آنها می شود. این هورمون کمک می کند تا لگن گسترش یابد و آماده زایمان باشد.

یک اثر طبیعی بارداری افزایش وزن است. یک زن که از وزن سالم دارد ، می تواند انتظار داشته باشد که در طی بارداری بین 10 تا 15 کیلوگرم وزنش افزایش یابد. با افزایش وزن زنان باردار ، می تواند فشار بیشتری را بر روی لگن وارد کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

درد لگن در بارداری طبیعی است و خانم ها نیازی به صحبت با پزشک خود ندارند مگر اینکه درد آنقدر شدید شده باشد که این امر در کارهای روزمره آنها دخالت کند. اگر درد عود کند یا ثابت باشد ، بهتر است با پزشک صحبت کنید. زایمان زودرس ممکن است باعث ایجاد درد  در لگن شود یا ممکن است منجر به کمردرد شود. به طور کلی خانم ها در صورت احساس درد شدید در دوران بارداری باید با پزشک خود صحبت کنند.

درمان درد لگن در بارداری

درمان درد لگن

چندین روش بالقوه برای درمان درد لگن در دوران بارداری وجود دارد. این موارد شامل گزینه های درمانی پزشکی ، داروهای خانگی و حرکات کششی است که به تسکین درد لگن کمک می کند. در بعضی موارد ، ترکیبی از درمانها ممکن است به تسکین درد لگن در دوران بارداری کمک کند.

مداخلات پزشکی

اگر در طول بارداری زنی درد مداوم یا شدید در باسن خود را تجربه کرد ، باید با پزشک خود صحبت کند. پزشک برای بررسی علائم زایمان زودرس و سایر عوارض احتمالی ، زن و جنین را معاینه می کند.

در بعضی موارد ،داروی بدون نسخه (OTC) برای کمک به درمان درد ناشی از لگن یا سایر نواحی بدن تجویز خواهد کرد. زنان باردار باید دقیقاً از دستورالعمل پزشک خود در مورد مصرف دارو پیروی کنند. داروهای رایج OTC مانند استامینوفن خطرات همراهی دارند. بنابراین، قبل از مصرف داروها در دوران بارداری با پزشک صحبت کنید.

کمپرس گرم

کمپرس گرم یکی از ابزارهای مؤثر برای تسکین درد لگن در دوران بارداری است. افراد می توانند با مرطوب کردن یک حوله با آب گرم این کمپرس را تهیه کنند. از طرف دیگر ، آنها می توانند یک کمپرس در داروخانه محلی خود خریداری کنند تا آن را در نواحی لگن بمالند. زنان باردار باید از قرار دادن کمپرس گرم به طور مستقیم بر روی پوست یا شکم خودداری کنند.

کمربند لگن

کمربند لگن وسیله حمایتی است که زنان می توانند از آنها برای کمک به حمایت از باسن خود در دوران بارداری استفاده کنند. طبق یک مطالعه ، پوشیدن کمربند لگن در دوران بارداری تأثیر مثبتی بر بدن داشته و می تواند به درمان درد لگن کمک کند. ممکن است.

موقعیت خواب

اگر زنی در حین بارداری از کنار خود بخوابد ، باید بالشی را بین پاهای خود قرار دهد. بالش های مخصوص طراحی شده برای پشتیبانی بیشتر از زنان باردار در دسترس هستند.

در حالی که یک بالش منظم برخی از پشتیبانی را فراهم می کند ، بالش های بارداری معمولاً طول بدن را تشکیل می دهند. یک زن حامله می تواند خود را با دقت روی بالش ترتیب دهد تا انواع گسترده ای از دردها و دردها را تسکین دهد.

حرکات کششی یا ورزش

 زنانی که باردار هستند ، در تمام دوران بارداری خود ورزش کنند. این ورزش می تواند شامل پیاده روی ، شنا ، یوگا و سایر فعالیت های سبک تا متوسط ​​باشد. یکی از مهمترین مزایای ورزش این است که می تواند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند ، که فشار بیشتری به لگن وارد می کند.

یک کلاس یوگا قبل از تولد ، ممکن است گزینه خوبی برای زنان باردار باشد. برخی از حرکات یوگا به کشیدگی باسن و سایر نواحی بدن که به دلیل دردهای بارداری ممکن است درد داشته باشند کمک می کند.

یک مطالعه 2019 ، اثربخشی یوگا قبل از تولد در زندگی خانم های باردار و جلوگیری از شکایات شایع درباره درد های بارداری را مورد بررسی قرار داد. این مطالعه نشان داد که روش های اصلاح شده یوگا در دوران بارداری بی خطر و مؤثر هستند. اما قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید با پزشک خود صحبت کند. در صورت تجربه هر یک از موارد زیر هنگام انجام تمرینات ورزشی، هرگونه تمرین را متوقف کنند:

  • سرگیجه
  • خروج مایعات ناگهانی مایعات از واژن
  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • خونریزی از مهبل
  • ضعف عضلانی
  • تنگی نفس قبل از شروع
  • انقباضات منظم یا دردناک

با مراجعه به پزشک می توانید مناسب ترین نوع ورزش را با توجه به شرایط بارداری خود دریافت نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *