روغن فندق

روغن فندق را از مغز فندق بدست می‌آورند که به رنگ زرد طلایی است و عطر و بویی قوی مانند فندق را دارد. این روغن مناسب سرخ کردن نیست؛ ولی می‌توان از آن برای تهیه‌ی انواع سالاد سبزیجات، نان، بیسکوییت و کیک استفاده کرد. از این روغن برای تهیه‌ی لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. همچنین، می‌توان آن را به عنوان کرم مرطوب‌کننده‌ی صورت و بدن استفاده کرد. مواد مغذی موجود در روغن فندق، آن را برای ماساژ و آرماتراپی مناسب ساخته است. با ما در مجله‌ی علمی “زیبا بمان” همراه باشید تا درباره‌ی خواص بیشتری از آن که برای حفظ سلامتی مفید است، بیشتر بخوانید.

ارزش غذایی روغن فندق

روغن فندق حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، آهن و منگنز است و چربی و کالری بالایی دارد. این روغن دارای پروتئین و انواع ویتامین‌های E، A، C، K، B، تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین، نیاسین و فولات است. روغن فندق به دلیل دارا بودن کاتچین و تانین، دارای بیشترین غلظت از فلانوئیدهاست و در آن پلی‌فنول هم حضور دارد. این روغن دارای اسیدهای چرب اشباع نشده و مفید است.

خواص روغن فندق

سلامت مغز: روغن فندق حاوی مقادیر زیادی فسفر است که عنصری ضروری در اطراف و داخل سلول‌های مغزی است و رشد و عملکرد مناسب آن را تضمین می‌کند و از بروز آلزایمر و زوال عقل جلوگیری می‌کند.

سلامت قلب: روغن‌فندق به دلیل داشتن حجم بالای اسیدهای چرب اشباع نشده مانند اسید اولئیک، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش داده و سلامتی قلب را به همراه دارد.

جلوگیری از سرطان: روغن فندق حاوی مقادیر بالای فلانوئیدهاست و از این رو با دارا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و همچنین دارا بودن مقادیر بالای ویتامین E، با نابودسازی رادیکال‌های آزاد، رشد سلول‌های سرطانی را خنثی می‌کند و احتمال انتشار آن‌ها را در بدن از بین می‌برد.

درمان کم‌خونی: روغن فندق حاوی مقادیری از آهن است و می‌تواند از کم‌خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری کند.

کاهش کلسترول خون: روغن‌فندق با دارا بودن مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش داده و سبب افزایش کلسترول مفید خون می‌گردد که امکان ساخت ویتامین D را در بدن فراهم می‌کند، اسیدهای صفراوی گوارشی را در روده تولید می‌کند و از تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.

سلامت پوست: کاتچین و تانین موجود در روغن‌فندق، آن را به یک ماده‌ی قابض تبدیل کرده و می‌تواند با حذف چربی منافذ موجود در اپیدرم، آکنه و انواع جوش را درمان کند. از سوی دیگر، روغن‌فندق خاصیت ضد باکتری داشته و با از بین بردن باکتری‌های مضر پوست، جای زخم‌های سطحی را بهبود می‌بخشد. از طرفی، ویتامین E روغن‌فندق باعث می‌شود که این روغن مانند یک ضد آفتاب طبیعی از پوست در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش محافظت نماید.

سلامت مو: روغن‌فندق مقادیر بالایی از مواد معدنی، ویتامین و پروتئین دارد که موادی مغذی برای رشد و تقویت مو محسوب می‌گردند. این روغن برای موهای خشک و آسیب‌دیده مناسب بوده و شوره‌ی سر و خارش ناشی از آن را از بین می‌برد. استفاده‌ی منظم از این روغن به حفظ رطوبت موها کمک کرده و باعث درخشندگی آن‌ها می‌گردد.

مضرات روغن فندق

ممکن است با مصرف روغن‌فندق حساسیت و آلرژی ایجاد شود؛ در صورت بروز هر گونه واکنش منفی از سوی بدن، مصرف این روغن را متوقف کنید.

مصرف بیش از اندازه‌ی روغن‌فندق به دلیل دارا بودن حجم بالای چربی، باعث چاقی و اضافه وزن خواهد شد؛ از این روغن در حد اعتدال استفاده کنید.

مصرف بیش از اندازه‌ی روغن‌فندق ممکن است با خستگی، ضعف، حالت تهوع، تاری دید و اسهال همراه باشد؛ این علائم در اثر افزایش شدید ویتامین E در بدن ایجاد می‌گردد.

در صورت استفاده از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون، قبل از مصرف خوراکی روغن فندق، حتما با پزشک مشورت کنید.

خانم‌های باردار و مادران شیرده برای مصرف روغن‌فندق، با پزشک خود مشورت کنند.

مصرف روغن‌فندق برای کودکان زیر دو سال ممنوع است.

اکنون روش تهیه‌ی روغن فندق را در منزل آموزش می‌دهیم تا روغنی ارگانیک برای استفاده در دسترس شما باشد.

روش خانگی تهیه‌ روغن فندق

مغز مقداری فندق را به وسیله‌ی حرارت بسیار پایین برشته کرده، آن را چندین مرتبه آسیاب کرده تا حالت خمیر روغنی به خود بگیرد. خمیر روغنی را درون پارچه‌ای قرار داده و با فشار تدریجی و ملایم، روغن آن را جدا کنید.

روش نگهداری روغن فندق

روغن‌فندق باید در جای خشک و خنک، دور از نور و گرما، دور از تماس هوا و در ظروف دربسته‌ی تیره رنگ نگهداری شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *