پوست صورت یکی از قسمتهای مهم بدن است و تاثیر بسزایی در داشتن ظاهری زیبا دارد. از آنجا که پوست صورت همواره در معرض هوای گرم و سرد، نور خورشید و آلودگیهای محیطی قرار دارد، حساس و آسیبپذیر بوده و به همین دلیل، توجه به بهداشت و سلامت آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. در کنار سایر روشهای مراقبت پوست، استفاده از انواع ماسک میتواند سلامت و زیبایی پوست را دو چندان سازد. ماسک روغن فندق برای پوست یکی از موارد پیشنهادی ما به شماست؛ زیرا علاوه بر طبیعی بودن این ماسک، پوست میتواند از منابع عظیم معدنی و ویتامینها و اسیدهای چرب روغن فندق تغذیه شده و نتیجهی مطلوب زودتر حاصل شود. ماسک روغن فندق برای پوست عنوان مطلبی است که در مجلهی “زیبا بمان” به توضیح دربارهی آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
خواص روغن فندق برای پوست
جوانسازی پوست: روغن فندق سرشار از ویتامین E است و این امر به کاهش چین و چروک کمک کرده، روند پیری پوست را کند میکند و جوانسازی پوست را به دنبال دارد.
آبرسان و مرطوب کنندهی پوست: مقادیر بالای ویتامین E و حضور انواع اسید چرب در روغن فندق، باعث افزایش آبرسانی و حفظ رطوبت پوست صورت خواهد بود و احتمال خشکی پوست را در زمستان را نیز کاهش میدهد.
ضد آفتاب طبیعی: مقادیر بالای آنتیاکسیدان و ویتامین E در روغن فندق، از پوست در برابر اشعهی ماوراء بنفش خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی را کاهش میدهد.
درمان آکنه: مقادیر بالای فلانوئیدهایی مانند کاتچین و تانن در روغن فندق، با جذب روغن اضافی پوست میتواند آکنه و جوش صورت را درمان کند.
درمان لکهی پوستی: ویتامین ایی موجود در روغن فندق و خواص آنتیاکسیدانی آن میتواند در درمان لکههای پوستی موثر باشد و جراحتهای سطحی پوست را درمان کند.
انواع ماسک صورت با روغن فندق
ماسک روغن فندق، روغن جوجوبا، خاک رس و آبلیمو
نصف قاشق چایخوری روغن فندق را با نصف قاشق چایخوری روغن جوجوبا ترکیب کرده و دو قطره آبلیموی تازه را با آنها مخلوط کنید. با افزودن یک قاشق غذاخوری خاک رس به این ترکیب، آن را بر روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از ده دقیقه، آن را با آب ولرم بشویید. استفاده از روغن جوجوبا بر روی پوست صورت برای درمان خشکی پوست، درمان آکنه و حفظ رطوبت پوست مفید است. خاصیت تخلخل خاک رس نیز از آن یک لایهبردار قوی میسازد که با از بین بردن سلولهای مردهی پوستی، باعث رشد سلولهای جدید و بهبود عملکرد آنها میگردد. از این رو، این ماسک برای درمان جوش و آکنه مناسب است. از این ماسک هفتهای یک بار استفاده کنید.
ماسک روغن فندق، روغن گردو، روغن کنجد، روغن گندم و روغن اسطوخودوس
یک قاشق غذاخوری روغن فندق، دو قاشق غذاخوری روغن گردو، یک قاشق غذاخوری روغن کنجد، یک قاشق غذاخوری روغن گندم و دو قطره روغن اسطوخودوس را با هم ترکیب کرده و درون یک ظرف شیشهای در یخچال نگهداری کنید. هر روز میتوانید از این ماسک به عنوان ضد آفتاب طبیعی استفاده کنید؛ زیرا حاوی روغن فندق یک ضد آفتاب طبیعی است. روغن گردوی این ماسک باعث جوانسازی پوست شده، اگزما را درمان میکند و در رفع سیاهی دور چشم موثر است. روغن گندم با دارا بودن انواع ویتامین و آنتیاکسیدان، چین و چروک پوستی را از بین میبرد و کلاژن تولید میکند. روغن کنجد موجود در این ماسک ضد باکتری است و پوست را از ابتلا به عفونتهای پوستی مصون نگهمیدارد. روغن اسطوخودوس نیز یک مادهی طبیعی مفید در درمان آکنه است؛ در صورت بروز آکنه، این ماسک میتواند گزینهی خوبی برای انتخاب باشد.
ماسک روغن فندق، ژل آلوئهورا، روغن اسطوخودوس و جوش شیرین
دو قاشق غذاخوری روغن فندق، یک قطره روغن اسطوخودوس و یک قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا را به خوبی ترکیب کرده و یک قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید و ترکیب را خوب هم بزنید تا خمیری همگن داشته باشید. این ماسک را به مدت ده دقیقه بر پوست خود قرار دهید و بعد از گذشت این زمان، صورت خود را با آب ولرم بشویید. این ماسک برای شفاف شدن پوست مناسب بوده و میتوانید هفتهای یک بار از آن استفاده کنید. ژل آلوئهورای این ماسک با از بین بردن سلولهای مردهی پوست، آن را لایهبرداری کرده و باعث درخشندگی آن میگردد. جوش شیرین این ماسک آکنه را درمان و لکهی پوستی را از بین میبرد و از این رو، پوست را شفاف میسازد.
توجـــه:
قبل از استفاده از ماسک گیاهی، آن را بر روی پوست دست خود به مدت بیست تا سی دقیقه قرارهید؛ در صورت بروز هرگونه واکنش غیرطبیعی، از ماسک استفاده نکنید.
روغن فندق یک مرطوبکنندهی طبیعی و بدون الکل است و باعث تحریک پوست نمیگردد؛ از این رو، افرادی که پوست حساس دارند، میتوانند به عنوان مرطوبکننده از این روغن استفاده کنند.
خواص ضد التهابی روغن فندق باعث میشود که بتوان از آن به عنوان یک مادهی طبیعی بعد از اصلاح صورت استفاده کرد؛ با این کار میتوانید خارش، سوزش، قرمزی و ایجاد جوش بعد از اصلاح را درمان کنید.
دیدگاه کاربران