قرمزی چشم | علت و روش های درمان خانگی آن

قرمزی چشم

همه افراد در زندگی قطعا بار های دچار قرمزی چشم شده اند که این قرمزی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.قرمزی چشم معمولاً چیزی برای نگرانی ندارد و اغلب به خودی خود بهتر می شود. اما گاهی اوقات می تواند جدی شود و نیاز به کمک پزشکی داشته باشد . چشمان قرمز می تواند نشانه تحریک جزئی یا یک بیماری جدی پزشکی مانند عفونت باشد.
هنگامی که رگ های خونی کوچک که در سطح چشم وجود دارند ، بزرگ می شوند چشم قرمز دیده می شود. این امر به دلیل عدم وجود اکسیژن کافی به قرنیه یا بافتهای پوشاننده چشم اتفاق می افتد. همانطور که اشاره شد معمولا این عارضه نگران کننده نیست . اما وقتی همراه با درد چشم ، اشکریزش چشم یا اختلال در بینایی باشد ، می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد.

دیگر علائم مهم همراه با قرمزی چشم که باید جدی گرفت

این علائم و نشانه های عبارتند از:

علت قرمزی چشم

به طور کلی مهم ترین بیمار یهایی که موجب قرمزی چشم می شوند شامل خشکی چشم ، انواع عفونت چشمی ، زخم قرنیه و … هستند.

چشم صورتی

قرمزی ملتحمه که به چشم صورتی مشهور است  بیشتر در اثر ویروس ایجاد می شود. معمولا این بیماری توسط دست آلوده گسترش یابد. عفونت ملتحمه عروق خونی را تحریک می کند و باعث تورم آن ها می شود. این التهاب است که باعث می شود سفیده های چشم مایل به قرمز یا حتی کمی صورتی به نظر برسند. این عارضه در بین کودکان مدرسه شیوع دارد و بسیار مسری است. معمو لا به علت گرد و غبار و لنز های تماسی آلوده به وجود می آید.

گزینه های درمانی این عارضه به نوع آن بستگی دارد ، بنابراین در صورت وجود هر یک از علائم و نشانه ها ، مراجعه به پزشک ضروری است . البته چشم صورتی یک وضعیت جدی نیست و به طور معمول هیچ مشکلی برای بینایی طولانی مدت ایجاد نمی کند. اغلب به خودی خود برطرف می گردد. اما پزشک می تواند به درمان سریع تر آن کمک نماید.

زخم قرنیه

این زخم طور معمول در اثر عفونت های باکتریایی ایجاد می شود. علائم زخم قرنیه ممکن است شامل درد چشم و حساسیت به نور و قرمزی چشم باشد. مبتلایان به مشکلات پلک و و افرادی که از لنزهای تماسی استتفاده می کنند بیشتر در معرض خطر ایجاد زخم قرنیه هستند.  قارچ ، انگل ها ، ویروش ها . سایر عفونت های گسترده چشمی می تواند موجب ایجاد زخم قرنیه شود.

اگر زخم قرنیه به موقع درمان نشود می تواند مشکلات جدی در بینایی ایجاد کرده و حتی منجر به نابینایی گردد. گزینه های درمانی شامل آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد قارچ است. قطره های مخصوص چشم ممکن است برای کمک به کاهش درد و کاهش احتمال بروز عوارض تجویز شود. موارد جدی ممکن است نیاز به پیوند قرنیه داشته باشد.

خشکی چشم

خشکی چشم

این عارضه از رایج ترین علت های قرمزی چشم محسوب می گردد . چشم فردی که اشک کافی تولید نمی کند و یا فرایند تولید اشک برای پاکسازی چشم ها دچار اختلال شده است ، به سندرم خشکی چشم مبتلا شده است. در کنار قرمز شدن چشم فرد با حساسیت به نور و اشکریزش چشم نیز دست و پنجه گرم می کند.

فقط پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا یک بیماری پزشکی زمینه ای وجود دارد که باعث خشکی چشم شده یا خیر.خشکی چشم غیر قابل درمان است اما رای موارد خفیف ، داروهای بدون نسخه  مانند اشک مصنوعی ، ژل و پماد وجود دارد که می تواند به کاهش علائم آن کمک کند.

موارد دیگر علت قرمز شدن چشم عبارتند از:

  • التهاب قرنیه ، عنبیه ، یا سفیدی چشم
  • گلوکوم
  • قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد
  • گرد و غبار یا ذرات دیگر
  • شنا کردن
  • سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل
  • مواد محرک محیطی یا آلاینده ها

درمان قرمزی چشم

این عارضه می توانند به طور ناگهانی یا به مرور زمان ایجاد شوند. قطره چشم در بسیاری موارد مفید است و می توان آن را بدون نسخه خریداری کرد. اگر قرمزی تسکین نیافت و همراه با علائم دیگر باشد ، افراد باید به پزشک مراجعه کنند.درمان های رایج شامل قطره چشم ، آنتی بیوتیک ها ، پماد های چشمی و داروهای خوراکی است.این قطره ها ممکن است حاوی داروهایی به نام تنگ کننده عروق باشد که رگ های خونی را کوچک می کنند.

کمپرس گرم روی چشم می تواند به کاهش علائم  کمک کند. همچنین باید مطمئن باشید که مرتباً دستان خود را شستشو می دهید . در مدت زمانی که به این عارضه مبتلا هستید از آرایش کردن چشم خودداری نمایید . دست های خود را به چشم ها نزنید. اگر قرمزی چشم شما با درد یا تغییر در بینایی همراه است ، باید برای معالجه به پزشک مراجعه کنید. پزشک از شما درمورد علائم ، شرایط فعلی سلامتی و مشکلاتی که ممکن است باعث سوزش چشم شما شود ، سؤال خواهد کرد.

داشتن یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین های A ، K ، C و B می توانند به بهبود سلامت چشم کمک نماید. اگر در معرض کسی هستید که به عفونت چشم مبتلا است، دستان خود را بشویید.لنزهای تماسی خود را مرتبا تمیز کنید.

بهترین و ایمن ترین راه درمان مراجعه به پزشک و بررسی علت قرمزی چشم است

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *