با خواص اکالیپتوس این گیاه شگفت انگیز آشنا شوید! + مضرات

اکالیپتوس درختی بزرگ و پر از شاخ و برگ و ارتفاع آن بسته شرایط اقلیمی محلی که در آن رشد کرده است دارد. برگ اکالیپتوس جوشانده، بخور، روغن آن دارای خواص مختلف درمانی می باشد. فرآورده های اکالیپتوس به صورت مایع و پودر، اسانس و روغن اکالیپتوس در بازار وجود دارد. ریشه درخت اکالیپتوس 3 برابر وزن خود آب جذب می کند. در ادامه با خواص اکالیپتوس در مجله “زیبا بمان” همراه باشید.

خواص اکالیپتوس

خواص اکالیپتوس 

تاثیر آن بر دستگاه ایمنی

چای اکالیپتوس قادر است سیستم ایمنی را تقویت کند. در صورتی که به علت استرس، بیماری یا خستگی دستگاه ایمنی ‌شما ضعیف شده، چای اکالیپتوس می‌تواند دوباره سیستم ایمنی شما را تقویت بکند.

درمان بیماری‌های تنفسی سرماخوردگی، برونشیت و سرفه

اکالیپتوس موجب می شود که ترشحات راحت دفع شوند به این دلیل برای درمان برونشیت بسیار مفید است. همچنین سرفه های چرکی را تسکین می دهد. همچنین خواص اکالیپتوس می تواند به درمان سرماخوردگی و کاهش علائمی همچون سرفه کردن کمک کند. این گیاه دارای خاصیت خلط ‌آوری بوده و  برای کاهش خلط گلو و گرفتگی آن بسیار مفید است. 
طرز استفاده : می توانید یک قاشق چایخوری برگ اکالیپتوس را در آب جوش ریخته و اجازه دهید 15 دقیقه بماند. بعد از صاف کردن آن می توانید بعد از هر وعده غذایی آن را میل کنید. یا می توانید روغن اکالیپتوس را به همراه روغن بادام مخلوط کرده و قفسه‌ سینه خود یا پشت تان را با آن ماساژ دهید. بخور اکالیپتوس می توان در درمان گلودرد، سینوزیت و برونشیت و در درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی بسیار موثر باشد. 

درمان شوره سر 

برای درمان شوره سر می توانید از روغن اکالیپتوس استفاده کنید. 
طرز استفاده : 40 قطره درون 100 گرم شامپویی که استفاده می کنید روغن اکالیپتوس بریزید. سپس موهای خود را با دقت بشویید. 

خاصیت ضد التهابی

از خواص اکالیپتوس می توان به خاصیت ضدالتهابی و مسکنی آن اشاره کرد. که دردهای مفصلی مانند آرتروز، کشیدگی، پیچ ‌خوردگی، التهاب مفصل، کوفتگی و کمردرد را می تواند التیام ببخشد. 
طرز استفاده : شما می توانید دو قطره از روغن اکالیپتوس را با چند قطره نوعی روغن گیاهی مانند روغن بادام مخلوط کنید. می توانید 2 الی 3 بار محل مورد نظرتان را ماساژ دهید.

کاهش تب 

از این گیاه می توان برای پایین آوردن تب استفاده کرد.
طرز استفاده : شما می توانید چند قطره از اکالیپتوس را در داخل وان حمام بریزید. روزی یک بار با این آب حمام کنید. روزی دو مرتبه پاشویه کنید.

خاصیت ضد میکروبی 

از خواص اکالیپتوس می توان به ضد میکروبی بودن آن اشاره کرد. روغن اکالیپتوس می‌تواند بر روی برخی باکتری‌های بیماری زای مجاری فوقانی تنفسی خاصیت ضد باکتریایی داشته باشد. 

سلامت دهان و دندان

از خواص اکالیپتوس می توان خاصیت ضدباکتری و ضدمیکروبی اکالیپتوس را نام برد. که در بسیاری از محصولات پزشکی نیز کاربرد دارد. میتواند باکتری‌هایی عامل پوسیدگی دندان هستند را از بین ببرد و از آسیب به بافت‌های اطراف دندان نیز جلوگیری می کند. 

درمان عفونت‌ های قارچی و زخم‌ های پوستی

از روغن اکالیپتوس می توانید برای درمان عفونت های قارچی و زخم‌های پوستی استفاده کنید. 
طرز استفاده : زمانی که از روغن اکالیپتوس استفاده می کنید آن را باید با یک روغن گیاهی ترکیب کنید. 

کاهش استرس

مصرف چای اکالیپتوس می تواند به شما در کاهش هورمونهای استرس و فشار روانی کمک کند. 

دفع حشرات

از خواص اکالیپتوس لیمویی برای دفع حشرات (پشه، لارو و شفیرهٔ مگس و غیره) و درمان نیش حشرات می توان استفاده کرد.

کنترل دیابت

مصرف ۱ تا ۲ فنجان چای اکالیپتوس می‌تواند به کاهش قند خون کمک کند و این امر راهی برای پیشگیری و درمان دیابت باشد. البته قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید. 

جمع بندی : از خواص اکالیپتوس می توان به موارد بسیاری اشاره کرد از تسکین درد مفاصل گرفته تا محافظت از قلب که به علت خواص ضدالتهابی آن می باشد.درمان آسم، التهاب مفصل و کشیدگی عضلات، کاهش التهابات در رگ‌های خونی و سرخرگ ‌ها، بروز تصلب شرایین، محافظت شما از حمله قلبی و سکته مغزی، درمان تبخال به خاطر خاصیت ضدالتهابی آن، درمان بیماری های مثانه، درمان زخم ها و سوختگی ها از خواص دیگر اکالیپتوس هستند. 

خواص بخور اکالیپتوس

خواص بخور اکالیپتوس 

از این گیاه برای خوشبو کردن هوای محیط استفاده می شود. 
همچنین بخور اکالیپتوس قادر است مجاری تنفسی را ضد عفونی کند و از آن می توان برای درمان التهاب غشاء مخاطی استفاده کرد. 
بخور این گیاه برای درمان التهاب سینه، ریه‌‌ها، بینی و گلو، برخی از باکتری ها و انواع قارچ ها می تواند مفید باشد. 
در کاهش میکروب‌‌ها در سینوس‌ها مفید است.
بخور اکالیپتوس می تواند برخی علائم سینوزیت مانند سردرد را کاهش می‌دهد. 

طرز استفاده از خواص بخور اکالیپتوس 

5 تا 10 قطره از روغن اکالیپتوس را به 2 لیوان آب جوش بریزید و سپس حوله را بالای سر خود بكشید و بخار آنرا استنشاق كنید.
با اضافه کردن چند قطره از روغن گیاه اکالیپتوس در مخزن دستگاه بخور می توانید رطوبت هوا را افزایش دهید و هوای داخل اتاق را ضدعفونی کنید. این کار می تواند مجاری تنفسی را ضدعفونی کند و بهبود بخشد.
چند عدد برگ اکالیپتوس را داخل ظرف آب گرم ریخته و به مدت 5 الی 10 دقیقه بخور دهید برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی بینی بسیار مفید است. 

مضرات اکالیپتوس 

استفاده از روغن هر گیاهی برای زنان باردار، شیرده و همچنین بچه های زیر 3 سال، افرادی که دچار آلرژی یا بیماری صرع هستند ممنوع می باشد. 
این روغن ها باید دور از دسترس اطفال قرار بگیرد. زیرا موجب التهاب زبان و اسپاسم ریه شده و موجب حملاتی شبیه آسم و حتی مرگ در اثر عدم اکسیژن رسانی به بافت‌ها شود.
مصرف بیش از حد اکالیپتوس می تواند موجب ورم معده و روده و سردرد، ورم کلیه، پیدایش خون در ادرار و پایین آمدن فشار خون شود.
 همچنین مصرف بسیار زیاد آن می تواند موجب فلج دستگاه تنفسی، خفگی و مرگ می‌شود.
تیمول موجود در این گیاه در افراد حساس، ممکن است سبب تحریک غشا مخاطی شود.
خوردن حجم اندكی از فراورده‌های اکالیپتوس نظیر روغن، اسانس و محلول بخور اکالیپتوس (در حد 5 میلی لیتر) خطر مرگ را به همراه خواهد داشت.
بهتر است در مصرف آن دقت کنید. چون مصرف بیش از اندازه‌ی آن‌ها عوارض زیادی دارد.
از اکالیپتوس نباید در نزدیکی چشم استفاده کنید که می‌تواند موجب احساس سوزش شود.
اکالیپتوس ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد و بر روی کبد تأثیر بگذارد. قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

عوارض جانبی اکالیپتوس

  • ناراحتی معده
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • استفراغ
  • گیجی، احساس خفگی و کوچک‌شدن مردمک چشم از علائم مسمومیت با روغن اکالیپتوس می باشد.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *