در این بخش از مجله “زیبا بمان” ما درباره تفاوت در علائم ویروس کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا صحبت خواهیم کرد. برای اینکه نوع بیماری را تشخیص دهید! با ما همراه باشید تا درباره علائم هر کدام از ویروس ها بیشتر بدانید و بعد از اطمینان به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص میتواند با نمونه گرفتن مخاط شما را تجزیه و تحلیل کند و تشخیص دهد که ویروس شما از چه نوعی است و در نهایت شما را در جریان اینکه به چه ویروسی مبتلا شده اید بگذارد.
علائم ویروس سرماخوردگی
عامل سرماخوردگی ویروسی با نام راینوویروس (از خانواده پیکورناویروس) میباشد. تنها پزشک قادر خواهد بود که فرق سرماخوردگی ویروسی یا میکروبی را تشخیص دهد.
سرماخوردگی عموما با درد گلو شروع میشود و در ادامه با سرفه و آبریزش بینی همراه خواهد بود. گاهی در برخی از کودکان سرماخوردگی با تب بالا همراه است که این تب به ندرت برای بزرگسالان اتفاق میفتد. علائم سرماخوردگی حداکثر 3 روز شدید است و کم کم علائم آن خفیف میشود. سرماخوردگی حداکثر تا یک هفته ادامه پیدا خواهد کرد، اما ممکن است سرفه ناشی از ان ادامه یابد.
علائم آنفولانزا
آنفولانزا توسط ویروس هایی از خانواده ارتومیکسوویروس ایجاد و به سه گروه A ،B ،C تقسیم میشود. همانطور که مشخص است ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا از خانواده های متفاوتی هستند.
علائم آنفولانزا تب، عرق، درد عضلانی، گرفتگی بینی، گلودرد میباشد. آنفولانزا نوع A که به آنفولانزا خوکی نیز معروف است ممکن است با اسهال و استفراغ همراه باشد. آنفولانزا در کودکان، سالمندان و کسانی که از مشکلات قلبی-عروقی-تنفسی رنج میبرند با عفونت ریه همراه خواهد بود. این حالت در افراد سالم کمتر دیده میشود.
روش های انتقال ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا
روش های انتقال ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا به این صورت خواهد بود:
از طریق تماس که جالب است بدانید ویروس تا 2 ساعت در سطح پوست زنده میماند. در صورت ابتلا به ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا و دست دادن ویروس به فرد منتقل میشود و با دست زدن به چشم، بینی و دهان ویروس وارد بدن فرد شده و فرد مبتلا میشود.
نکته: ویروس آنفولانزا 2 الی 8 ساعت در شرایطی که درجه حرارت محیط مناسب باشد میتواند زنده بماند.
روش بعدی از طریق تماس با محیط آلوده میباشد. گاهی ویروس میتواند در برخی از سطوح (مانند دستگیره در، پیشخوان مغازه ها و ادارات و…) تا ساعتها زنده بماند و شما با تماس با این نواحی و لمس بینی، چشم و دهان خود به این ویروس مبتلا شوید.
انتقال از طریق تنفس که به علت وجود قطرات آب در هوا بعد از تنفس، عطسه، سرفه توسط فرد بیمار ویروس را در خود نگه دارد و به نزدیکترین فرد منتقل کند. پس هنگام عطسه کردن حتما جلو بینی و دهان خود را بپوشانید تا از انتقال ویروس به افراد دیگر جلوگیری شود.
علائم ویروس کرونا
از علائم اولیه ویروس کرونا میتوان به تب، تنگی نفس، سرفه خشک، دردهای عضلانی و خستگی اشاره کرد.
علائم این ویروس همچنین میتواند شامل سردرد، اسهال، خلط خونی و مخاط زیاد بینی باشد.
اما جدا از اینکه ویروس کرونا میتواند دارای علائم ذکر شده باشد ممکن است به علت سیستم ایمنی قوی بدن شما این ویروس خودش را فقط در قالب آبریزش بینی و گلودرد نشان دهد. ممکن است شما فقط ناقل این بیماری باشید پس سعی کنید با رعایت اصول بهداشتی مانع انتقال این بیماری شوید و جان نزدیکان خود را به خطر نیندازید.
ویروس کرونا قسمت دستگاه تنفسی شما را درگیر میکند. بیشتر عفونت های مربوط به ویروس کرونا با سرفه خشک، تنگی نفس و ذات الریه است و عموما گلودرد از نشانه های آن محسوب نمیشود.
اما درباره ویروس کرونا باید بدانید که علائم آن به تدریج در شما بروز میکند و این بیماری دو هفته به صورت پنهان است و بعد از 14 روز شما متوجه خواهید شد که به این ویروس مبتلا هستید یا خیر.
علائمی مانند لرز ، سردرد، گلودرد، دردعضلانی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، آبریزش بینی، عطسه، دل درد در افراد مبتلا به ویروس کرونا بسیار کم دیده میشود و عموما جز علائم کرونا محسوب نمیشود.
بیشتر بخوانید: دستور العمل مراقبت از کرونا ویروس جدید
روش های انتقال ویروس کرونا
ویروس کرونا نیز مانند ویروس سرماخوردگی به طرق مختلف مانند تماس مستقیم، تماس با سطح آلوده و تماس با قطره های تنفسی فرد آلوده که از طریق عطسه یا سرفه میتواند باشد فرد را مبتلا میکند. یکی از تفاوت های بزرگی که این ویروس دارد این است که ویروس کرونا میتواند در سطوح سرد و سایه دار به مدت 28 الی 40 ساعت زنده بماند. این ویروس را میتوان با ضدعفونی های قوی مانند الکل از سطوح پاک کرد. یکی از بهترین ضدعفونی کننده ها برای دستان شما استفاده از مایع دستشویی و صابون میباشد. به علت لیپید بودن ویروس کرونا شما به راحتی میتوانید این ویروس را با شستن مرتب دست و صورت خود از بین ببرید.
دیدگاه کاربران