ترمیم مو با بهترین روش ها و بررسی علت آسیب مو

قرار گرفتن در معرض گرما ،استفاده از مواد شیمیایی و سایر عادات و مراقبت ها  اشتباه از مو می تواند رطوبت و چربی های طبیعی مو را از بین ببرد ، که نتیجه آن  آسیب دیدن مو ها می باشد. در برخی موارد ، آسیب دیدن مو می تواند به دلیل مشکلات سلامتی و بیماری ها باشد. در این مقاله ، ما در مورد علت آسیب دیدن موها ، روش های ترمیم مو و اینکه چه زمانی به پزشک باید مراجعه کنید،  صحبت خواهیم کرد.

مو از چه چیزی ساخته شده است؟

مو از دو ساختار تشکیل شده است: 1- ریشه مو 2- ساقه مو

فولیکول مو یا ریشه مو که در زیر پوست قرار دارد. پوست سر انسان تقریباً 100000 فولیکول مو دارد. ساقه مو قسمت مهمی در بالای سطح پوست سر است که از پروتئین و کراتین تشکیل شده است ، که باعث تقویت و انعطاف پذیری موها می شود. ساقه مو از سه لایه تشکیل شده است:

مدولا:  قسمت درونی ساقه مو است که به آن مغزمو نیز گفته می شود.

پوسته مو : این قسمت شامل الیاف کراتین است که توسط پیوندهای هیدروژن در کنار هم قرار می گیرند و به مو ، استحکام و انعطاف پذیری می بخشد. همچنین حاوی ملانین است که رنگ مو را نشان می دهد.

پوشش مو: کوتیکول خارجی تری قسمت مو که از لایه های شکننده داخلی  محافظت می کند.

ترمیم مو

روش های ترمیم مو آسیب دیده

بهترین راه برای داشتن موهای سالم ،  کوتاه کردن مرتب مو و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن و انجام مراقبت های لازم از مو می باشد.

برای مثال هنگامی که دچار موخوره می شوید، فرد باید موهای خود را تا جایی که ساقه مو کامل باشد ، کوتاه کند. اگر فردی موخوره را برطرف نکند ، شکاف تا ساقه مو ادامه می یابد و منجر به ریزش مو و آسیب بیشتر می شود.

در این بخش به برخی از روش های مراقبت های مو و ترمیم مو اشاره خواهیم کرد:

محافظت در برابر حرارت و گرما

گرما و ماوراء بنفش می تواند به موهای فرد آسیب برساند. خورشید می تواند به مو آسیب برساند ، پروتئین و استحکام مو را کاهش می دهد. در نتیجه باعث می شود موها ضعیف ، خشک و شکننده شوند. افرادی که وقت خود را در آفتاب می گذرانند ، باید کلاه بپوشند یا از محصولات بهداشتی محافظت از UV استفاده کنند.

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که مردم مرتکب می شوند ، تنظیم درجه حرارت بیش از حد در هنگام استفاده از اتو مو و بابلیس است. حرارات زیاد و استفاده مکرر از این وسایل باعث آسیب به مو ها می شود. سعی کنید از اتو مو یا فرکننده ای که دارای تنظیم حرارت است استفاده کنید.

کاربرد روغن ها در ترمیم مو

استفاده از روغن های خاص ممکن است به ترمیم مو های فرد کمک کند. طبق یک مقاله که در سال 2015 منتشر شده است ، روغن ها می توانند به جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کنند. روغن ها می توانند به مو نفوذ کرده و به کاهش میزان آب کمک کنند که می تواند باعث کاهش تورم و خشک شدن مکرر شود.

روغن ها همچنین می توانند شکاف هایی که بین کوتیکول ها ایجاد می شود را پر کنند و موها را از مواد تهاجمی محافظت کنند.

یکی از روغن های تاثیرگذار برای ترمیم آسیب های مو روغن نارگیل می باشد. روغن نارگیل به دلیل وزن مولکولی کم ، بهتر از روغنهای گیاهی دیگر است ، زیرا ورود آن به ساقه مو آسانتر است. توصیه می شود یک الی دو ساعت قبل از حمام مو های خود را به آن آغشته کنید.

طبق تحقیقات سال 2019 ، روغن زیتون  و روغن نارگیل می تواند باعث حفظ مجدد رطوبت مو در برابر گرما شود و رطوبت مو را بازیابی کند. براساس مطالعه سال 2014 بر روی موش ، روغن نعناع نیزممکن است به داشتن موهای سالم کمک کند.

تغذیه  مناسب

ویتامین ها و مواد مغذی برای رشد و درخشش مو ضروری هستند. رژیم غذایی فاقد ویتامین ها ، مواد معدنی ، اسیدهای چرب ضروری و پروتئین ها می تواند منجر به ناهنجاری های ساختاری موها و ریزش مو شود. باید رژیم غذایی متعادل و حاوی محصولات متنوعی از جمله پروتئین ، میوه ، سبزیجات ، غلات و چربی های سالم  داشته باشید.

موهای مرطوب را شانه نکنید

هر مویی که مرطوب باشد در معرض آسیب پذیری قرار دارد و اگر موهای مرطوب فرفری یا شکننده باشد، احتمال آسیب بیشتر است. بنابراین با احتیاط رفتار کنید. هرگز سعی نکنید  مو های مرطوب خود را شانه نکنید. اکثر افراد توصیه می کنند برای شانه کردن از یک شانه دندان پهن استفاده کنید.

هنگامی که از حمام خارج می شوید ، از مالش شدید مو خودداری کنید.  در عوض ، موهای خود را به آرامی با یک حوله خشک کنید . موهای خیس را با کش نبندید که این کار می تواند باعث شکستگی مو شود.

تاثیر شنا بر مو

شنای منظم برای سلامت بدن عالی است ، اما برای موهای شما چندان مناسب نیست. آب نمک ، کلر و سایر مواد شیمیایی استخر می توانند باعث شکنندگی موها شوند.بنابراین برای جلوگیری از آسیب به مو اگر شناگر هستید ، همیشه از کلاه شنا استفاده کنید. پس از شنا یا آفتاب گیری ، موهای خود را بلافاصله با شامپو های ملایم و مرطوب کننده تمیز کنید.

اتو کردن مو

نکاتی درباره مو و پوست سر سالم

طبق آکادمی پوست آمریکا ، این نکات می تواند به فرد در حفظ موهای سالم و ترمیم مو ها کمک کند:

موها را طبق نوع مو بشویید: اگر فردی موهای چربی دارد ، ممکن است نیاز داشته باشد که روزانه آنها را بشویید. اگر فردی به دلیل سن یا سایر درمان های شیمیایی موهای خشک دارد ، نباید مکرر آنها را بشویید.

از شامپو به درستی استفاده کنید: باید شامپو در درجه اول روی پوست سر مالیده شود و نه مو. شامپوی عاری از سولفات را برای موهای آسیب دیده انتخاب کنید. استفاده از شامپوهایی که حاوی مواد با منشا طبیعی هستند به ترمیم مو های آسیب دیده شما کمک می کند.

از نرم کننده استفاده کنید: باید از نرم کننده ها بر روی نوک مو استفاده کرده و از زدن پوست سر خودداری کنند.

محصولات را با دقت انتخاب کنید: فرد باید محصولات آرایشی و بهداشتی موی متناسب با نوع موی خود را انتخاب کند.

محافظت از مو در برابر مواد شیمیایی : برای مثال شخص باید هنگام شنا از کلاه شنا استفاده کند تا موها را از مواد شیمیایی مانند کلر محافظت کند.

چه چیزی می تواند موهای آسیب دیده ایجاد کند؟

آسیب دیدگی و شکستگی مو هنگامی اتفاق می افتد که فرد موهای خود را در معرض شرایط نامناسب قرار دهید این شرایط شامل موارد زیر است:

  • استفاده بیش از اندازه از وسایل آرایشی مو همچون سشوار، اتو مو
  • استفاده از شانه های نامناسب
  • رنگ کردن بیش از اندازه مو ها
  • استفاده بیش از اندازه از مواد آرایشی و بهداشتی 
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مواد شیمیایی استخر

در بعضی موارد ، شرایط پزشکی می تواند به مو آسیب برساند:

سوء تغذیه: طبق تحقیقات سال 2015 ، سلامت غذایی فرد با کیفیت موهایشان ارتباط دارد. ویتامین های A و B-12 ، فولات ، سلنیوم و آهن ممکن است بر کیفیت مو تأثیر بگذارد.

هورمون ها: عدم تعادل هورمون می تواند باعث ضعیف شدن موهای فرد شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و یائسگی می توانند باعث نازک شدن موهای فرد شوند.

بیماری تیروئید: طبق اعلام انستیتوی ملی دیابت و گوارش و کلیه ، کم کاری تیروئید ، هنگامی رخ می دهد که تیروئید قادر به تولید هورمون های تیروئید کافی نیست ، می تواند باعث ریزش مو شود.

اختلالات خود ایمنی : در بیماری های خود ایمنی بافت همبند مانند لوپوس و اسکلرودرما می توانند موهای فرد شکننده و نازک شوند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

افرادی که علاوه بر آسیب مو، علائم دیگری مانند خستگی ، عدم تحمل گرما یا سرما ، کاهش وزن ، ریزش بیش از حد مو یا سردرد را تجربه می کنند ، برای ارزیابی بیشتر باید با پزشک مشورت کنند. در صورت بروز علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک ، فرد باید به پزشک مراجعه کند ، از جمله:

  • چرخه قاعدگی نامنظم
  • رشد بیش از حد مو
  • آکنه
  • افزایش وزن
  • تیرگی پوست

خلاصه

قرار گرفتن بیش از حد در برابر گرما و مواد شیمیایی اغلب موهای آسیب دیده ایجاد می کند. گاهی موهای آسیب دیده می توانند به دلیل مشکل پزشکی ایجاد شوند. افراد می توانند روش های مختلف درمانی را برای کمک به ترمیم آسیب های مو امتحان کنند و به موهای سالم اجازه می دهند رشد مجدد پیدا کنند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *